ANCA DRAGU: "Înainte ca PSD să bată toba că negociază PNRR, ar putea creşte pensiile cu minimum 15%"

G.B
Politică / 28 ianuarie 2022

"Înainte ca PSD să bată toba că negociază PNRR, ar putea creşte pensiile cu minimum 15%"

Senatoarea USR Anca Dragu declară că PSD ar putea creşte pensiile ''cu minimum 15%'', fără să fie necesară o renegociere a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), potrivit Agerpres.

"Obiectivul pe termen mediu asumat în PNRR al pensiilor raportate la PIB este mult peste ceea ce România a plătit vreodată pensionarilor. Înainte ca PSD să bată toba că negociază PNRR, ar putea creşte pensiile cu minimum 15%. Mâine! PSD poate creşte pensiile cu 15% mâine. În plus, ar fi putut să crească pensiile cu 25% când au aprobat bugetul pe anul 2022. Restul e perdea de fum marca PSD. O perdea de fum de 1,5% din PIB. Adică 18 miliarde de lei care ar putea fi în buzunarele pensionarilor. Este, de asemenea, o perdea de fum care încearcă să acopere şi eşecul măsurilor de reducere a facturilor la energie electrică şi gaze naturale", a scris Anca Dragu pe Facebook.

Senatoarea, fost ministru de Finanţe în Guvernul Cioloş, a adăugat că PSD ar fi promis mărirea pensiilor cu 40% în speranţa că alţii vor pune în practică această măsură.

"PSD a promis că măreşte pensiile cu 40%, sperând ca alţii să pună în practică promisiunea lăsată de ei pe hârtie. Acum sunt la guvernare şi amână aplicarea propriilor legi de creştere a pensiilor şi salariilor, căutând vinovaţi. Cu aceste promisiuni au câştigat multe voturi, dar acum, când nu îşi ţin promisiunea, caută scuze penibile. PSD încearcă să-şi acopere minciuna printr-o scuză penibilă, cum că în PNRR a fost introdusă o limită a pensiilor ca procent din PIB", a adăugat Dragu.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, joi, că o renegociere a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă este imposibilă.

"Am spus partenerilor internaţionali atunci când am negociat PNRR că aceasta este forma finală, am fost de acord cu toţii, am semnat o formă finală şi am spus că nu vom reveni asupra lui şi atunci când am făcut această coaliţie am spus că nu vom reveni asupra PNRR, pentru că asta înseamnă să reiei toată procedura de negociere a PNRR, asta înseamnă să aruncăm la coş 30 de miliarde de euro", a spus Cîţu, într-o conferinţă de presă la sediul PNL.

Recent, ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că susţine în continuare o renegociere a ţintei de 9,4% din PIB prevăzută în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru cheltuielile cu pensiile.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Waw ce isteti sunt usr isti,doi ani cat au fost cu pnl ul la guvernare au spus ca nu sunt bani,au plafonat tot pensii,alocatii,salarii,in opozitie sunt foarte darnici ,daca atati si voi pensia cu 10% in cei doi ani poate pensionari puteau sa si plateasca facturile acum,voi dosr ati furat si praduit tara nemernicilo

    1. ...

      Dar grohăie frumos.

      Și liberalii se băteau cu cărămida-n dinți că liberalizarea prețurilor la energie ar fi condus la scăderea prețurilor mai devreme. 

      Acum au crescut cu 700% și s-ar putea dubla. :) 

      Stati putin ...sa fim putin realisti. La momentul acela inca nu se cunostea care o sa fie aportul financiar dat de UE prin acest ultim program PNRR.Deci ...deabea acum putem discuta..se sau nu se poate....mari pensiile.Gogoasa cu procentul din PIB..dat de PSD..ca vezi doamne nu s-a negociat bine..este tot un joc populist. PS Trebuie desfiintate pensiile speciale.,..masuri de crestere economica...etc. si atunci totul se redreseaza...Dar e greu pentru PSD sa faca aceste ajustari si atunci dau din ..gura.....

      Pt USR a fost simplu sa dea din gura. A desfiintat pensiile in 30 de zile. Dar stai ca asta e marota pentru urmatoarele 100 de alegeri.

      Pentru toti politicienii este simpu sa dea din gura ca nici unul nu da nimic de la el. Si aia cu datu e marota de 30 de ani si inca prinde.

      Pe langa desfiintarea pensiilor speciale mai trebuie urmatoarele:

      - reducerea bugetului de la 'aparare' si sa nu se mai sifoneze bani pentru fiare vechi

      - impozitarea multinationalelor 

    ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb