Valoarea depozitelor bancare din Grecia - cel mai scăzut nivel din ultimii 13 ani

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 ianuarie 2017

Valoarea depozitelor bancare din Grecia - cel mai scăzut nivel din ultimii 13 ani

Valoarea depozitelor bancare din Grecia a crescut uşor în noiembrie, pentru a doua lună consecutiv, dar rămâne la cel mai scăzut nivel din ultimii 13 ani şi menţine creditorii dependenţi de finanţarea de urgenţă acordată de Banca Centrală Europeană (BCE), informează Reuters.

Valoarea depozitelor companiilor şi gospodăriilor a urcat în luna noiembrie cu 170 de milioane de euro, sau 0,14%, la aproximativ 124,80 miliarde de euro, cel mai redus nivel din noiembrie 2003. De asemenea, în luna octombrie a anului precedent s-a înregistrat o creştere de 1,16 miliarde de euro, la 124,63 miliarde de euro, mai precizează sursa citată.

Potrivit publicaţiei elene Naftemporiki, depozitele din sistemul bancar grecesc au crescut cu două miliarde de euro în luna decembrie, iar analiştii din sectorul bancar susţin că aceste majorări se datorează unor motive conjuncturale pentru dezvoltare, factori care de obicei sunt asociaţi cu perioada de sfârşit de an.

Ca parte a relaxării controalelor, sumele în numerar care sunt depuse la bănci nu sunt supuse restricţiilor, ceea ce înseamnă că sumele pot fi retrase în întregime.

Băncile au oferit rate ale dobânzilor mai mari pentru a atrage înapoi miliardele de euro care au fost retrase în numerar anul trecut, plătind până la o jumătate de punct procentual peste ceea ce câştigă depozitele la termen existente.

Incertitudinea economică continuă în Grecia, în special din cauza relaţiilor tensionate cu creditorii instituţionali, cu rate extrem de ridicate de impozitare, şi a speculaţiilor legate de alegerile anticipate, care au scăzut încrederea deja redusă a deponenţilor, relatează Naftemporiki. Conform oficialilor băncilor din capitala greacă, indicii privind îmbunătăţirea încrederii economice în urma primei revizuiri a programului economic grec în luna mai a anului trecut, şi relaxarea controlului asupra capitalului, s-au disipat în câteva luni după implementarea acestuia.

Ceea ce este, de asemenea, un indicator al incertitudinii economice este faptul că la patru luni după relaxarea controlului asupra capitalului, care a eliminat toate restricţiile privind depozitele de "bani noi", cele şase miliarde de euro, care s-au întors în sistemul bancar elen nu au reuşit să devină un contrafort pentru depozitul de bază. Motivul este faptul că noul capital este "reciclat" prin tranzacţii de afaceri, în loc să servească drept bază pentru economii pe termen lung.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb