CLUJ-NAPOCA: MTS va aloca 1 milion de lei pentru "Capitala Europeană a Tineretului"

Valentin Busuioc
Miscellanea / 3 februarie 2015

Iniţiativele tinerilor din ţara noastră desfăşurate sub egida "Capitalei Europene a Tineretului 2015" ar putea beneficia de sprijin concret de 1 milion de lei prin concursuri de proiecte şi 3 milioane de lei alocare pentru Primăria Cluj-Napoca, conform reprezentanţilor Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS), prezenţi la Cluj-Napoca la sfârşitul lunii ianuarie.

În perioada 26-27 ianuarie 2015, o delegaţie guvernamentală condusă de Cristian Cosmin, secretar de stat în MTS, a efectuat o vizită de lucru având ca temă principală proiectul de interes naţional "Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului", potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Delegaţia guvernamentală a avut, alături de conducerea Federaţiei SHARE Cluj-Napoca, o serie de întâlniri şi consultări cu reprezentanţi ai instituţiilor şi organizaţiilor implicate în programul "Cluj 2015". Oficialii au discutat "Strategia Naţională pentru Tineret 2015 - 2020", aprobată de Guvern pe 14 ianuarie, şi modul în care se integrează în strategie programul "Cluj-Napoca 2015 - Capitala Europeană a Tineretului", posibilităţile concrete de sprijin guvernamental pentru sectorul de tineret clujean, proiectele naţionale din cadrul programului "Cluj 2015" şi etapele următoare pentru avansarea propunerilor venite din partea Federaţiei SHARE Cluj-Napoca.

Cristian Cosmin a transmis reprezentanţilor SHARE faptul că Ministerul Tineretului şi Sportului va asigura, în acest an, o finanţare de circa 1 milion de lei, prin concursuri de proiecte, pentru iniţiativele organizaţiilor non-guvernamentale care vor desfăşura proiecte la Cluj-Napoca în acest an, în programul "Capitala Europeană a Tineretului". Totodată, reprezentanţii Executivului au discutat despre alocarea a 3 milioane de lei Primăriei Cluj-Napoca, pentru organizarea la nivel local a unui nou concurs de proiecte ce vizează sectorul de tineret şi programul "Youth@Cluj-Napoca 2015".

"Clujul este, anul acesta, un hub de minţi, de creiere, de potenţial pe care noi suntem datori să-l ducem cât putem de departe. Speranţa noastră este să replicăm, în patru ani de zile, modelul Clujului într-un alt centru universitar din România", a declarat Cristian Cosmin.

În urma întrevederilor, s-au stabilit întâlniri regulate între reprezentanţii Guvernului şi cei ai Federaţiei SHARE Cluj-Napoca, pentru a avansa cu Ministerul Tineretului şi Sportului etapele discutate pentru programul "Cluj-Napoca 2015 - Capitala Europeană a Tineretului", precum şi posibilităţile de corelare cu alte ministere a căror implicare este oportună într-un asemenea proiect - Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Educaţiei, Ministerul Turismului ş.a.m.d.

Reprezentanţii SHARE precizează că au solicitat Guvernului României, alături de Primăria Cluj-Napoca, sprijin direct pentru proiectele strategice ale programului "Cluj 2015" şi subliniază faptul că solicitările transmise au vizat în special deschiderea de linii de finanţare pentru sectorul de tineret din toată ţara, din partea mai multor ministere, după modelul Ministerului Mediului.

Nu în ultimul rând, a fost discutat parteneriatul semnat între Casa de Cultură a Studenţilor Cluj şi Federaţia SHARE Cluj-Napoca. Instituţia joacă un rol important în programul Capitalei Europene a Tineretului 2015 şi va găzdui, în acest an, după cum a anunţat secretarul de stat Cristian Cosmin, Gala Societăţii Civile pentru Tineret, unde sunt aşteptaţi peste 500 de tineri din ţara noastră, conchide comunicatul citat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb