Hyundai Motor India a primit aprobarea pentru listare

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Auto / 7 octombrie

Sursa foto: Facebook/ Hunday Auto Romania

Sursa foto: Facebook/ Hunday Auto Romania

English Version

Oferta publică iniţială este aşteptată să fie cea mai mare din istoria ţării

Hyundai Motor India Ltd., filiala indiană a companiei auto sud-coreene Hyundai Motor Co., a primit aprobarea autorităţilor de reglementare pentru lansarea ofertei sale publice iniţiale (IPO) la Securities & Exchange Board of India (SEBI), anunţă teslarati.com.

Oferta Hyundai este aşteptată să fie cea mai mare din istorie, în India. Conform estimărilor, IPO-ul va atrage 3 miliarde de dolari.

"Piaţa este plină de entuziasm, deoarece Hyundai rămâne unul dintre cei mai puternici jucători de pe segmentul auto din India, crescându-şi constant cota de piaţă. Ne putem aştepta ca Hyundai să primească o evaluare mai bună în comparaţie cu rivalii săi precum Maruti", spune Santosh Meena, şeful diviziei de cercetare de la Swastika Investmart Ltd., adăugând: "Se anticipează o cerere puternică pentru IPO, cu lichiditate robustă pe piaţă. Totuşi, există îngrijorări că acest lucru ar putea duce la o potenţială secare a lichidităţii pe piaţa secundară".

Ca parte a IPO, Hyundai Motor Co. va vinde 142 de milioane de acţiuni din cele 812 milioane de la filiala sa din India,screi sursa citată. Cu fondurile pe care le strânge, Hyundai speră să-şi extindă operaţiunile în India, a treia cea mai mare piaţă auto din lume. Hyundai este al doilea cel mai bine vândut producător auto din India, după Maruti Suzuki, potrivit sursei citate.

Conform unor surse citate de Bloomberg, Hyundai ţinteşte o evaluare de 19 miliarde de dolari în oferta publică iniţială a diviziei sale din India. Producătorul auto intenţionează să vândă un pachet de 17,5% din acţiuni, iar listarea Hyundai Motor India va avea loc, probabil, în Mumbai, pe 22 octombrie, afirmă sursele. Conform acestora, un mix de investitori instituţionali străini şi locali, inclusiv administratori de active, asigurători, fonduri de pensii şi fonduri suverane, şi-au exprimat interesul preliminar pentru cumpărarea de acţiuni în cadrul IPO, iar Hyundai ar putea depune documente actualizate la autoritatea de reglementare a pieţei bursiere din India. Sursele menţionează că deliberările privind IPO sunt în desfăşurare, iar detalii precum mărimea ofertei, valoarea şi momentul se pot schimba.

Reprezentanţii Hyundai Motor au refuzat să comenteze aceste informaţii.

O ofertă publică iniţială de dimensiunea estimată pentru Hyundai Motor India ar doborî recordul stabilit de Life Insurance Corp. din India, care a strâns 206 miliarde de rupii (2,5 miliarde de dolari) în 2022. Ar fi, de asemenea, una dintre cele mai mari oferte publice iniţiale din Asia, din ultimii ani. Listările de pe pieţele indiene au atras deja peste 9 miliarde de dolari în acest an, adică aproximativ dublu faţă de aceeaşi perioadă din 2023, arată datele compilate de Bloomberg.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb