NU TE SUPĂRA, FRATE! / AI PARCURS CĂSUŢELE 3 ŞI 4 Un secretar general "temperat" al PSD

Ziarul BURSA #Politică / 30 mai 2019

Rodica Nassar (Sursa foto: Twitter)

Rodica Nassar (Sursa foto: Twitter)

Una dintre măsurile cu care toţi membrii Biroului Politic Naţional al PSD şi cei ai Comitetului Executiv Naţional au fost de acord este înlăturarea lui Codrin Ştefănescu din funcţia de secretar general al partidului şi înlocuirea acestuia cu Rodica Nassar. Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a precizat că decizia a fost luată în unanimitate.

Codrin Ştefănescu a fost unul dintre partizanii cei mai înfocaţi ai adoptării unor ordonanţe de urgenţă pentru amnistierea şi graţierea unor fapte penale, inclusiv în domeniul corupţiei.

În dese rânduri, Ştefănescu a declarat " Vom modifica codurile penale, vom face şi legea răspunderii magistaraţilor. Într-un final ne vom asuma şi amnistia şi graţierea. Suntem foarte aproape de final. Este o temă foarte serioasă pe care o să o abordăm cu multă seriozitate. (...)Ordonanţa pe coduri va exista cât de curând. Este o chestie pe care ne-am asumat-o la Consiliul Naţional. La nivel central (...) nu vom ceda nici măcar un milimetru în tot ce ne-am propus. Vom merge mai departe cu toate modificările de coduri. (...)Este necesară o resetare a întregului sistem şi o astfel de ordonanţă sau o lege în acest sens este necesară. Am spus că vom merge mai departe cu legile şi cu modificările Codului Penal. Nu ne vom da înapoi, la un moment dat, inclusiv pe acest subiect. Că va fi ordonanţă sau va fi lege, nu ştiu exact cum, pentru că nu sunt jurist".

Codrin Ştefănescu este cel care, în scandalul privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA, i-a transmis ministrului Justiţiei: "Tudorele, fă ceva!". După acest moment, fostul ministru de resort, Tudorel Toader, în 26 februarie 2018 a declanşat procedura de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, procedură care s-a finalizat cu emiterea decretului prezidenţial din 9 iulie 2018, în baza deciziei 358 din 30 mai 2018 a Curţii Constituţionale a Româ­niei.

Noul secretar general al PSD, Rodica Nassar este unul dintre politicienii cu vechime în formaţiunea social-democrată, ea fiind în bune relaţii cu Adrian Năstase, cel care a fost, între 2000 şi 2004, preşedinte al PSD şi prim-ministru al ţării. Nassar a fost deputat 2000-2016 şi secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în anul 2017, în timpul guvernului Mihai Tudose.

În anul 2016, Rodica Nassar a fost acuzată de Laura Georgescu, fosta soţie a lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, că atât ea, cât şi ceilalţi membri ai comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor ar fi luat mită de la medicul sinucigaş. Nassar a negat respectivele acuzaţii, argumentând că nu a mai auzit de respectiva firmă până la izbucnirea scandalului dezinfectanţilor diluaţi şi că în 2006 nu era membră a comisiei respective.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb