Grupul Wallberg construieşte la Braşov, prin intermediul companiei Imo Management Contractor & Developer, complexul rezidenţial Sunnyville, acesta urmând să aibă o valoare de 21,3 milioane de euro. Complexul va fi construit în locul fostei fabrici Temelia, la intersecţia străzilor Carpaţilor şi Muncii.
Lucrările de construcţie au început, proiectul urmând a fi dezvoltat în 4 etape, în perioada 2016 - 2020, în funcţie de ritmul de absorbţie al pieţei. Sunnyville Braşov este amplasat pe un teren în suprafaţă de 8800 de metri pătraţi, este format din 4 clădiri cu un număr total de 340 de apartamente. Primele 83 de apartamente vor fi livrate la cheie la finalul anului viitor.
"Este o provocare să construieşti apartamente prin care să setezi standarde de calitate ce aduc, cu adevărat, un plus vieţii. O provocare pe care noi o îmbrăţişăm în toate proiectele noastre, iar Sunnyville Braşov nu va face excepţie. Consider că a venit timpul şi în Braşov pentru un nou standard de calitate. Aici vom investi nu numai milioane de euro, ci mai ales toată experienţa noastră acumulată în peste 12 ani de dezvoltări imobiliare rezidenţiale", declară Valentin Morar, CEO al Wallberg Properties.
Prima fază, în valoare de 5,5 milioane de euro este construită cu accesarea unei finanţări Piraeus Bank.
Concomitent cu Sunnyville Braşov, Wallberg Properties are în dezvoltare alte două proiecte rezidenţiale în Arad, care vor fi livrate la cheie în 2017 - Arad Plaza şi Bourgeois Residence, care însumează peste 21 de mii de metri pătraţi construiţi, cu destinaţie mixtă rezidenţial şi office şi o valoare de 13,20 milioane de euro.
Grupul de companii Wallberg Properties este controlat de omul de afaceri arădean Valentin Morar şi are în portofoliu, de la fondare (anul 2004) şi până în prezent, peste 100.000 de metri pătraţi de proiecte rezidenţiale în Arad, Cluj şi Braşov. Investiţiile Wallberg Properties depăşesc 40 de milioane de euro, fiind unul din cei mai importanţi dezvoltatori pe segmentul premium din vestul ţării.
Temelia Braşov a fost o fabrică ce producea ciment, var şi ipsos. În 1990, a fost privatizată prin metoda MEBO. În 1994 a fost divizată, formându-se companiile Prescon şi Temar. Prescon a stat la baza grupului cu acelaşi nume condus de miliardarul Ioan Neculaie, în timp ce Temvar a fost preluată de omul Gheorghe Duţu, fost director tehnic al Temelia, devenit ulterior deputat din partea PSD şi, mai nou, director al Agenţiei de Resurse Minerale.