STUDIU COMANDAT DE ONU ŞI OMS Decesele provocate de Covid-19, mai multe în rândul grupurilor sociale defavorizate

G.M.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Sănătate / 17 februarie 2023

Decesele provocate de Covid-19, mai multe în rândul grupurilor sociale defavorizate

Peste 50 de cercetători consacraţi din întreaga lume parcurg, în cadrul unui grup de lucru finanţat de ONU şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, la Universitatea Norvegiană de Ştiinţă şi Tehnologie (NTNU) din Trondheim, aproximativ 15.000 de articole de cercetare scrise în perioada pandemiei Covid cu privire la existenţa unui tipar privind decesul cauzat de Covid, arată Steinar Brandslet într-un material informativ publicat pe site-ul medicalxpress.com.

Potrivit sursei citate, până acum 6,86 milioane de oameni au murit din cauza Covid 19 (potrivit datelor publicate de site-ul ourworldindata.org), dar decesele nu sunt întâmplătoare, existănd un tipar la nivel global.

COVID-19 a lovit unele ţări mai greu decât altele, dar aceleaşi grupuri de oameni au fost lovite cel mai tare peste tot. ONU şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) au înfiinţat acum un grup de lucru pentru a studia cine a fost cel mai grav afectat şi de ce. Decesul din cauza Covid-19 ar implica mai mulţi factori, inclusiv zona în care locuiesc oamenii, unde s-au născut, condiţiile de muncă, educaţia şi cât câştigă.

"Ne uităm la modul în care mortalitatea COVID a variat la nivel global grupurile sociale", a afirmat pentru sursa citată profesorul Terje Andreas Eikemo de la Centrul pentru Cercetarea Inegalităţilor în Sănătate Globală (CHAIN) din cadrul universităţii norvegiene din Trondheim.

Potrivit acestuia, deşi rata mortalităţii în regiunea nordică a fost relativ scăzută, evoluţia bolii a fost mai severă. Cu toate acestea au fost înregistrate rate mari de mortalitate în rândul migranţilor care au contractat virusul Sars-Cov 2.

Studiul solicitat de ONU şi OMS la care lucrează 50 de cercetători de pe glob nu are încă rezultatele finale, acestea urmând a fi prezentate în a doua jumătate a anului 2023. Conform informaţiilor obţinute până în prezent de grupul de cercetare, pandemia pare să fi făcut mai evidente diferenţele sociale existente şi chiar să le fi consolidat, iar această constatare este valabilă atât pentru ţările cu resurse financiare limitate, cât şi pentru cele cu economii puternice.

"COVID-19 a reprezentat o povară dublă pentru grupurile sociale dezavantajate. Acestea au fost mai greu afectate de virus şi, de asemenea, au suferit cel mai mult din cauza consecinţelor restricţiilor impuse de autorităţi, consecinţe cum ar fi pierderea locului de muncă şi a veniturilor, izolarea socială şi accesul redus la serviciile de sănătate", a declarat cercetătorul norvegian Terje Andreas Eikemo, pentru sursa citată.

Coordonatorul ştiinţific al CHAIN, Mirza Balaj, este principalul responsabil pentru întocmirea studiului solicitat de OMS şi ONU. Mirza Balaj este unul dintre autorii unui studiu publicat în The Lancet, studiu ce a descoperit anul trecut o legătură universală între educaţia părinţilor şi mortalitatea infantilă. Mirza Balaj deţine funcţii în consiliile ONU, OMS şi Global Burden of Disease, cel mai mare consorţiu ştiinţific din lume, şi este şi profesor la Universitatea Norvegiană de Ştiinţă şi Tehnologie din Trondheim.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Prostii un vaccin nu face rau . Acest vaccin a fost facut de aproape 6 m iliarde de oameni . Pe plan intern anti-vaccinistii sunt cei de la AUR . Acest partid extremist ,xenofob si pro rusia trebuie scos in afara legii , URGENT ! Votam alianta USR-FORA DREPTEI-PMP-REPER . Noi suntem pt vaccinare !

    1. Nu stiu daca esti om sau robot, independent sau trol. Nu stiu daca esti tampit, prost informat, prost sau indoctrinat. Cum sa fii pro vaccin in conditiile in care au crescut alarmant cazurile de morti subite, cazurile de effecte adverse grave,. Serul experimental nu a stopat transmiterea bolii, nu a protejat vaccinatii acestia facad boala. Tu nu citesti, nu te informezi? Au aparut studii, oamenii de stiinta au capatat curajul de a spune adevarul. Nimeni nu mai sustine serurile experimentale. Poate USRul securistoid ar trebui scos in afara legii. URGENT!

      Vaccinul nu putea sa stopeze raspandirea unui virus care se afla in nas,pentru simplu fapt ca antivirusul este in sange.Deci secretile nazale si saliva n-aveau cum.Daca citesti orice vaccin are uneori efect advers .Aia cu mortile subite e tare de tot,cauta o statistica si uitate cati murea inainte si cati dupa vaccinare.

      Din păcate, se pare că numărul efectelor adverse, inclusiv grave și decese, datorate vaxului, depășește cu mult pe cel al al celor care au murit nevaccinati și cu eticheta covid pe piept.

      Știm cu toții că nu se mai murea de nimic altceva în plandemie, erau puși toți la grămadă, indiferent că starea lor gravă era din alte cauze. 

      Așa că mai citește și păreri ale unor somități medicale din toată lumea, altele decât cele care îți susțin convingerile. 

      Vaccinarea în masă împotriva unui virus practic necunoscut a fost un experiment medical nereușit.

      În schimb, experimentul social prin panicarea și închiderea în casă a oamenilor, a fost un succes.  

      Esti cumva dintre cei aflati in "grupurile sociale defavorizate"? La ei intotdeauna prind mai usor teoriile conspirationale deoarece "defavorizarea" aduce cu ea lipsa de educatie si gandirea limitata pana la prostie. Serul a contribuit la stoparea raspandirii virusului prin faptul ca redus perioada in care un bolnav era purtator al virusului, a diminuat gravitatea bolii si a simptomelor ei si per total a salvat multe vietii. Evident ca un ser nu are cum sa fie perfect pentru ca nici organismul uman nu este perfect si nici nu este identic un organism cu altul. Sunt fructe, precum nucile sau alunele care determina alergii unor organisme umane, uneori cu efecte grave, sau anestezice care produc reactii adverse in unele organisme umane, dar asta nu inseamna ca trebuie sa eliminam fructele, anesteziile sau serurile doar pentru ca sunt unele persoane care nu le tolereaza.

      Cele mai multe teorii conspirationale vin din estul inghetat, aflat sub dictatura, cu scopul de a crea neliniste, nemultumire si revolta in randul maselor (pe cat posibil, acolo unde este multa prostie) pentru a crea probleme guvernelor democratice, adversitate fata de lege si ordine si eventual pentru a genera inlocuirea democratiilor cu dictaturi.

      La prosti conspiratiile prind intotdeauna mai usor decat stiinta pentru ca nu presupun inteligenta. 

      50 de cercetatori norvegieni au studiat 15 000 articole si au gasit corelatie intre pârlism/lipsă de educație și mortalitatea COVID 19.

      La noi e plin de analfabeti functional agramati care stiu ei ca vaccinul are efecte secundare grave. 

      vedeți ca au mai adus niște doze,ai fuga la intepat nu va tine nimeni sa faceți câte doze doriti

      De ce au comandat 8 doze de persona? Pentru ca nici un organism de pe planeta nu rezista la 8 doze de mRNA.

      6,7 milioane decese în condiții de lockdown. Fără vaccin ai fi avut lockdown și acum. S-a vaccinat lumea, tăurașii criminali, nu.

      Astia intepati aveti 2 optiuni: 1.sa fiti in continuare in negare, sa injurati si sa dati coltul in urmatorii ani; 2. sa va faceti niste investigatii si sa va interesati de tratamente de detox.

      te referi la cele 7 miliarde de vaccinati? Dacii liberi vor cuceri lumea sau vor ramane aceiasi consumatori de nutret pentru bovine.

      Se vede cat de limitat esti atunci cand arunci cu invective catre nevaccinati. Cu ce te deranjeaza ca unii au ales sa nu-si bage otrava aia in corp? (Luc Montagnier, Nobel prize winner, a numit-o asa. Mai citeste!) Daca tu te-ai 'imunizat' de ce te mai intereseaza? Nu spunea propaganda ca serul e "sigur si eficient"? Nu vreau sa te jignesc si n-am chef de ironii cu tine ca esti si asa batut de soarta!

      Cei ca tine și-au ucis părinții în timpul pandemiei. :)

      Te înșeli,criminalii sunteți voi vaccinatii

      Unii dintre voi ați scris pe facebook că v-au crăpat babacii. Ce surpriză pe capul vostru.

      Criminali de caracter nu există. Ăștia sunteți! 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb