Sindicatele crescătorilor de ovine şi bovine vor protesta mâine în faţa Guvernului

Alexandru Costea
Companii #Agricultură / 1 aprilie 2015

Circa 2.500 de crescători de bovine şi ovine ai Sindicatul Naţional al Crescătorilor de Bovine din România şi Sindicatul Naţional al Crescătorilor de Ovine din România, afiliate la Federaţia AGROSTAR, vor protesta mâine, 2 Aprilie, în faţa Guvernului, după ce negocierile cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale de la începutul săptămânii nu au avut ca rezultat rezolvarea problemelor cu care aceştia se confruntă, arată un comunicat remis azi redacţiei.

Protestul începe la ora 11:00, se desfăşoară în Piaţa Victoriei şi este autorizat de Primăria Capitalei până la ora 14.00.

Sindicatele motivează acest protest prin: "întârzierea la plata subvenţiilor; diminuarea subvenţiei pe cap de animal; tergiversarea aprobării Normelor metodologice la Legea pajiştilor, astfel încât primăriile să poate încasa în continuare subvenţii, deşi nu au animale; lipsa unei strategii naţionale pentru producătorii mici şi mijlocii de lapte, care vor fi scoşi de pe piaţa odată cu eliminarea cotelor de lapte, de la 1 aprilie 2015; obligativitatea transformării exploataţiilor în exploataţii cu personalitate juridică; pericolul dublei impozitări prin atestatul de producător şi carnetul de producător; monopolul deţinut de medicii veterinari de liberă practică, acest fapt îngrădind; posibilitatea crescătorilor de animale de a-si alege medicul veterinar; birocratizarea excesivă".

Federaţia Agrostar are în componenţă peste 45.000 de membri, atât producători agricoli, cât şi salariaţi din agricultură şi servicii conexe, din sectorul privat, cât şi din cel bugetar.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Din pacate crescatorii de animale sunt cobaii unui experiment dureros la capatul caruia vom realiza ca Romania nu mai are septel de bovine, ovine si caprine. Vom continua sa mancam produse din carne si lapte de origine EU, produse subventionate in tarile de origine si produse a caror prospetime si tratare cu antibiotice si steroizi ating cote inimaginabile. Sanatatea romanilor va fi in continuare in pericol. Acesti bolnavi care ne conduc politica agricola nu stiu decat sa ascunda totul sub pres pentru a -si pastra privilegiile, subventiile pe terenuri nelucrate luate prin inchirieri, concesiuni pe nimic cu ajutorul pilelor si proptelelor politico-mafiote!!!

    Treziti-v a!!! Somnul ratiunii naste monstrii!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb