ADRIAN TĂNASE, DIRECTORUL GENERAL AL BVB: "Vrem să impunem o calitate mai bună a emitenţilor din Piaţa AeRO"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 februarie 2023

"Vrem să impunem o calitate mai bună a emitenţilor din Piaţa AeRO"

"Este fezabil ca proiectul Contrapărţii Centrale să se operaţionalizeze până la sfârşitul anului"

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) vrea să implementeze mecanise prin care să impună o calitate mai bună a emitenţilor din Piaţa AeRO, a spus ieri Adrian Tănase, directorul general al BVB, cu ocazia evenimentului ce a marcat premierea performerilor pieţei noastre de capital în anului trecut.

De asemenea, Adrian Tănase a subliniat că, probabil, Contrapartea Centrală va deveni operaţională la sfârşitul acestui an. "Prin proiectul Contrapărţii Centrale vom aduce în piaţă instrumente derivate care vor facilita anumite strategii de management al riscurilor. Autorizarea şi implementarea Contrapărţii Centrale este deja iniţiată în mod formal, am depus dosarul de autorizare la sfârşitul lunii ianuarie şi este foarte fezabil ca acest proiect să se operaţionalizeze până la sfârşitul anului, în trimestrul al patrulea. Din acest punct de vedere, 2023 va fi pentru noi un an de referinţă", a afirmat Adrian Tănase.

Directorul general al BVB a adăugat: "Anul 2021 a fost foarte bun pentru piaţa primară, anul 2022 nu a fost la fel de bun, dar totuşi au fost peste 40 de deal-uri. Pentru anul 2023 avem perspectiva listării Hidroelectrica, cel mai mare deal nu numai pentru România, cât şi pentru regiune. Pentru piaţa noastră este foarte important ca acest deal să aibă succes, din foarte multe considerente".

Conform domniei sale, numărul listărilor şi cel al investitorilor de la BVB se află pe o tendinţă ascendentă începând cu anul 2021 şi există premise ca, atunci când climatul investiţional se va normaliza, trendul să se reia.

"Avem o perspectivă foarte bună pentru piaţa noastră de capital, când totul se va normaliza. Ce mai trebuie să facem ... Împreună cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, cu toată comunitatea pieţei de capital, va trebui să ne uităm mai atent la Piaţa AeRO, astfel încât prin diferite mecanise să impunem o calitate mai bună a emitenţilor. Deja discutăm despre diferite soluţii, unele sunt implementate, dar sperăm să avem mai multe soluţii, astfel încât să avem o sită mai deasă pe care să o impunem ca operator de piaţă", a spus Adrian Tănase.

Ziarul BURSA a publicat, recent, o serie de articole în care a pus în lumină derapaje severe ale unor companii nou-venite în Piaţa AeRO, comportamente inacceptabile pentru orice piaţă de capital, chiar dacă este vorba despre Sistemul Multilateral de Tranzacţionare, unde reglementările sunt mai relaxate.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Derapajele la nou venite sunt mici fata de cele de la fostele rasdace

    vrem sa facem,sa dregem,cunoscuta raportare mereu la viitor care a ca fata morgana

    partea interesanta e unde zice ca 'solutii,unele implementate deja'-asa misterioase sunt?nu ni le spune,de vazut in piata AERO nici pomeneala 

    1. vorbeste fara sa spuna nimic, ca majoritatea politicienilor. Nu domnule, nu aveti solutii, nu vreti sa faceti, doar vorbiti ca sa nu taceti, in timp ce pe piata aero se incalca legea pe toate planurile, in ultimul hal, fara sanctiuni, fara raspunderea nimanui, doar prejudicierea iremediabila a incredere si investitorilor de retail. De brokeri ce sa mai zici? s-au dat pe brazda, multe conflicte de interese, minciuni, manipulari

    nu vrem ci trebuie sa impunem sa fie respectata legea pentru toti.

    De fapt inteleg ca doar vreti actiunile oferite gratuit de BVB la sfarsit de an pentru ca nu faceti nimic. 

    o gramada de tepe in plasamentele private, au fost companii cu prospecte inselatoare, una au promis si alta au livrat, gen au bagat banii prin alte parti sau cine stie pe unde s-au curs.

    Cum poti sa minti in ultimul hal in prospect ca faci 4 milioane lei profit si nu faci nici 1? sau chiar si mai grave, vorbesc de valul ala de listari cu fomo, acuma brokerii isi ling ranile, lichiditatea e in coma, dar TOT EI AU CREAT FOMO PRIN PROSPECTE PUSE LA DISPOZITIE DOAR CU 1 ZI INAINTE SAU CHIAR IN DIMINEATA AIA, INCREDIBIL CUM SA FACI ASA CEVA? SAU CELE CU PRO-RATA...TOT FOMO CREAZA...DOAMNE CATA LACOMIE 

    1. Ieriscria unul cu informatii inside la alt articol ca nu si-a incasat banii din vanzari de la stat ASC.Tot el facea pump actiunii si se mira ca nu cumpara romanii.Nici prin cap nu-i trecuse ca se sta deoparte tocmai pentru ca emitentii nu dau informatiile astea in mod corect catre toti investitorii.ASC a dat un fel de rezultate preliminare si nimic despre incasari.Firmele pe aero su tot felul de brokeri,consultanti,infleuncer i,pr la care ajung misterios informatiile iar pentru restul se servesc doar alea care sa-i faca sa cumpere actiunile primilor.Asa a fost si la plasamente.

      Hai sa ne miram ca s-a distrus aero. 

    Ar trebui să începem cu piața principală: pe Sif1, astăzi 27 februarie 12 tranzacții, volum 354 acțiuni, suma totală 866 lei,deci o tranzacție în medie 80 lei ! Incredibil ! O societate de vreo 500 mil € !?

    Asta da calitate! 

    1. 17 februarie.

    Bla, bla, bla și Vivre da o teapa de 20mil € la 530 de Oameni + banci și creditori cu un prospect girat de BVB, brokeri și Ernst&Young

    Halal BVB , patria hoților și Tepe la tot pasul 

    Acum vor sa ridice bursa ca sa crească încrederea și tranzacțiile dar nu fac altceva decât sa elibereze captivii, toti le pun acțiunile mizerabile in cap 

    Bine ca și-au dat prime in T4 pt marotele realizări

    Bvb o Rușine nu mărita participat la gunoaiele lor , pe extern e mult mai corecta treaba și comisioanele muuuult mai mici 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb