Schimbări din funcţie la Garda de Mediu, în urma scandalului legat de gunoiul de la Beceni

Ana Felea
Miscellanea / 4 septembrie 2020

Schimbări din funcţie la Garda de Mediu, în urma scandalului legat de gunoiul de la Beceni

Comisarul şef, numit temporar pe funcţie, al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Buzău a fost schimbat după ce un control al Prefecturii a scos la iveală o serie de nereguli privind gestionarea depozitării corecte a deşeurilor într-o comună din judeţ.

Totul a început în urmă cu o lună, când Instituţia Prefectului- Judeţul Buzău a adus în atenţia opiniei publice o situaţie îngrijorătoare din comuna Beceni. La acea vreme, echipa din cadrul Prefecturii care s-a deplasat la faţa locului ca urmare a numeroaselor sesizări venite din partea cetăţenilor, a găsit munţi de gunoaie depozitate ilegal în mai multe locuri de pe raza comunei. În urma constatării, prefectul judeţului Buzău a sesizat Comisariatul Judeţean Buzău al Gărzii de Mediu care, în loc să verifice situaţia asupra căreia avea competenţă exclusivă, a redirecţionat adresa Instituţiei Prefectului către Garda Naţională de Mediu.

Comunicatul emis de Prefectura Buzău transmite: "Vă informăm că în perioada 19-20.08.2020, o echipa de comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu- Comisariatul General a efectuat, în comuna Beceni, o verificare în teren a aspectelor semnalate de prefectul Leonard Dimian, control care a arătat că cele sesizate se confirmă. Mai exact, în spatele staţiei de transfer din satul Valea Părului (comuna Beceni), situat la 30-50 metri de valea râului Slănic, pe o zonă de aproximativ 800mp au fost găsite depozite de deşeuri din ambalaje tip PET, deşeuri din construcţii şi demolări, precum şi urme de incendiere a deşeurilor. În zona Lunca Morii, la aproximativ 500 metri de podeţul din vecinătatea unei ferme de animale, zona vechii staţii de epurare, a fost identificată, pe malul drept al râului Slănic, în albia majoră, o zonă cu depozitări de deşeuri amestecate situate pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp şi în zona situată la ieşirea din satul Floreşti spre localitatea Vintilă Vodă, la data controlului echipei Gărzii Naţionale de Mediu, amplasamentul era salubrizat, fiind vizibile măsurile luate de scurt timp pentru eliminarea deşeurilor abandonate".

Primăria Beceni, amendată

Pentru toate neconformităţile constatate de echipa de control, UAT comuna Beceni a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 15.000 lei şi i-au fost impuse măsuri de salubrizare a zonelor afectate de depozitările necontrolate de deşeuri.

De asemenea, având în vedere declinarea nejustificată şi nelegală de competenţă a Comisariatului Judeţean Buzău al Gărzii de Mediu către un for superior, prefectul judeţului Buzău a transmis, în baza competenţelor legale ce îi revin, o sesizare în acest sens Ministerului Mediului şi Gărzii Naţionale de Mediu." În consecinţă, începând cu data de 28.08.2020, exercitarea cu caracter temporar de către doamna Barac Lenuţa a funcţiei publice de conducere a încetat. Totodată, începând cu data de 28.08.2020, pe funcţia temporar vacantă de comisar şef la Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Buzău a fost mutat temporar domnul Alexandru Mihai Vâjan, comisar şef al Comisariatului Judeţean Argeş al Gărzii Naţionale de Mediu. În acest context, prefectul Leonard Dimian îşi exprimă speranţa că, în scurt timp, Garda de Mediu va deveni o instituţie operaţională, care va lucra în sprijinul şi în slujba cetăţenilor din judeţul Buzău", se arată în comunicatul emis de Prefectura Buzău.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb