ÎN PRIMA JUMĂTATE A ANULUI Veniturile din vânzări ale Impact au crescut cu 31%, la 90 milioane lei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 august 2022

Sursa foto: Facebook / Impact Developer & Contractor (IMP)

Sursa foto: Facebook / Impact Developer & Contractor (IMP)

Profit de aproape 14 milioane lei, faţă de o pierdere în primele şase luni ale lui 2021

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP) a obţinut, în prima jumătate a anului, un profit net de 13,96 milioane de lei, faţă de o pierdere de 2,77 milioane de lei în primele şase luni ale lui 2021, în condiţiile unei creşteri consistente a veniturilor din vânzarea proprietăţilor imobiliare, după cum reiese din raportul companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În primul semestru al anului, Impact a vândut sau prevândut 287 de unităţi, din care 177 au fost pre-vânzări şi rezervări cu o valoare de 132 milioane de lei, care se vor transforma în venituri pe măsură ce apartamentele vor fi finalizate. Cele 110 apartamente vândute în primele şase luni ale anului au generat venituri de 90,3 milioane de lei, cu 31% peste cele din prima jumătate a anului trecut, după cum reiese din raportul companiei.

Pe de altă parte, costurile cu proprietăţile imobiliare vândute au urcat cu 16%, la 55 milioane de lei, faţă de cele 47,46 milioane de lei de la jumătatea anului trecut. Cheltuielile generale şi administrative au fost de 14,79 milioane de lei, cu 48,2% peste cele din primele şase luni ale lui 2021, în timp ce cheltuielile de comercializare au scăzut, la 2,5 milioane de lei.

Pentru primul semestru al anului, Impact Developer & Contractor a raportat un profit din exploatare de 18,86 milioane de lei, mai mult decât dublu faţă de cel din primele şase luni ale anului trecut, de 6,34 milioane de lei, în timp ce pierderea din activităţi finanicare a scăzut puternic, de la 7,86 milioane de lei în prima jumătate a lui 2021, la 1,56 milioane de lei în perioada ianuarie-iunie 2021.

Recent, compania a atras de la investitori printr-un plasament privat suma de 18,7 milioane de lei, bani ce vor fi folosiţi pentru susţinerea planului de dezvoltare pe termen mediu şi lung al Impact Developer & Contractor. Compania este dezvoltatorul ansamblelor Greenfield şi Luxuria din Bucureşti.

La jumătatea lunii trecute Gheorghe Iaciu avea 58,8% din dezvoltatorul imobiliar, companie a cărei evaluare bursieră se ridică la circa un miliard de lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb