CELE MAI RENTABILE PLASAMENTE Acţiunile SIF "Transilvania" s-au apreciat cu 13% în ultima lună

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 22 aprilie 2004

Depozitele constituite în urmă cu o lună în lei şi-au majorat ieri valoarea, exprimată în euro, cu maxim 0,23%, cea mai bună dobîndă lunară fiind oferită de "Eurom Bank" şi CEC. Investitorii care au optat, la 22 martie, pentru un depozit în euro la "Garanti Bank" au avut ieri un cîştig apropiat, de 0,3%. Persoanele care şi-au păstrat economiile acasă, în lei, aveau ieri o valoare reală cu 1,17% mai mică decît în urmă cu o lună, din cauza deprecierii leului în raport cu euro.

Investitorii care au optat pentru plasamentul în fonduri mutuale nu au fost inspiraţi, toate fondurile aducînd un randament real negativ în ultima lună. Valoarea unităţii fondului "BCR Dinamic" s-a apreciat cu 1,96% în ultima lună. Exprimate în euro, unităţile "BCR Dinamic" valorau ieri cu 0,2% mai puţin decît în urmă cu o lună. Fondul "Fortuna Classic" a pierdut 0,46% din valoarea din urmă cu o lună, iar unităţile "BCR Clasic" valorau ieri cu 0,76% mai puţin decît pe 22 martie.

Portofoliul constituit în urmă cu o lună cu cele mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei şi cu structura indicelui BET valora ieri cu 4,77% mai puţin decît cel din 22 martie. Pierderea de valoare a fost cauzată de reducerea indicelui bursier, calculat în euro. Investitorii care au mizat pe acţiunile SIF şi le-au cumpărat în urmă cu o lună cu structura indicelui BET-FI au fost mai ins-piraţi. Datorită creşterii indicelui, calculat în euro, portofoliul lor valora ieri cu 10,23% mai mult decît în urmă cu o lună.

Randamentul maxim lunar a revenit investitorilor care au cumpărat în urmă cu o lună acţiunile "Sinteza". Cursul lor mediu, exprimat în euro, s-a apreciat cu 33,15%. Cei care au mizat pe acţiunile SIF "Transilvania" şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 13,06%.

Obiectele din aur cumpărate pe 22 martie valorau ieri cu 1% mai puţin decît în urmă cu o lună, din cauza scăderii pre-ţului aurului, exprimat în euro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb