Vicepreşedintele Comisiei Europene se opune majorării subvenţiilor acordate fermierilor

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică / 17 februarie 2023

Vicepreşedintele Comisiei Europene se opune majorării subvenţiilor acordate fermierilor

Subvenţiile agricole nu vor fi majorate până în 2027 a declarat Frans Timmermans, vicepreşedintele Comisiei Europene, chiar dacă fermierii solicită creşterea fondurilor europene alocate agriculturii, conforn Euractiv.com.

"Trebuie să începeţi prin a întreba dacă fondurile pe care le avem - 387 de miliarde de euro - este o sumă uriaşă - sunt cheltuite în mod corect în acest moment? Nu cred că este cazul", a spus Frans Timmermans, care are ca argument rapoartele din ultimii ani ale Oficiului European de Luptă Antifraudă Fiscală (OLAF), documente ce arată o gravă fraudare de către beneficiari a sumelor alocate fermierilor.

Vicepreşedintele Comisiei Europene a arătat că Politica Agricolă Comună (PAC), unul dintre cele mai mari programe de subvenţii agricole din lume, reprezintă deja aproximativ o treime din bugetul Uniunii Europene şi că nu are rost ca acest program să fie alimentat cu noi fonduri.

Actualul program PAC 2021-2027 ar trebui să contribuie la tranziţia către un viitor mai ecologic şi mai durabil pentru agricultură, aşa cum este prevăzut de politica alimentară emblematică a UE, strategia "Farm to Fork", numai că bugetul alocat a fost redus de inflaţie, care în unele state membre a depăşit 10%, peste care s-a suprapus majorarea exponenţială a preţurilor la inputuri, cum ar fi îngrăşămintele şi hrana pentru animale, din cauza invaziei ilegale declanşată de Federaţia Rusă asupra Ucrainei. Situaţia respectivă l-a determinat pe Janusz Wojciechowski, comisarul european pentru agricultură, să solicite un pachet mai mare pentru următoarea perioadă de finanţare, dar cererea sa a fost respinsă de Frans Timmermans, care afirmă că de fapt majorarea alocării este dorită doar de un "grup mic de fermieri".

Întrebat despre modalităţile de a-i implica pe fermieri în viziunea sa şi de a rupe dihotomia "fermieri versus natură", Frans Timmermans, a spus:

"Cred că de îndată ce poţi să te aşezi la discuţii cu fermierii - nu cu COPA-COGECA (asociaţia fermierilor din UE), care nu întotdeauna reprezintă cu adevărat toţi fermierii -, vei vedea că sunt rezonabili, raţionali şi ştiu că nu pot continua aşa cum fac acum".

Vicepreşedintele Comisiei Europene susţine că UE trebuie să redirecţioneze bugetul PAC "într-o direcţie care îi va ajuta pe fermieri să-şi schimbe obiceiurile, deoarece mulţi fermieri vor să schimbe modul în care fac lucrurile".

Frans Timmermans este nemulţumit de modul în care funcţionează DG Agri în domeniul tranziţiei ecologice, dar afirmă că tinerii funcţionari care ajung în structurile Comisiei Europene vor face pasul către evoluţia agriculturii către sustenabilitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb