LAURA CODRUŢA KOVESI CONFIRMĂ ZIARUL BURSA Klaus Iohannis este un preşedinte laş

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 20 octombrie 2022

Laura Codruţa Kovesi

Laura Codruţa Kovesi

Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Parchetului European a confirmat, într-un interviu publicat ieri de G4Media, ceea ce Florian Goldstein afirma într-un articol publicat în 16 iulie 2018, în ziarul BURSA, după revocarea ei de la şefia DNA: Klaus Iohannis este un preşedinte laş.

Întrebată în interviul respectiv dacă în iulie 2018, preşedintele Klaus Iohannis i-a solicitat demisia înainte de a semna decretul de revocare, Laura Codruţa Kovesi a spus: "Da, este un lucru pe care nu l-am făcut public. A fost o discuţie între noi. N-am considerat că trebuie să fac public acest lucru. Mi-a cerut demisia. Am refuzat. Pentru că nu aveam niciun motiv să demisionez. Rolul meu nu este să ajut preşedinţii să treacă peste momente delicate când trebuie să-şi explice propriile lor decizii. Nu mă consideram vinovată cu nimic. Aşteptam să ....la finalul mandatului, dacă am fost revocată, cineva măcar să mulţumească pentru ce am făcut, nu să-mi ceară demisia. (...) N-am luat-o în niciun fel. Ştiam că este acea decizie a Curţii Constituţionale. Ştiam că trebuie să semneze decretul de revocare. Mă aşteptam să mi se spună ok, mulţumim pentru ce ai făcut la DNA, bine, rău, nu contează. Eu am mulţumit tuturor celor care au fost înaintea mea şi colegilor pentru munca lor. Mi s-a cerut demisia. Am zis că nu; ce zic eu dimineaţa când mă uit în oglindă? Vreau să fiu cu conştiinţa împăcată, să fiu liniştită. Şi asta a fost".

Procurorul şef al Parchetului European confirmă practic ceea ce analiştii politici au sesizat de mai multă vreme şi anume că, atunci când este pus în faţa unor decizii importante, preşedintele Klaus Iohannis fuge de răspundere. Cu alte cuvinte este un laş ceea ce nu cadrează prea bine cu calitatea sa de comandant suprem al Armatei, din funcţia de preşedinte al ţării.

Referitor la laşitatea preşedintelui, iată ce scria Florian Goldstein în articolul publicat în 16 iulie 2018 (la o săptămână după revocarea lui Kovesi de la şefia DNA):

"Preşedintelui Republicii nu-i poţi spune idiot şi nici tâmpit, prost, cretin, ci, ca să fie păstrată eleganţa, poate, doar abrutizat, încet la minte, adică un pic retardat, dar mai ales, foarte laş.

Un mălai mare laş.

Cred că în şcoală toată lumea îi dădea şuturi în fund.

După ce-i dai un şut în fund lui Iohannis, nu trebuie să fugi, pentru că reacţia vine după 32 de zile.

Atât a durat de la hotărârea Curţii Constituţionale că procurorul şef DNA trebuie revocat (care nu-i altceva decât un şut în fund la Iohannis) şi până când el a revocat procurorul.

Adică nu a dat un şut înapoi, ci numai a dat semn că l-a simţit pe cel primit.

Lumea s-a întrebat, ce să facă preşedintele Republicii în această dilemă?

Că, dacă nu o revocă pe Kovesi, atunci nu respectă ordinea constituţională, statul de drept şi democraţia, iar dacă o revocă, ah!, da, ce se întâmplă dacă o revocă?

La întrebarea asta răspunsul nu mai este atât de simplu, încât să fie citită o lege cu literele ucise de clovnii Constituţiei, ci răspunsul ţine de bunul simţ, de onestitate şi setea de adevăr şi dreptate, iar pentru credincioşi, ţine de Porunci.

Pe toate astea, preşedintele Republicii Klaus Iohannis le-a călcat în picioare când s-a supus Curţii Constituţionale.

Şi când s-a supus Curţii Constituţionale, i s-a supus lui Tudorel Toader.

Iar Tudorel Toader este preşul lui Liviu Dragnea".

În afară de episodul cu solicitarea demisiei de către preşedintele Iohannis, Laura Codruţa Kovesi a mai dat un semnal privind laşitatea acestuia, atunci când procurorul-şef al Parchetului European a vorbit, în cadrul interviului citat, despre activitatea din prezent a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"Poate au fost colegi care au făcut greşeli, poate că au fost dosare în care n-a fost sută la sută perfecţiunea, dar ne-am străduit, am încercat să arătăm că legea este egală pentru toată lumea. Am avut curaj, ne-am asumat ceea ce avem de făcut. Deci, pentru mine, DNA rămâne o instituţie care va fi în sufletul meu şi nu pot să fiu detaşată. Şi sunt aceiaşi oameni în DNA acum. Dacă ar fi să comentez, aş spune: nu-i lăsaţi singuri. Deci, o perioadă lungă de timp, cel puţin până a început Parchetul European să lucreze, ei au fost lăsaţi singuri de toate celelalte autorităţi ale statului. Singura care încă i-a sprijinit a fost opinia publică. Probabil că n-au obţinut rezultatele la nivelul de aşteptare al societăţii, dar eu văd că ei se străduiesc, eu văd că muncesc. Sunt aceiaşi oameni care au curaj şi acum, nu sunt singuri. Sunt împreună cu Parchetul European şi lucrăm împreună. Şi avem dosare în care lucrăm împreună, cot la cot, şi sunt convinsă că o să vină şi rezultate".

Cine sunt autorităţile statului despre care Laura Codruţa Kovesi spune că i-au lăsat singuri pe procurorii DNA în faţa atacurilor la care au fost supuşi pentru lupta lor anticorupţie?

Conform Constituţiei României, Titlul III, autorităţile publice sunt: Parlamentul, Preşedintele României, Guvernul, administraţia publică şi autoritatea judecătorească (inclusiv Ministerul Public). Cu alte cuvinte, toate aceste autorităţi publice i-au lăsat - conform spuselor lui Kovesi - singuri pe procurorii DNA în faţa atacurilor la care au fost supuşi.

Printre ele se numără preşedintele Klaus Iohannis. Care, potrivit lui Kovesi, până când Parchetul European a început să lucreze, nu s-a situat de partea procurorilor DNA. Deci a fost laş.

Preşedintele laş se află încă la Palatul Cotroceni. Bine că i se termină mandatul la finalul anului 2024 şi nu şi-l mai poate reînnoi.

Preşedintele Klaus Iohannis a revocat-o pe data de 9 iulie 2018 pe Laura Codruţa Kovesi de la şefia DNA. Anunţul nu a fost făcut de preşedinte, ci de purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi, care a declarat că "în executarea deciziei CCR, preşedintele Iohannis a semnat astăzi decretul de revocare a doamnei Kovesi din funcţia de procuror şef DNA".

Decizia CCR a venit după refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca pe Kovesi de la şefia DNA. Cererea de revocare fusese înaintată de fostul ministru al justiţiei, Tudorel Toader, în timpul guvărnării Dăncilă (PSD). Ulterior, CCR a soluţionat conflictul dintre Preşedinţie şi Guvern, obligându-l pe şeful statului să o revoce pe şefa DNA.

În luna mai 2020, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) i-a dat câştig de cauză Laurei Codruţa Kovesi în procesul intentat după ce a fost revocată în urma deciziei CCR. CEDO a stabilit că fostei şefe a Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-a fost încălcat dreptul de a merge în instanţă pentru a se apăra, drept garantat de articolul 6 / 1 din Convenţie. Totodată, instanţa europeană i-a dat dreptate Laurei Codruţa Kovesi în privinţa dreptului la liberă exprimare a opiniilor, pornind de la acuzaţia fostului ministru al Justiţiei. Tudorel Toader a notat în raportul care a stat la baza revocării că fosta şefă a DNA şi-a încălcat atribuţiile făcând declaraţii presei internaţionale.

Curtea Europeană a stabilit că fosta şefă DNA şi-a exprimat puncte de vedere referitoare la modificările legilor Justiţiei în limitele libertăţii de exprimare şi că a transmis public punctul său de vedere asupra reformelor, în calitate de şef al instituţiei Anticorupţie. CEDO susţine că acest lucru nu a încălcat sub nicio formă prevederile legale ci, dimpotrivă, s-a încadrat în dreptul său la liberă exprimare.

CEDO a concluzionat că această îndepărtare a Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA a învins scopul menţinerii independenţei judiciare şi a avut consecinţe asupra celorlalţi procurori şi judecători care au participat la dezbaterile publice privind reformele legislative.

Laura Codruţa Kovesi a fost votată de Parlamentul European pe data de 31 octombrie 2019 în funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. bravo pt articol

    1. Gata, ți-ai vărsat veninul? Mă gândesc dacă eși vreun interlop sau măcar un acolit al lui Voiculescu sau al lui Ghiță sau al lui Udrea etc. șamd; că mulți mai sunt victimele astea ale DNA-ului; că e plină țara de hoți. Hai Codruța, pe ei...

    O intrebare care nu o pune nimeni : DE CE I SE PERMITE SA FIE LAS ? avem o groaza de institutii care l-ar putea opri din lasitate , dar nu o face nici una , prin urmare gargara ieftina . este o metoda des aplicata la noi , cea a acarului Paun . psd toata ziua ne spune ca preturile in energie sint mari din cauza lui Virgil Popescu , dar tot psd l-a salvat de doua ori de la demitere , asta doar un exemplu .

    1. Pai s-a scapat tot el: stat esuat deci puterea e la statul "paralel" unde principiile aste democratice nu prea conteaza decat la manevre.

      Saraca Codruta ,a fost o sfanta -si in final -o martira a luptei inpotriva coruptiei -care nu a patronat si nu a girat nici un abuz sau o mega magarie !

      Ar cam trebui sa ne mai scutesti cu " lamuririle " tale , in primul rand tu nu esti lamurit !

      Pai daca ai putea sa ne lamuresti tu, ca ai informatii de prima mana, ti-am fi cu totii recunoscatori!

      lamureste-te singur !

    eu nu cred ca Johannis stie ca nu isi poate reinnoi mandatul, eu cred ca se crede vesnic presedinte, dar si pe vesnicie va ocupa catedra de fizica, pentru ca deh, aasa e legea

    Codruta sa le ancheteze mizeriile de pe seap cu zeci de licitatii cu specificatii aranjate, de la Julannis, Bode, Mitzu, Ciordacu, Hotzescu energizer, etc...Dragnea a fost un gainar...

    dacă corupta luluta ajunge președinte putem sa plecam cu toți din România,asta o sa ne vândă mai rău ca basesco și iohanis,sclavi scrie pe noi

    Deci romanii sunt niste prosti care au votat un LAS,

    iar eu sunt deateapta,care asteapta sa fie votata de destepti  

    imi aduc aminte perioada studentiei de la Drept UVT, cand madam venea flancată de servicii să se intrețină cu alde Motica, cu nea’ Julean.. vai, dar ce curajoasă venea!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb