PREMIERUL GRINDEANU:  "Susţinem planificarea multianuală pentru asigurarea fără sincope a vaccinurilor"

Andrei Stan
Politică #Sănătate / 29 mai 2017

Sorin Grindeanu (Sursa foto: Facebook)

Sorin Grindeanu (Sursa foto: Facebook)



Executivul susţine planificarea multianuală pentru asigurarea fără sincope a vaccinurilor, a declarat astăzi prim-ministrul Sorin Grindeanu, potrivit unui comunicat oficial.

Declaraţia premierului vine în contextul în care reprezentanţii Guvernului şi cei ai companiilor farmaceutice au convenit ca încheierea Acordurilor cadru pentru achiziţionarea de vaccinuri să se facă pentru perioade cuprinse între doi şi patru ani.

Guvernul precizează: "Această procedură va asigura predictibilitate şi va permite preîntâmpinarea crizelor în asigurarea dozelor necesare. Încheierea acestor Acorduri-cadru va oferi aprovizionarea continuă şi la timp a dozelor de vaccin, asigurarea unor stocuri de rezervă la nivelul autorităţilor, la care să se poată apela în caz de urgenţă, precum şi predictibilitate producătorilor".

Premierul a mai afirmat: "Am făcut câţiva paşi importanţi în ultimele săptămâni în soluţionarea problemelor legate de vaccinuri, dar mai avem încă multe de făcut. Prioritatea este implimentarea planificării multianuale în achiziţionarea vaccinurilor".

De asemenea, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a precizat că va iniţia în perioada imediat următoare procedura de licitaţie pentru vaccinul rujeolic, ROR, pentru perioada 2018-2019, urmând ca necesarul pentru anul curent să fie achiziţionat până la mijlocul lunii iulie, prin procedură de urgenţă.

Guvernul mai arată: "În ceea ce priveşte pregătirea campaniei de vaccinare antigripală 2017-2018, la nivelul Comitetului interministerial s-a stabilit că Institutul de Sănătate Publică va informa de urgenţă Ministerul Sănătăţii cu privire la necesarul de vaccinuri, după consultarea medicilor de familie. Pe baza necesarului transmis de medicii de familie, ministerul va iniţia achiziţia vaccinului gripal pentru sezonul următor".

Un alt punct al întâlnirii premierului şi ministrului Sănătăţii cu reprezentanţii companiilor farmaceutice a vizat consultările pe marginea proiectului Legii vaccinării, în contextul în care companiile au propus o serie de amendamente cu privire la durata procedurii de licitaţie, stabilirea criteriilor de atribuire şi termenul de livrare.

Potrivit sursei citate, ministrul Sănătăţii a precizat că va analiza, cu toată deschiderea, aceste propuneri, le va prelua pe cele benefice, după care, proiectul Legii vaccinării va intra în procedura avizării interguvernamentale, în şedinţă de Guvern, iar, ulterior, va fi transmis spre dezbatere şi adoptare Parlamentului. "Este nevoie de o dezbatere cât mai amplă şi transparentă asupra acestui proiect de o importanţă covârşitoare pentru societate", a punctat ministrul Bodog.

Reprezentanţii companiilor farmaceutice au salutat deschiderea Guvernului şi, la solicitarea premierului, şi-au oferit sprijinul să participe la o campanie publică de educare şi informare cu privire la importanţa prevenţiei prin vaccinare, se mai arată în comunicat.

Întrevederea de astăzi face parte din consultările periodice iniţiate de premierul Sorin Grindeanu cu reprezentanţii companiilor, asociaţiilor şi organizaţiilor profesionale în scopul soluţionării crizei vaccinurilor, precum şi pentru punerea în aplicare a unui mecanism care să asigure fără sincope şi la timp dozele necesare, adaugă Executivul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb