"Rombat" intră pe pieţele din Africa de Sud şi Liban

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 26 octombrie 2011

Producătorul de acumulatori auto Rombat Bis-triţa a realizat în primele nouă luni exporturi în valoare de 33 milioane euro, reprezentând circa 64% din cifra de afaceri din această perioadă, şi a anunţat intrarea pe două pieţe noi, Africa de Sud şi Liban. "Primele livrări au fost deja efectuate în Africa de Sud, iar recent s-a semnat un nou contract cu o firmă din Liban. Astfel, numărul ţărilor unde producătorul livrează acumulatori auto ajunge la 25, printre care Germania, Franţa, Spania, Grecia, Slovacia, Rusia, Maroc şi Senegal. Cele mai importante creşteri s-au înregistrat pe piaţa germană, care a reprezentat 15% din volumul livrat la export în primele trei trimestre ale anului", se arată într-un comunicat al companiei.

Rombat a produs în primele nouă luni ale anului 1,54 milioane de baterii, dintre care peste 900.000 sunt destinate pieţei externe, şi a înregis-trat afaceri de peste 52 milioane euro, în creştere cu aproape 20% faţă de acelaşi interval din 2010.

Anul trecut, Rombat a realizat afaceri totale de 66,6 milioane de euro şi a vândut 2,1 milioane de baterii auto, iar ţinta de livrări pentru acest an este de 2,26 milioane de acumulatori.

În prezent, compania derulează un proiect pentru extinderea capacităţii de producţie în valoare de 16 milioane de euro, potrivit Mediafax. Rombat are 665 de angajaţi şi este unic furnizor pentru Dacia, PSA Peugeot - Slovacia şi Nissan - Sankt Petersburg, Rusia. Acţionarul majoritar al companiei este firma Rombat Invest Bistriţa, cu o participaţie de 58% din titluri. Rombat Invest Bistriţa este controlată de 50 de persoane fizice, cele mai mari pachete fiind deţinute de Dorel Goia (29,54%) şi Ioan Repede (8.03%), acesta fiind şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Rombat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb