PRIVATIZAREA ROMTELECOM: Dan Nica: "În câteva zile vom demara procedurile pentru selectarea consultantului financiar

VLAD PÎRVU
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 4 octombrie 2013

Dan Nica, ministrul Comunicaţiilor, a declarat că, în câteva zile, Ministerul Societăţii Informaţionale (MSI) va publica anunţul referitor la declanşarea licitaţiei de selectare a consultantului financiar în vederea finalizării procesului de privatizare a Romtelecom. "Foarte curând, în câteva zile, anunţul va apărea în presa din străinătate şi cea din România", a declarat Dan Nica în cadrul unei conferinţe organizată de Asociaţia Operatorilor Mobili din România. De asemenea, ministrul Comunicaţiilor a declarat că în cel mai scurt timp se va cunoaşte şi câştigătorul licitaţiei pentru serviciile juridice pentru privatizarea Romtelecom.

Licitaţia pentru achiziţionarea de servicii juridice în vederea finalizării procesului de privatizare a Romtelecom a avut loc la 6 septembrie, anul curent. Casele de avocatură Salans (în prezent, Dentons), David şi Baias, Bulboacă şi Asociaţii, Borza şi Asociaţii şi Boştină şi Asociaţii au depus oferte pentru acordarea de servicii juridice la vânzarea acţiunilor deţinute de stat la Romtelecom, ne-au declarat surse apropiate companiei. Ofertele au fost deschise la 7 septembrie la sediul Ministerului pentru Societatea Informaţională (MSI).

La finele lunii iulie, MSI a anunţat că statul va angaja un consultant specializat pentru a vinde întreaga participaţie minoritară pe care o mai deţine la Romtelecom, reprezentând 45,99% din capitalul social. Potrivit caietului de sarcini, viitorul câştigător al licitaţiei va acorda asistenţă juridică pentru MSI în procesul de elaborare a actelor normative necesare în finalizarea procesului de privatizare şi va analiza şi elabora opinii juridice cu privire la documentele realizate de consultantul selectat de minister. "De asemenea, ofertantul câştigător va redacta şi furniza către MSI opinii juridice cu privire la procesul de privatizare a Romtelecom, proces ce va fi realizat de un consultant, banca de investiţii sau consorţiul format dintr-o bancă de investiţii şi consultant juridic, care să aibă capacitatea de a presta şi servicii de investiţii financiare pe piaţa de capital, precum şi cu privire la orice alte acţiuni a căror necesitate apare pe parcursul procesului de privatizare şi care sunt necesare pentru finalizarea cu succes a acesteia", se spune în caietul de sarcini. Pachetul majoritar de acţiuni al Romtelecom este controlat de grupul elen OTE, care deţine 54,01% din capital.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb