CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 12 - 19 IULIE BT Index Austria ATX, în topul fondurilor de investiţii

A.I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 23 iulie 2018

BT Index Austria ATX, în topul fondurilor de investiţii

Ca urmare a aprecierii aprecierii, în ansamblu, a principalelor titluri listate la Bursa de Valori de la Viena (Wiener Borse), titlurile BT Index Austria ATX, ce au marcat un randament de 1,78%, în raport cu moneda euro, în intervalul 11 - 18 aprilie, se situează pe poziţia a doua în topul fondurilor de investiţii, în perioada menţionată.

BT Index Austria ATX este un fond deschis de investiţii, denominat în euro, ce investeşte în acţiuni listate pe piaţa austriacă, minimum 85% din activele fondului urmărind să reproducă indicele ATX (Austrian Traded Index). Diferenţa este reprezentată de plasamente în instrumente financiare cu venit fix, utilizate în vederea optimizării gradului de risc aferent investiţiilor în acţiunile cotate, se arată pe site-ul BT Asset Management, societatea care administrează fondul.

Pe data de 18 iulie, circa 87,5 % din activele sale erau investite în acţiuni, restul fiind reprezentat de depozite bancare şi disponibil la vedere.

Astfel, performanţa fondului BT Index Austria ATX se datorează evoluţiei indicelui ATX, care a marcat, în intervalul menţionat, o creştere de circa 1,84% (procentaj calculat pe baza cotaţiilor de închidere).

Pentru perioada 11 - 18 iulie, patru dintre cei mai importanţi cinci emitenţi ce compun indicele austriac au înregisrat aprecieri.

Practic, preţul acţiunilor Erste la Bursa din Viena, emitentul cu cea mai mare pondere în indicele austriac şi, implicit, în fondul BT Index Austria ATX, a urcat cu 0,87%, în perioada menţionată, în timp ce titlurile OMV, cea de-a doua companie ca reprezentativitate în ATX, au coborât cu 1,36%, în acelaşi interval de raportare.

Acţiunile Voestalpine, cea de-a treia companie ca importanţă din indicele austriac, au urcat cu 1,56%, în perioada 11 - 18 iulie, în timp ce titlurile Raiffeisen Bank International, al patrulea emitent ca reprezentativitate în ATX şi în BT Index Austria ATX, s-au apreciat cu 2,67%. La rândul lor, acţiunile Andritz, au urcat cu 4,12%, în intervalul avut în vedere.

Clasamentul fondurilor de investiţii este condus, în perioada menţionată, de titlurile FDI Star Next, a căror creştere a fost de 3,08%, în timp ce poziţia a treia este ocupată de fondul OTP Euro Premium Return, ce a urcat cu 1,11%.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu excepţia SIF-urilor, a scăzut cu 0,62%, în raport cu moneda euro, în intervalul avut în vedere, în timp ce indicele BET-XT, ce înglobează cele mai tranzacţionate 25 de acţiuni ale pieţei, s-a depreciat cu 0,86%.

Din cadrul ambelor coşuri de acţiuni, cel mai bun randament, în perioada avută în vedere, a fost marcat de titlurile Transgaz (TGN), a căror cotaţie a urcat cu 5,98%, în raport cu moneda euro, în intervalul 12 - 19 iulie.

Pe data de 19 iulie, preţul acţiunii transportatorului de gaze naturale a scăzut cu 1,22%, pe fondul unui rulaj de 8.291 de titluri, peste media celor 20 de zile anterioare.

Ponderea titlurilor TGN în indicii BET şi BET-XT, este de 5,84%, respectiv 5,24%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a avut un recul de 0,72%, în raport cu moneda euro, în intervalul 12 - 19 iulie. Cu un avans de 3,06%, acţiunile SIF Oltenia (SIF5) reprezintă titlurile cu cea mai bună evoluţie din cadrul indicelui financiar, în perioada avută în vedere.

Joi, 19 iulie, cotaţia SIF5 a crescut cu 0,72%, în contextul unui volum de 203.774 de unităţi, sub media celor 20 de zile anterioare, de aproape 297.000 de acţiuni.

Ponderea titlurilor SIF Oltenia în indicele financiar este de 17,45%.

Clasamentul rentabilităţilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în perioada 12 - 19 iulie, este condus de acţiunile Romcarbon (ROCE), cu un avans de 6,73%, în raport cu moneda euro.

Poziţia a doua a topului randamentelor de la BVB este ocupată de titlurile TGN, podiumul acestei ierarhii fiind completat de acţiunile Dafora (DAFR), ce au marcat un avans de 5,59%.

Cotaţia aurului a coborât cu 1,62%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a urcat, în intervalul 12 - 19 iulie, cu 0,1%.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în perioada avută în vedere, în timp ce depozitele în lei ar fi adus un câştig de 0,14%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a crescut cu 19,98%, în intervalul 12 - 19 iulie.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), vineri, în jurul orei 15:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 7.490 de dolari.

Tot vineri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de aproape 128,5 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizări:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb