"Dacia" îşi va întrerupe activitatea şi în zilele de 20 şi 21 noiembrie

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 4 noiembrie 2008

Dacia va întrerupe activitatea de producţie în zilele de 20 şi 21 noiembrie 2008, după ce a luat o măsură similară în zilele de 30 şi 31 octombrie, pentru adaptare a programului de fabricaţie la evoluţia pieţei auto, se arată într-un comunicat al producătorului auto.

Potrivit documentului, activitatea va continua fără întrerupere în cele două zile la fabricaţia pieselor de schimb, Centrul CKD, precum şi la departamentele Expediţii vehicule şi Finisări. Totodată, fabricaţia de cutii de viteze, precum şi alte activităţi din cadrul Uzinei Mecanice se vor derula în regim normal.

De asemenea, reprezentanţii Dacia au precizat că salariaţii care vor rămâne la domiciliu ca urmare a întreruperii activităţii vor fi remuneraţi cu 85% din salariul total brut, conform Contractului Colectiv de Muncă Dacia 2008. Totodată, ei vor beneficia de tichetele de restaurant aferente zilelor de întrerupere a activităţii, tichete pe care le-au primit in avans.

Uzina Dacia a întrerupt, de asemenea, activitatea în zilele de 30, 31 octombrie, ca urmare a necesităţii de adaptare a programului de fabricaţie la cererea comercială. De asemenea, este programată întreruperea activităţii uzinei în zilele de 13 şi 14 noiembrie.

Viceliderul Sindicatului Automobile Dacia (SAD), Ion Iordache spune că nu se pot face previziuni pe termen lung în ceea ce priveşte activitatea Uzinei.

"Nu putem să facem o previziune pe termen lung a ceea ce se va întîmpla. Situaţia nu este foarte grea, dar nici foarte uşoară. Trăim aceleaşi vremuri ca şi la marile firme din străinătate, unde criza economică loveşte în stînga şi-n dreapta" a declarat Ion Iordache.

Renault, care a anunţat o scădere cu 20% a producţiei în trimestrul al patrulea, a decis, în 24 octombrie, intrarea în şomaj tehnic a mai multor uzine ale sale din Franţa, pentru o săptămână sau două, şi a mai multor fabrici din străinătate, pentru câteva zile.

Potrivit sindicatului CGT, decizia se referă "la aproape toate" uzinele grupului din Franţa, care vor fi închise "cel puţin una sau două săptămâni".

În străinătate, producţia va fi oprită timp de până la patru zile la fabricile de la Bursa (Turcia), de la Moscova şi de la Novo Mesto (Slovenia), potrivit datelor publicate vineri de compania producătoare de automobile.

Uzina Dacia de la Mioveni a produs în primele 10 luni ale lui 2008 un număr de 224 043 vehicule, depăşind deja producţia întregului an 2007, de 222.914 unităţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb