ANALIZĂ GARTNER Cota "BlackBerry" pe piaţa mondială a smartphone-urilor, sub 0,05%

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 17 februarie 2017

Mai bine de 432 de milioane de smartphone-uri au fost vândute în întreaga lume, în trimestrul al patrulea din 2016, potrivit unui raport publicat de firma de cercetare "Gartner", care arată că, din acestea, numai 207.900 au fost dispozitive BlackBerry, care rulează propriul sistem de operare, informează Business Insider, arătând că, astfel, compania canadiană a atins o cotă de mai puţin de un punct procentual din piaţa globală a telefoanelor, respectiv 0,0481%.

Pentru comparaţie, 352,7 milioane de telefoane inteligente care rulează sistemul de operare Google Android au fost vândute în trimestrul al patrulea din 2016, reprezentând 81,7% din piaţa smartphone-urilor, relatează "Gartner".

Pe locul al doilea se află compania americană "Apple", care a vândut 77 de milioane de unităţi în acelaşi trimestru financiar, reprezentând 17,9% din cota pieţei globale.

"BlackBerry" vinde, de asemenea, telefoane mobile care rulează sistemul de operare Android, precum modelul BlackBerry DTEK60, însă acestea nu sunt incluse în totalul de 207.900 de telefoane vândute, care au sistem de operare propriu.

"Google" oferă sistemul Android în mod gratuit producătorilor de smartphone-uri, ceea ce face ca sistemul de operare al companiei americane să fie folosit pentru telefoanele inteligente care au un preţ mai redus, în ţări ca India şi China. "Apple", pe de altă parte, păstrează sistemul de operare iOS doar pentru produsele sale, care au preţuri ridicate, ceea ce maximizează profiturile companiei.

În luna septembrie a anului trecut, "BlackBerry" a anunţat că nu va mai produce propriile sale telefoane, în schimb se va baza pe parteneri pentru viitoare dispozitive marca BlackBerry.

În trimestrul al treilea din 2016, compania canadiană a vândut 377.800 de unităţi, ceea ce reprezintă 0,1% din piaţa de profil. Chiar dacă sunt incluse şi dispozitive BlackBerry care rulează sistemul de operare Android, cifrele sunt foarte mici, relatează Business Insider.

Anul trecut, John Chen, CEO-ul "BlackBerry", a declarat că firma a vândut doar aproximativ 400.000 de dispozitive în trimestrul al doilea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb