Deutsche Telekom ar putea schimba divizia sa din Marea Britanie cu active în altă ţară

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 6 iulie 2009

Deutsche Telekom, cel mai mare operator de telefonie mobilă din Germania, intenţionează să schimbe divizia sa T-Mobile din Marea Britanie pentru active în altă ţară, conform unor surse anonime, citate de ziarul "The Financial Times", transmite Bloomberg.

T-mobile ar putea fi vândută integral sau ar putea fuziona cu o firmă rivală din Marea Britanie, susţin sursele. O altă soluţie ar fi ca Vodafone, cel mai mare operator de telefonie mobilă din lume, să achiziţioneze T-Mobile, în schimbul diviziei sale din Turcia, al doilea operator de telefonie mobilă din această ţară.

"Există, de asemenea, alte active în statele din Europa Centrală şi de Est care ar ajuta Deutsche Telekom să îşi îmbunătăţească poziţia pe pieţe în care este deja activă", susţin sursele.

Deutsche Telekom are divizii în 15 state din regiune, inclusiv în Austria şi Grecia, se arată în articolul apărut în "The Financial Times".

Între timp, Vodafone şi Telefonia se gândesc să lanseze oferte pentru preluarea T-Mobile, care ar putea valora cel puţin trei miliarde de euro (4,2 miliarde de dolari), susţin sursele anonime.

Din cele 16 divizii de telefonie mobilă ale Deutsche Telekom, cea din Marea Britanie a înregistrat cel mai semnificativ declin al numărului de abonaţi în ultimul trimestru.

În urma unui acord semnat la data de 14 mai 2008 între Deutsche Telekom şi statul grec, grupul german a achiziţionat 25 la sută din OTE şi a devenit al doilea mare acţionar la OTE după statul grec, care deţine 28 la sută din acţiuni. În plus, Deutsche Telekom a preluat, cu acordul Guvernului grec, controlul managementului OTE şi va consolida rezultatele OTE.

Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE Group, deţine 54,01 la sută din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin RomTelecom (30 la sută din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70 la sută din titluri). OTE are în prezent peste 17,4 milioane de clienţi la serviciile de telefonie mobilă pe pieţele din Grecia, România, Bulgaria, Albania şi Macedonia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb