Grupul "Cosmote" finalizează achiziţia "Zapp"

Cosmina Capalău
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 3 noiembrie 2009

Operatorul de telefonie mobilă "Cosmote" a anunţat, ieri, finalizarea achiziţiei reţelei "Zapp", ca urmare a primirii avizului autorităţilor relevante.

"Achiziţia "Zapp" oferă "Cosmote" România oportunitatea să îşi extindă portofoliul cu servicii de date şi broadband mobil", a declarat Stefanos Theocharopoulos, CEO "Cosmote" Româ-nia. Acesta a continuat, spunând că "finalizarea achiziţiei reprezintă o realizare importantă pentru grup şi subsidiara sa din România, menită să contribuie la creşterea acesteia pe piaţă. În continuare vor fi depuse toate eforturile astfel încât să ne asigurăm că în urma procesului de integrare care va urma, operatorul va fi şi mai puternic, în beneficiul consumatorilor, al economiei ţării, intensificând competiţia de pe piaţă", a adăugat Michael Tsamaz, CEO al grupului elen "Cosmote".

Potrivit reprezentanţilor companiei, achiziţia "Zapp" este o investiţie importantă, prin care se doreşte creşterea perspectivelor de dezvoltare a "Cosmote" România, oferind companiei posibilitatea să pună la dispoziţia clienţilor noi servicii mobile în bandă largă, utilizând licenţa 3G obţinută în urma achiziţiei "Zapp", extinderea bazei de clienţi şi deschiderea de noi oportunităţi în segmentul corporate, care se bucură de un potenţial crescut pe piaţă.

"Cosmote" România are, în prezent, peste 6,3 milioane de utilizatori şi o cotă de piaţă de 23% (iunie 2009), în mai puţin de patru ani de la lansarea operaţiunilor pe piaţa românească.

"Cosmote" România şi "Zapp" au semnat, la sfârşitul lunii iunie, un acord de achiziţie prin care operatorul grec de telefonie mobilă a preluat integral pachetul de acţiuni al reţelei "Zapp", valoarea totală a tranzacţiei fiind de aproximativ 207 milioane euro (suma pentru achiziţia acţiunilor "Zapp" - 61 milioane euro, iar datoriile şi obligaţiile "Zapp" - 146 milioane euro).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb