Zece persoane au fost rănite după ce un podeţ s-a rupt în Prahova

Miscellanea #Sănătate / 29 mai 2016

Zece persoane au fost rănite după ce un podeţ s-a rupt în Prahova

Actualizare 14:35 Poliţia va verifica legalitatea construcţiei podeţului prăbuşit la Plopu cu staff-ul de campanie al PSD

Poliţişti vor verifica legalitatea construcţiei podeţului care s-a prăbuşit astăzi în comuna Plopu în timp ce membrii staff-ului de campanie al PSD încercau să îl traverseze, zece dintre aceştia, între care o femeie însărcinată, ajungând la spital cu diverse traumatisme, transmite Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Marian Popescu, a declarat că Poliţia va efectua verificări în acest caz, iar în situaţia în care vor fi depistate nereguli în ceea ce priveşte legalitatea construcţiei podeţului în cauză, vor fi sesizate organele abilitate.

Pe de altă parte, primarul de la Plopu, Adrian Bălănescu, spune că puntea respectivă era folosită destul de rar, ca variantă alternativă şi doar pietonal, ea cedând sub greutatea celor aproximativ 30-40 de persoane care au încercat să o traverseze duminică.

"Nu era într-o stare avansată de degradare, dar era un podeţ pietonal, care se folosea ca alternativă (...), mai rar, şi pietonal. Din nefericire, azi, în jur de 30-40 de persoane au trecut concomitent şi a cedat sub greutate", a declarat Bălănescu pentru agenţia citată.

Primarul a spus că în cursul zilei de luni va face solicitări către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Prefectură, astfel încât o comisie formată din specialişti să meargă la faţa locului pentru a face verificări.

"Eu am făcut solicitări la Consiliul Judeţean pentru reparaţia aceste punţi, dar, din păcate, din lipsă de fonduri, nu am reuşit să ducem la bun sfârşit această investiţie", a adăugat edilul.

Mai mult, el spune că viceprimarul Marin Teodor (PSD), contracandidat al său la funcţia de primar, aflat pe podeţ la momentul prăbuşirii, ar fi trebuit să cunoască mai bine situaţia acelei punţi.

"Cu siguranţă (ar fi trebuit să ştie mai bine situaţia podeţului, n.r.), e viceprimarul comunei de două mandate", a mai spus Adrian Bălănescu.

Zece persoane cu vârste între 17 şi 77 de ani, între care şi o gravidă în 35 de săptămâni, au ajuns, astăzi, la Spitalul de Urgenţă Ploieşti cu diverse traumatisme după ce un podeţ pe care îl traversau s-a rupt în comuna Plopu.

Persoanele în cauză făceau parte din staff-ul de campanie al PSD, iar printre cei răniţi se află şi candidatul PSD la Primăria Plopu, viceprimarul Marin Teodor.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Andrei Ilinca, a declarat că cei zece au contuzii minore, iar femeia însărcinată a fost supusă unui consult ginecologic.

"În momentul de faţă nu se preconizează că vreunul dintre aceştia ar avea nevoie să rămână internat", a precizat Ilinca.

(S.A.)

----------

Zece persoane, între care o femeie însărcinată, au fost rănite astăzi şi vor fi duse la spital, după ce un podeţ pe care îl traversau s-a rupt în comuna Plopu, surse politice spunând că victimele făceau parte din staff-ul de campanie al PSD, informează Agerpres.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, un număr de aproximativ 20 de persoane ar fi încercat să traverseze o punte, care însă a cedat sub greutate, cei aflaţi pe podeţ căzând de la o înălţime de aproximativ doi metri.

În urma incidentului, zece persoane au necesitat îngrijiri medicale.

Potrivit directorului medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova, Mădălin Ipatie, cele zece victime, între care şi o femeie însărcinată, sunt în stare stabilă şi conştiente, ele prezentând traumatisme toracice şi la nivelul membrelor.

Cei zece răniţi vor fi transportaţi cu ambulanţele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Surse politice au declarat că persoanele în cauză sunt membri ai PSD care se aflau în campanie în comuna Plopu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb