AGROSTAR: "Crescătorii de animale sunt în prag de faliment din cauza secetei"

Simona Grigorescu
Companii #Agricultură / 31 august 2015

Sindicatul Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine, afiliat la AGROSTAR, atrage atenţia că, din cauza secetei, crescătorii de animale sunt în pragul falimentului, acuzându-l pe ministrul Agriculturii Daniel Constantin că "este preocupat mai mult de cultul personalităţii" decât de problemele din sector, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

"Ne întrebăm dacă Ministerul Agriculturii mai există, pentru că nu ne ajută cu nimic", declară preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România, Marcel Andrei.

"Cantitatea de lapte a scăzut deja cu 50% şi situaţia se agravează pe zi ce trece. Pierderile sunt enorme. Seceta a afectat sectorul zootehnic prin scăderea producţiilor de lapte şi a sporului în greutate la tineret, din cauza cantităţii scăzute de masă verde, ceea ce duce la diminuarea cu 30% a posibilităţii de producere a furajelor pentru perioada de stabulaţie", mai atrage atenţia liderul de sindicat, care dă vina pe ministrul Agriculturii Daniel Constantin pentru "distrugerea sectorului zootehnic din România". Potrivit lui Marcel Andrei, ministrul este "preocupat mai mult de cultul personalităţii decât de problemele din sector".

"De asemenea, cerem demiterea directorului din Ministerul Agriculturii, Gheorghe Neaţă, care lucrează prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie (ANARZ) pentru distrugerea zootehniei", mai arată preşedintele.

Sindicatul Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine cere şi abrogarea Legii vânătorii (Legea 407/2006, modificată în iulie 2015), întrucât consideră că "aceasta încalcă grav dreptul la proprietate şi le permite asociaţiilor de vânătoare să facă ce doresc pe terenurile proprietate privată", conform sursei citate.

Marcel Andrei: "Modificările la această lege au fost aprobate fără a fi consultate şi asociaţiile crescătorilor de animale, sunt aberante şi încalcă în mod grosolan dreptul la proprietate. Un exemplu în acest sens este interzicerea păşunatului animalelor pe terenurile agricole în perioada 6 decembrie - 24 aprilie, prevedere prin care, practic, proprietarul de teren nu poate nici să-şi recolteze culturile, dacă acestea sunt preferate de vânat".

O altă nemulţumire a crescătorilor de ovine este aceea că încă mai sunt crescători care nu au primit Ajutoare Naţionale Tranzitorii (ANT) pentru anul 2014.

Având în vedere "situaţia gravă" în care se află sectorul de creştere a animalelor, Sindicatul Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine avertizează că va trece la acţiuni de protest, inclusiv la blocarea drumurilor, "pentru că nu vrem să ajungem asistaţi social, iar copii noştri căpşunari în alte ţări", mai arată comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb