ZIARUL BURSA

17 februarie 2023
Ediţia din 15.08.2024
Firmele în insolvenţă - volum redus, dar impact mare asupra disciplinei de plată

CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" - EDIŢIA A IX-A Firmele în insolvenţă - volum redus, dar impact mare asupra disciplinei de plată

Emilia OlescuCompanii / 17 februarie 2023

Florian Neagu, BNR: "Dacă acum zece ani restanţele la plată ale firmelor în insolvenţă erau de 29 miliarde lei, la sfârşitul anului 2021 acestea ajungeau la 42,6 miliarde lei, adica 53% din totalul problemelor la plată în întreaga economie" 

Deşi reprezintă un segment redus din mediul de afaceri şi din totalul creditelor acordate, firmele în insolvenţă au restanţe la plăţi, deţinând o cincime din volumul împrumuturilor neperformante. Această discrepanţă se regăseşte la nivelul multor ţări, fiind vorba de aşa-numitele firme zoombie. Efectele nefavorabile generate de acestea sunt semnificativ mai mari decât avantajele supravietuirii lor în economie, potrivit specialiştilor prezenţi la Conferinţa Codul Insolvenţei, organizată de ziarul BURSA în parteneriat cu Institutul Naţional pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvenţă (INPPI).

Decesele provocate de Covid-19, mai multe în rândul grupurilor sociale defavorizate

STUDIU COMANDAT DE ONU ŞI OMS Decesele provocate de Covid-19, mai multe în rândul grupurilor sociale defavorizate

G.M.Miscellanea / 17 februarie 2023

Peste 50 de cercetători consacraţi din întreaga lume parcurg, în cadrul unui grup de lucru finanţat de ONU şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, la Universitatea Norvegiană de Ştiinţă şi Tehnologie (NTNU) din Trondheim, aproximativ 15.000 de articole de cercetare scrise în perioada pandemiei Covid cu privire la existenţa unui tipar privind decesul cauzat de Covid, arată Steinar Brandslet într-un material informativ publicat pe site-ul medicalxpress.com.

Îmblînzirea scorpiei 2.0

Cornel CodiţăEditorial / 17 februarie 2023

Cornel Codiţă

Întrebare de baraj: "Credeţi, consideraţi, apreciaţi, evaluaţi, vă iese din analiză, calcule etc. că îmblînzirea unei scorpii este posibilă?" Dacă îl citiţi pe Shakespeare, atunci aflaţi că răspunsul este Da! Nu ştiu dacă acest fapt vă influenţează sau nu opinia, eu însă vă îndemn cu toată puterea să nu "citaţi" metodele folosite de Petruchio!

"Lista spitalelor modernizate prin PNRR, aprobată de liderii coaliţiei"

NICOLAE CIUCĂ: "Lista spitalelor modernizate prin PNRR, aprobată de liderii coaliţiei"

GEORGE MARINESCUPolitică / 17 februarie 2023

Lista spitalelor care vor primi finanţare din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru modernizare şi dotare a fost stabilită şi aprobată de liderii coaliţiei de guvernare PSD-PNL-UDMR, a declarat, ieri, premierul Nicolae Ciucă, în cadrul unei conferinţă de presă ţinută cu prilejul efecturării unei vizite de lucru în judeţul Sibiu.

Sursa foto : Facebook / Mihai Precup

MIHAI CĂLIN PRECUP, SECRETAR DE STAT ÎN MINISTERUL FINANŢELOR: "Vrem să păstrăm un ritm trimestrial al emisiunilor de titluri de stat Fidelis"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 17 februarie 2023

"În PNRR există o schemă de minimis pentru a ajuta companiile în procesul de listare; măsura se adresează, în special, companiilor din IT şi celor care promovează tranziţia către energia verde" "Listarea Hidroelectrica va fi probabil cea mai mare din istoria Europei de Est" 

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) vrea să păstreze un ritm trimestrial al emisiunilor de titluri de stat Fidelis adresate populaţiei, a spus ieri Mihai Călin Precup, secretar de stat în MFP, cu ocazia evenimentului în care Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a premiat performerii pieţei de capital ai anului trecut.

Ajutor de stat pentru investiţii în domeniul bateriilor, aprobat de Comisia Europeană

Ajutor de stat pentru investiţii în domeniul bateriilor, aprobat de Comisia Europeană

I.GHE.Internaţional / 17 februarie 2023

Comisia Europeană a aprobat, ieri, o schemă de ajutoare de stat în cuantum de 259 milioane euro. Finanţarea este asigurată parţial din fondurile alocate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar schema trimisă de Guvern la Bruxelles şi aprobată de Comisie priveşte sprijinirea producţiei, asamblării şi reciclării bateriilor şi a celulelor şi panourilor fotovoltaice. În cadrul schemei, care se va aplica până la 31 decembrie 2024, ajutoarele se vor acorda sub formă de granturi directe destinate întreprinderilor care desfăşoară activităţi în domeniul bateriilor şi a celulelor şi panourilor fotovoltaice, situate în zonele eligibile pentru ajutoare regionale din România.

Sursa foto > www.natura-sciences.com

"Gheţarul apocalipsei" a început să se topească

O.D.Miscellanea / 17 februarie 2023

Oamenii de ştiinţă care studiază imensul gheţar Thwaites din Antarctica, supranumit "'Gheţarul apocalipsei'', spun că apa mai caldă se infiltrează în porţiunile sale vulnerabile, agravând topirea cauzată de creşterea temperaturilor, potrivit a două studii publicate în revista Nature. Thwaites, care este cât aproximativ suprafaţa statului american Florida, reprezintă peste jumătate de metru din potenţialul global de creştere a nivelului mării şi ar putea destabiliza gheţarii învecinaţi, care au potenţialul de a provoca o creştere suplimentară de trei metri.

Atac frontal la proiectul Super Ligii

FOTBAL ŞI BANI Atac frontal la proiectul Super Ligii

O.D.Sport / 17 februarie 2023

Fotbalul European stă pe cărbuni încinşi din cauza proiectului Super Ligii. Blocat temporar, proiectul reprezintă în continuare o ameninţare. Preşedintele Ligii spaniole (La Liga), Javier Tebas, a declarat, într-un interviu pentru AFP, că proiectul Super Ligii europene are ca rezultat "un fotbal condus doar de marile cluburi" şi este încrezător într-o decizie a justiţiei europene care să apere modelul fotbalului actual.

Sursa foto: Facebook / Laura Codruţa Kövesi

COTIDIANUL BULGAR "SEGA": Laura Codruţa Kovesi, depăşită de SUA în descoperirea marilor corupţi de la Sofia

G.M.Internaţional / 17 februarie 2023

Laura Codruţa Kovesi şi Parchetul European sunt acuzaţi dur de unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti bulgari - Svetoslav Terziev - că derulează prea lent cercetarea penală a marilor cazuri de corupţie din Bulgaria, spre deosebire de modul în care se mişcă autorităţile americane, care au decis deja punerea pe lista Magnitsky a cinci oficiali de la sud de Dunăre care ar întreţine marea corupţie.

"Vrem să impunem o calitate mai bună a emitenţilor din Piaţa AeRO"

ADRIAN TĂNASE, DIRECTORUL GENERAL AL BVB: "Vrem să impunem o calitate mai bună a emitenţilor din Piaţa AeRO"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 17 februarie 2023

"Este fezabil ca proiectul Contrapărţii Centrale să se operaţionalizeze până la sfârşitul anului" 

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) vrea să implementeze mecanise prin care să impună o calitate mai bună a emitenţilor din Piaţa AeRO, a spus ieri Adrian Tănase, directorul general al BVB, cu ocazia evenimentului ce a marcat premierea performerilor pieţei noastre de capital în anului trecut.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 17 Februarie 2023

MACRO NEWSLETTER 17 Februarie 2023

Macroeconomie / 17 februarie 2023

Producţia industrială din SUA şi-a temperat creşterea anuală în ianuarie 2023, până la 0,6%, de la 1,7% în luna precedentă, pe fondul unei stagnări lunare, după un declin de 1% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo