Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat că votul acordat lui Călin Georgescu în primul tur al alegerilor prezidenţiale reflectă neîncrederea cetăţenilor în clasa politică şi în funcţionarea instituţiilor statului, potrivit hotnews. Totodată, el consideră că este văzut de oameni ca o persoană capabilă să aducă schimbări în sistem.
Primarul Capitalei a fost întrebat despre aşteptările celor care l-au votat pe Călin Georgescu în primul tur al alegerilor prezidenţiale.
"Noi suntem la nici două săptămâni de la anularea alegerilor. Înainte de anularea alegerilor, eu eram primar, aveam nişte preocupări pe care le am în continuare. Nu sunt omul care a aşteptat acest moment, s-a pregătit cinci ani ca să candideze la Preşedinţia României. Bineînţeles că, intrând în această campanie, o să fiu foarte atent la ce-şi doresc oamenii. Eu cred că principalul mesaj pe care oamenii l-au transmis prin votul pe care l-au dat pentru Călin Georgescu şi e nerelevantă persoana lui Călin Georgescu, a fost un puternic vot de neîncredere pentru clasa politică şi pentru modul în care funcţionează instituţiile", a declarat Nicuşor Dan.
El a fost întrebat şi dacă există zone de intersecţie între ideile sale şi cele ale votanţilor lui Călin Georgescu.
"În alegerile locale din vară am făcut tot aşa patru sau cinci sondaje pentru a vedea ce vor bucureştenii şi a ne conecta mai bine cu bucureştenii. Şi în campania locală de dimensiuni mai mici a existat un fenomen similar - Cristian Popescu-Piedone. Deci, acolo a fost tot aşa o campanie făcută pe TikTok, fără metodele tehnologice pe care le-am văzut în campania lui Călin Georgescu, un om care vorbea pe TikTok zilnic şi în felul ăsta avea foarte mulţi aderenţi. Şi în felul ăsta el a crescut şi în primul sondaj pe care l-am făcut avea intenţie de vot 40. Era de departe personajul cu cea mai mare încredere în Bucureşti şi avea o intenţie de vot de 40%. Şi una din întrebări pe care le-am pus într-un sondaj a fost dacă se retrage Cristian Popescu-Piedone, cu cine veţi vota? Şi spre surpriza noastră 40%, poate greşesc, dar de ordinul astă de mărime, dintre votanţii lui Cristian Popescu-Piedone mă aveau pe mine ca a doua opţiune", a explicat Nicuşor Dan.
El a adăugat că există cetăţeni nemulţumiţi de modul în care funcţionează societatea.
"Deci este clar că există un public care este nemulţumit de modul în care funcţionează societatea, administraţia şi care se uită la acei oameni pe care ei îi văd capabili să schimbe modul în care funcţionează sistemul şi eu sunt pentru unii dintre ei un astfel de om. Deci această interferenţă cred că există", a completat Nicuşor Dan.
Primarul Capitalei a afirmat că prima discuţie cu echipa sa despre o eventuală candidatură la alegerile prezidenţiale a avut loc la două zile după anularea alegerilor. Atunci a decis să realizeze un sondaj de opinie, pe care l-a finanţat din banii rămaşi din campania electorală pentru alegerile locale.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.12.2024, 13:46)
Asa si? Ce isi doresc oamenii? Iti spun eu... ROMANIA FIRST.
Nu justitia si nici anticoruptia. Ai tu capacitatea de a reprezenta Romania FIRST? Nu credem.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.12.2024, 13:48)
trump e ocupat.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.12.2024, 13:59)
Si ce incredere prezinta unul care spune azi despre prietenul lui prorus Matei paun,sponsor al campaniei,ca 'nu reprezinta o vulnerabilitate pentru mine'.Si e ironic ca subiectul tot apare,parca el nu stie de ce.Zice ca a vorbit cu ala si a fost multumit de explicatiile date si ca 'la chestiile tehn ice nu ma pricep'
Adica chestiile tehnice fiind ca Matei paun are conducta directa de afaceri la Kremlin.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.12.2024, 17:20)
Matei Păun a avut poziții pro-rusești și filo-putiniste pe care nu și le-a ascuns niciodată. Afaceristul recunoștea că făcea vizite dese la Moscova, punea la îndoială regimul dictatorial instituit de Vladimir Putin. Mai mult, punea sub semnul întrebării revoluția portocalie din Ucraina, în urma căreia Rusia a decis să anexeze ilegal Crimeea.