GULF-EL - Ride Sharing electric cu amprentă românească şi cu tehnologie blockchain

T.B.
Companii / 12 aprilie

GULF-EL - Ride Sharing electric cu amprentă românească şi cu tehnologie blockchain

GULF-EL, o nouă companie de ride sharing, cu acţionari şi fondatori români, îşi face intrarea pe piaţa din Dubai, aducând o perspectivă inovatoare şi sustenabilă asupra transportului urban, se arată într-un comunicat al companiei. Fondată de către Mihai Petrea, om de afaceri cu mulţi ani de experienţă inclusiv în industria de profil, GULF-EL se remarcă prin utilizarea exclusivă a automobilelor electrice şi prin integrarea unei reţele extinse de staţii de încărcare electrică, conform sursei.

GULF-EL operează pe tokenul GFEL, care serveşte ca monedă nativă pentru tranzacţionarea pe platformă. Acest token facilitează plăţile şi interacţiunile între şoferi, pasageri şi staţiile de încărcare. De asemenea, GULF-EL explorează tehnologia blockchain pentru a crea o reţea transparentă, sigură şi eficientă pentru toţi utilizatorii. În viitor, GULF-EL intenţionează să extindă adoptarea criptomonedelor şi să integreze tehnologia blockchain în moduri inovatoare pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor, se mai arată în comunicat.

GULF-EL nu este doar o companie de ride sharing obişnuită. Este o iniţiativă curajoasă a investitorilor români, care au adus în Dubai o flotă complet electrică. Toate automobilele GULF-EL sunt alimentate exclusiv de energie electrică, contribuind astfel la reducerea emisiilor de carbon şi la protejarea mediului înconjurător, informează sursa.

Platforma GULF-EL nu se limitează doar la transportul pasagerilor. Ea integrează o reţea inteligentă de staţii de încărcare electrică, care pot fi identificate pe traseu. Şoferii şi pasagerii pot evita zonele aglomerate şi pot alege rutele optime, beneficiind de o experienţă de călătorie eficientă şi ecologică. De asemenea, platforma recomandă pasagerilor în timp real zone care merită vizitate, unde au loc evenimente de interes. Platforma utilizează un model unic de negociere pentru stabilirea preţurilor, eliminând intermediarii şi reducând costurile pentru pasageri.

Pasagerii au control total asupra experienţei lor, putând alege şoferi în funcţie de criterii specifice. Toţi cei implicaţi pot câştiga recompense pentru participarea activă, creând un model de implicare incentivat, iar scopul companiei este acela de a crea o reţea bazată pe comunitate, care să aducă beneficii tuturor participanţilor, conform datelor companiei.

Potrivit comunicatului, "GULF-EL reprezintă viitorul transportului în Dubai dar şi în zona Golfului. Ne propunem să dezvoltăm acest serviciu şi în Oman, Qatar, Arabia Saudită şi celelalte ţări din zona GCC. Suntem mândri să aducem o alternativă sustenabilă şi modernă pentru locuitorii acestui oraş vibrant, vizitat anual şi de aproape 100.000 de români. Cu o flotă electrică şi cu o infrastructură de încărcare inteligentă, GULF-EL este mai mult decât o companie de ride sharing - este o promisiune pentru un viitor mai curat şi mai eficient. În acest sens, vom colabora şi cu autorităţile din Dubai. Platforma de ride sharing este bazată pe AI (inteligenţa artificială), un aspect foarte important şi aş putea spune catchy, cu o funcţionalitate complexă dar simplu de utilizat. Investitorii au un yields si pot beneficia de acţiuni în cadrul companiei de până la un procent de 20%. De ce blockchain? În acest moment, trecerea la web3 indiferent de domeniu s-a axat în a oferi acest serviciul de blockchain, deoarece este cea mai securizată bază de date în comparaţie cu un server", subliniază Mihai Petrea.

GULF-EL îşi propune să redefinească modul în care oamenii se deplasează în Dubai şi în zona Golfului, oferind o soluţie de transport prietenoasă cu mediul şi adaptată nevoilor moderne, precizează sursa.

Datorită tehnologiei AI, mai multe platforme şi aplicaţii de turism şi de transport, navigaţie, evenimente vor fi integrate într-un sistem de inteligenţă artificială care va genera atât cele mai bune trasee, cât si cele mai avantajoase condiţii pentru pasageri şi şoferi şi va genera venituri din marketing sprijinind în acest fel preţul pe cursă dar şi randamentul şoferului, informează compania.

GULF-EL îşi propune să creeze parteneriate cu agenţii de turism din România dar şi din alte ţări, pentru transferuri de la aeroport către hotel şi invers, dar şi pentru deplasări către diverse obiective şi evenimente, pentru a sprijini şi turiştii români care călătoresc în zona Golfului.

În 2023, Dubai a primit un număr record de turişti internaţionali - 17,5 milioane -, dintre care aproape 100.000 au fost români, care vor putea beneficia de transferuri şi alte servicii incluse, potrivit sursei menţionate.

Un pionier în industria românească

Mihai Petrea, CEO şi fondator al GULF-EL, are o carieră impresionantă care se întinde pe mai multe decenii. În perioada 1994-2004, a fost CEO şi proprietar al LEMI STAR, un dealer autorizat pentru Philip Morris, Papastratos şi Galaher în România. Acestă experienţă în industria tutunului l-a pregătit să facă saltul către sectorul alimentar, unde, între 2004 şi 2011, a fost CEO şi proprietar al LACTA PROD, una din primele 10 companii producătoare şi distribuitoare de produse lactate, inclusiv PACO şi MARGARETO, în calitate de acţionar al companiei de Ape Minerale Bacaia, deţinătoarea celui mai mare izvor de apa minerală din Romania, activând în piaţa de profil ca şi CEO al unui important grup auto deţinător şi al unei platforme de ride sharing din România, arată datele comunicatului.

Spirit versatil, inovator, Mihai Petrea nu s-a ferit niciodată să construiască noi afaceri, către noi domenii pentru care a simţit pasiune şi abilitate. Experienţa ultimilor cinci ani din domeniul auto/ride sharing l-au determinat să aprofundeze acest sector, care este destul de dezvoltat în Dubai însă fără foarte multe inovaţii având în vedere specificitatea lui, potrivit sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb