FOTBAL ŞI BANI Echipa naţională caută ajutor financiar la petrolişti şi bancheri

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 4 septembrie 2012

Echipa naţională caută ajutor financiar la petrolişti şi bancheri

Echipa naţională atacă o nouă campanie de calificare la un turneu final de Campionat Mondial, după o serie de rezultate mai puţin concludente. Seria neagră a contraperformanţelor sportive s-a răsfrânt şi asupra balanţei financiare a Federaţiei Române de Fotbal, astfel că au fost ratate bonusurile consistente de la FIFA şi UEFA (de ordinul milioanelor de euro), iar o serie de sponsori s-au retras de lângă echipa reprezentativă.

Încrezător în actuala echipă, dar şi îngrijorat din cauza crizei financiare, preşedintele FRF speră ca rezultatele bune din această toamnă să ajute federaţia să mai reuşească semnarea unor contracte de sponsorizare: "Din păcate, în ultimul timp rezultatele echipei naţionale, prestaţia oamenilor de fotbal în media, atitudinea suporterilor au făcut ca numărul partenerilor care să vină aproape de federaţie să se reducă simţitor. Suntem în căutarea unor parteneri, batem la mai multe uşi. E o certitudine că nu ne putem măsura cu marile federaţii - Spania, Franţa, Germania- care au bugete de peste 120 de milioane de euro, în condiţiile în care noi încercăm să facem faţă cu 12-14 milioane euro pe an. Sper ca în perioada următoare să reuşim să mai atragem sponsori din indus-tria petrolieră sau din lumea bancară. Un lucru este sigur, dacă echipa obţine puncte în următoarele două luni şi sunt speranţe reale de calificare la Campionatul Mondial, cu siguranţă că vor mai veni şi alţi sponsori.Trebuie să refacem imaginea fotbalului românesc" Ieri, FRF a semnat un contract pe trei ani cu producătorul de bere Timişoreana, care va rămâne în continuare şi sponsorul Cupei României la Fotbal. Acest contract nu are clauze legate de culorea tricourilor fotbaliştilor tricolori, aşa că viitoarea campanie va fi atacată cu clasicele tricouri galbene.

Mircea Sandu a demarat şi o serie de întâlniri cu reprezentanţii galeriilor echipelor de fotbal din primele două divizii, încercând să îi convingă pe aceştia că naţionala are nevoie de susţinere la meciurle de pe teren propriu:"Am avut discuţii cu reprezentanţii ligilor suporterilor mai multor echipe, Dinamo, Farul, Ceahlăul, CFR Cluj, vom mai dis-cuta şi cu alţii pentru a găsi soluţii de susţinere a echipei reprezentative. Mă bucur că galeriile au revenit lângă echipă. La cererea selecţionerului Victor Piţurcă, toate meciurile din această campanie se vor disputa pe Naţional Arena".

Tricolorii vor debuta în această campanie vineri, în deplasare împotriva Estoniei, urmând ca marţea viitoare să evolueze pe teren propriu în faţa Andorrei. Din această grupă mai fac parte reprezentativele Turciei, Olandei şi Ungariei. Pentru această dublă cu Estonia şi Andorra, selecţionerul a convocat următorii jucători: Bogdan Lobonţ (AS Roma), Costel Pantilimon (Manchester City), Ciprian Tătăruşanu (Steaua Bucureşti) - portari; Alexandru Măţel, Valerică Găman (ambii Astra Ploieşti), Srgian Luchin, Dragoş Grigore (ambii Dinamo Bucureşti), Dorin Goian (Spezia), Vlad Chiricheş (Steaua Bucureşti), Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk), Adrian Sălăgeanu (FC Vas-lui) - fundaşi; Gabriel Torje (Granada), Adrian Popa, Alexandru Bourceanu, Mihai Pintilii, Cristian Tănase (toţi Steaua Bucureşti), Costin Lazăr (PAOK Salonic), Claudiu Voiculeţ, Alexandru Maxim (ambii Pandurii Târgu Jiu) - mijlocaşi; Raul Rusescu (Steaua Bucureşti), Ciprian Marica (Schalke 04), Marius Niculae (FC Vaslui), Gheorghe Grozav (Petrolul Ploieşti) - atacanţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Imi displace acest lucru care il face nenea Sandu, si anume sa arunce vina asupra suporterilor pentru faptul ca echipa nationala nu are sponsori. Sponsorii se atrag cu rezultate, la fel si suporterii, si ei vor reveni alaturi de echipa nationala, daca aceasta va avea rezultate pozitive. Ma indoiesc totusi de acest lucru, din prisma faptului ca , valoarea fotbalului romanesc este intr-o continua scadere, iar in meciurile directe cu Turcia si Olanda, nu cred ca vom putea face fata.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb