NU TE SUPĂRA, FRATE! / AI AJUNS ÎN CĂSUŢA 2 Paul Stănescu, preşedinte executiv al PSD

Ziarul BURSA #Politică / 30 mai 2019

Paul Stănescu (Sursa foto: Twitter)

Paul Stănescu (Sursa foto: Twitter)

La remanierea lui Stănescu din Guvern, Dăncilă s-a abţinut de la vot

Prima măsură pe care a luat-o Viorica Dăncilă în calitatea de preşedinte interimar al PSD a fost numirea, cu acordul Biroului Permanent Naţional şi Comitetului Executiv Naţional, a lui Paul Stănescu în funcţia de preşedinte executiv al PSD.

Paul Stănescu a fost în guvernul Dăncilă vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Deoarece în toamna anului trecut s-a alăturat puciştilor care au semnat scrisoarea prin care îi cereau lui Liviu Dragnea să renunţe la modul dictatorial de conducere a PSD, Paul Stănescu a fost nevoit să plece din funcţiile deţinute. Inclusiv din funcţia de vicepreşedinte al PSD, deşi era preşedinte al PSD Olt.

Plecarea sa din guvern a avut loc la începutul lunii ianuarie 2019. Iniţial, Comitetul Executiv Naţional al PSD a aprobat remanierea a şapte miniştri din guvernul Dăncilă, printre care s-au numărat şi Paul Stănescu - ministrul Dezvoltării Regionale şi Lucian Şova - ministrul Transporturilor. Faţă de ceilalţi colegi din Guvern, care au demisionat imediat şi au fost de acord cu remaniere, Şova şi Paul Stănescu nu au dorit să renunţe la funcţiile din guvern şi au blocat remanierea în ceea ce îi priveşte pentru aproape două luni. Atitudinea lor i-a convenit preşedintelui Klaus Iohannis care nu a fost de acord cu remanierea lor, atât timp cât cei doi nu îşi prezentau demisiile.

Într-un final, după discuţii cu premierul Viorica Dăncilă, atât Paul Stănescu, cât şi Lucian Şova şi-au înaintat demisiile, iar acestea au ajuns la temen la începutul anului 2019, când cei doi miniştri au părăsit funcţiile deţinute.

După condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea, fostul vicepremier a reintrat în graţiile liderilor PSD, astfel încât a fost numit preşedinte executiv al partidului şi se va ocupa de organizarea conrgresului social-democraţilor.

În urma acestei decizii, preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a declarat: "În unanimitate a fost votat Paul Stănescu preşedinte executiv. M-am opus atunci când s-a propus schimbarea lui Paul Stănescu din Guvern şi consider că am procedat corect".

Referitor la remanierea lui Paul Stănescu, este curios cum şi-a schimbat declaraţia Viorica Dăncilă. În urma şedinţei CEX din 21 noiembrie 2018, Dăncilă preciza: "Aceasta a fost opţiunea mea, dar în acelaşi timp, trebuie să vă spun că eu trebuie să respect votul din CEX. Suntem un guvern politic".

Abţinerea de la votul privind remanierea lui Stănescu nu este echivalentul opunerii. Dacă s-ar fi opus, aşa cum a spus în urmă cu două zile noul preşedinte al PSD, atunci trebuia ca la şedinţa CEX din 21 noiembrie 2018 să voteze împotriva remanierii lui Paul Stănescu şi nu să se abţină.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb