Piaţa farmaceutică din ţara noastră îşi temperează creşterea

F. A.
Companii #Sănătate / 4 noiembrie 2010

Conform rezultatelor pe septembrie ale studiului Pharma & Hospital Report, Cegedim România estimează că valoarea medicamentelor livrate în ţara noastră a atins nivelul de 7,30 miliarde lei la preţ de distribuţie în primele nouă luni ale lui 2010, în creştere cu 24,2% faţă de perioada similară a anului trecut, informează un comunicat remis redacţiei.

Valoarea totală a medicamentelor eliberate către pacienţi în T3 din 2010 s-a ridicat la 2,41 miliarde lei, în creştere cu 20,4% faţă de trimestrul 3 din 2009. Această performanţă se datoreşte în primul rând segmentului de medicamente pe bază de reţetă (Rx) din farmacii, care a atins o valoare de 1,83 miliarde lei, în creştere cu 23,8%. Celelalte segmente au avut performanţe mai modeste, medicamentele fără prescripţie (OTC) având o valoare de 0,32 miliarde lei, în creştere cu 15,0%, iar segmentul de spital a atins doar 0,26 miliarde lei, în creştere cu 10,7% faţă de T3 2009.

Petru Crăciun, directorul general al Cegedim România, a declarat: "Deşi valorile şi creşterile de piaţă rămân atractive, apreciem că există cel puţin două mari probleme în privinţa evoluţiilor viitoare ale pieţei. Pe de o parte, termenele de plată către farmacii, care reprezintă aproape 90% din piaţă, sunt lungi (peste 6 luni, faţă de o medie europeană de 45 zile). Pe de altă parte, reducerea susţinerii publice pentru unele categorii de medicamente compensate măreşte cheltuielile out-of-pocket ale pacienţilor pentru menţinerea unui număr mare de tratamente. Deşi este prematură evaluarea impactului acestor măsuri, apreciem că un număr semnificativ de pacienţi riscă să renunţe la tratament sau să nu se trateze în mod corespunzător, crescând astfel nivelul nevoilor viitoare de îngrijiri de sănătate. În privinţa perspectivelor pentru 2011, rămânem de asemenea rezervaţi, creşterea prognozată pentru 2011 fiind de 5,6% în lei, deoarece funcţionarea pieţei este tributară capacităţii de creditare a companiilor producătoare."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb