Fostul şef al DGIPI recunoaşte că a facilitat întâlnirea între Popoviciu şi Motoc

(A.G.R.)
Ziarul BURSA #Politică / 2 aprilie 2009

Fostul şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, Cornel Şerban, a recunoscut, ieri, în cadrul audierilor de la Înalta Curte, că a facilitat o întâlnire dintre Gabriel Popoviciu şi denunţătorul Ion Motoc, lucrător la DNA.

Potrivit Agerpres, Şerban a menţionat că la una dintre întâlnirile cu Motoc, cea de la Howard Johnson, l-a invitat şi pe Gabriel Popoviciu, ca urmare a insistenţelor lui Motoc, care, într-o întrevedere anterioară, ar fi insistat să-l cunoască pe acesta.

Şerban a precizat că, la respectiva întâlnire, Motoc a venit cu documente, respectiv citaţii şi adrese din dosarul în care omul de afaceri era cercetat, fără să-i ceară cineva acest lucru.

Cornel Şerban s-a declarat, în faţa instanţei, nevinovat de acuzaţiile aduse de DNA şi a precizat, totodată, că, în cei 28 de ani de activitate în Ministerul de Interne, nu a comis vreo abatere, n-a fost sancţionat, nu s-a abătut de la respectarea dispoziţiilor legii şi nu a primit vreun bun sau vreo recompensă pentru a-şi realiza atribuţiile de serviciu. Domnia sa a spus că nu a avut vreo intenţie şi nu a dorit să creeze vreun prejudiciu în acest dosar.

Şerban a respins acuzaţiile procurorilor DNA, cum că l-ar fi contactat pe Motoc pentru ca acesta să-i dea o soluţie favorabilă lui Popoviciu, şi că, mai mult decât atât, cel care l-a căutat insistent a fost chiar Motoc. Fostul şef DGIPI a precizat că, deşi a lucrat o scurtă perioadă cu Motoc, înainte de 2000, nu au avut niciodată relaţii foarte apropiate.

De asemenea, Şerban a subliniat că discuţia despre dosarul lui Popoviciu a fost pornită de Motoc în cadrul întâlnirilor pe care le-a avut din propria-i iniţiativă, în contextul în care dorea să arate că are putere în DNA şi se lăuda cum îi învaţă el pe procurori meserie.

Şerban a recunoscut că îl cunoaşte pe omul de afaceri de aproximativ doi ani şi că el consideră că demersurile făcute de Motoc au fost provocări pentru a ajunge, prin el, la Popoviciu, întrucât acesta reprezintă "o ţintă pentru multă lume".

Cornel Şerban a declarat: "Convingerea pe care o am la acest moment, după ce am luat cunoştinţă de transcrierile convorbirilor telefonice în cauză, şi după părerea pe care mi-am format-o în timp pe parcursul întâlnirilor, este că Motoc nu a urmărit altceva decât să mă provoace şi să reprezint pentru el omul prin care să ajungă la Popoviciu. Niciodată nu i-am cerut să efectueze alte acte decât cele care-i revin, sau să dea soluţii favorabile faţă de Popoviciu".

În legătură cu acuzaţia că ar fi dat listingul unor convorbiri telefonice consulului general al României la Milano, Tiberiu Dinu, Şerban a precizat că solicitările formulate de consulat şi de acesta, privitoare la o posibilă ameninţare a unui demnitar român, dar şi suspiciunea asupra unui lucrător consular în activitatea lui, au fost înregistrate şi trimise spre verificare, în condiţiile legii.

Domnia sa s-a arătat nemulţumit că, deşi a solicitat procurorului de caz să verifice, în cadrul DGIPI, modul cum cele două solicitări ale consulatului au fost înregistrate şi căile pe care le-a urmat, nu a primit niciun răspuns.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb