Birourile administrative ale operatorului UPC din Cluj-Napoca au fost puse sub sigiliu

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 5 noiembrie 2009

Birourile administrative ale operatorului de telefonie şi TV cablu UPC din Cluj-Napoca au fost puse sub sigiliu, miercuri, de către inspectorii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Cluj, pentru practici comerciale incorecte, transmite NewsIn.

Comisarul şef al CJPC Cluj, Mircea Radu, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că UPC a fost şi amendată cu 30.000 de lei, iar practicile ilegale se referă la emiterea unor somaţii de plată pentru facturi neplătite pe care operatorul nu le poate prezenta - aceste facturi ar fi ale unor consumatori care aveau contract cu firme achiziţionate ulterior de către UPC - precum şi taxarea unor servicii de cablu care nu apăreau în contractele încheiate cu consumatorii.

"E vorba de o serie de somaţii de plată trimise mai multor consumatori din ţară, pe o regiune mult mai extinsă, iar reprezentanţii acestei societăţi comerciale nu pot face dovada provenienţei acestei sume. E vorba de anii 2002-2007. Discutăm de anumite achiziţii de societăţi care au debitori şi care UPC-ul s-a transformat în preluarea acestor facturi./..../Mai este vorba şi de diferenţa între sumele facturate şi suma prevăzută în actul adiţional", a afirmat Radu, adăugând că doar la nivelul judeţului Cluj inspectorii pentru protecţia consumatorului au primit în jur de 50 de reclamaţii în ceea ce priveşte facutrile şi somaţiile emise de UPC.

Şeful CJPC Cluj mai susţine că au fost emise somaţii de plată şi în cazul unor persoane decedate de şapte ani, iar unii clujeni s-au dus să achite sumele, care pot fi cuprinse între 64 sau chiar 500 de lei.

Acesta susţine că sigiliu a fost pus doar pe birourile conducerii manageriale şi va fi ridicat în momentul în care practicile comerciale incorecte pentru care UPC a fost amendată vor înceta.

Un alt motiv pentru care operatorul de cablu, telefonie şi internet a fost amendat se referă la funcţionarea necorespunzătoare a call-center-ului de la nivel naţional, unde sesizările nu sunt preluate în mod legal. "Am cerut anularea acestui call-center, care, din punctul meu de vedere, este total nefuncţional şi angajarea unui purtător de cuvânt sau a unui reprezentant legal", a mai spus Radu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb