Premieră: Tesla, devansată de BMW pe piaţa automobilelor electrice din UE

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional #Auto / 26 august

Sursa:www.bmw.md

Sursa:www.bmw.md

English Version

Constructorul auto german BMW a vândut, pentru prima dată în istorie, mai multe vehicule electrice în Uniunea Europeană decât rivalul american Tesla, iar acest lucru s-a întâmplat în luna iulie 2024, când producătorul din Germania a reuşit să îşi majoreze livrările pe o piaţă care, per ansamblu, a încetinit, conform Bloomberg.

Datele analizate de firma de consultanţă Jato Dynamics arată că, în luna iulie 2024, vânzările de automobile BMW complet electrice în blocul comunitar au crescut cu aproape o treime, până la 14.869 de unităţi. În schimb, livrările Tesla au scăzut cu 16% până la 14.561 de unităţi, notează Agerpres.

Chiar dacă Tesla este în continuare lider de vânzări pe piaţa din UE când vine vorba de situaţia pe primele şapte luni ale anului, avansul puternic înregistrat de BMW în luna iulie reprezintă o noutate. În total, luna trecută, cumpărătorii europeni au înmatriculat 139.300 de automobile electrice noi, în scădere cu 6% comparativ cu situaţia din luna iulie 2023.

Cererea pentru automobile electrice scade în Europa, după ce o serie de ţări, inclusiv Germania şi Suedia, au oprit sau au redus subvenţiile, ceea ce i-a făcut pe producători să îşi revizuiască strategiile referitoare la automobile electrice.

Grupul german Volkswagen, cel mai mare producător european de automobile, a anunţat luna trecută că a decis să îşi diminueze capacităţile la uzinele cu costuri mari din Germania şi a sugerat că asta ar putea duce la întârzieri în lansarea de noi modele electrice. La rândul său, Mercedes-Benz Group îşi revizuieşte propriile planuri vizând electrificarea flotei şi modelele pe baterii.

"Lipsa de claritate cu privire la subvenţii şi/sau viitorul automobilelor electrice continuă să reprezinte o barieră pentru consumatori. Aceşti factori, împreună cu valoarea reziduală mică pentru automobilele electrice, au contribuit la declinul înregistrat în luna iulie", a declarat Felipe Munoz, analist la Jato.

BMW a reuşit să meargă împotriva trendului descrescător graţie unei cereri robuste pentru automobilele sale electrice, inclusiv modelele i4 şi iX1, care s-au vândut mai bine decât modelele cu dimensiuni similare ale rivalilor Mercedes şi Audi. Automobilul Model Y al celor de la Tesla şi-a păstrat titlul de cel mai bine vândut model electric în Europa, în prima jumătate a anului, însă livrările pentru acest model vechi de peste patru ani sunt în scădere.

În paralel, deşi constructorii chinezi, în frunte cu BYD Co. şi SAIC Motor Corp., s-au extins treptat în Europa, în acest an, noile tarife anunţate de Bruxelles au încetinit afluxul de automobile electrice chinezeşti cu 45% în luna iulie, comparativ cu iunie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4754
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2522
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8753
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.7295

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb