GHIŢĂ SE DEZLĂNŢUIE: "Nu aş fi deschis gura dacă nu ajungeam în acest scenariu SF"

I.P.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 25 iunie 2015

"Nu aş fi deschis gura dacă nu ajungeam în acest scenariu SF"

"Veţi vedea oameni politici, procurori şi oameni din serviciile de informaţii în plângerea pe care o voi depune"

Actualizare 16:20 Teamnet: "Grupul nu are nicio legătură cu Sebastian Ghiţă de mai mulţi ani"

Grupul Teamnet transmite, ca urmare a speculaţiilor apărute în presă în cursul zilei de ieri, că nu are nicio legătură cu Sebastian Ghiţă de mai mulţi ani.

"Găsim surprinzătoare măsurile luate de autorităţi şi precizăm că nu am primit o comunicare oficială pe subiect", se arată într-un comunicat al companiei.

Teamnet arată că îşi propune o rezolvare cât mai rapidă a situaţiei şi îşi arată "întreaga disponibilitate de a coopera cu instituţiile abilitate". "De asemenea, asigurăm toate părţile implicate de transparenţa noastră pe parcursul desfăşurării acestui proces", precizează compania.

---

Actualizare 11:52 Zegrean, despre măsura procurorilor ca un parlamentar să nu exercite funcţia: "Nu ştiu dacă se poate"

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, joi, că nu ştie dacă unui parlamentar i se poate interzice să îşi exercite mandatul, ca măsură în cadrul controlului judiciar, însă nu a dorit să comenteze situaţia lui Sebastian Ghiţă, precizând că ar însemna să se antepronunţe.

"Există o prevedere în regulamentul Camerei Deputaţilor prin care se poate interzice participarea la lucrări pe o perioadă de timp. Nu ştiu dacă se poate şi în cadrul măsurii de control judiciar. Nici nu am auzit de aşa ceva", a spus Augustin Zegrean.

Preşedintele Curţii Constituţionale a adăugat că nu poate să facă declaraţii, pentru că ar însemna să se antepronunţe, în legătură cu faptul că lui Sebastian Ghiţă i-au interzis procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) să desfăşoare activitatea de deputat, măsură luată în cadrul controlului judiciar, în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupţie, evaziune fiscală, spălare de bani şi coruperea alegătorilor.

"Nu pot să mă pronunţ pentru că am auzit că va ajunge la Curte şi atunci se va spune că m-am antepronunţat", a precizat Zegrean.

---

Actualizare 07:40 Ghiţă: "Prezint în Parlament înregistrări cu procurorul DNA şi cer protecţia procurorului general"

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat că va prezenta în Parlament înregistrări în care procurorul DNA care l-a audiat a transmis unor oameni de afaceri din Ploieşti, la rândul lor audiaţi, că vor fi închişi dacă nu spun ceva despre el,precizând că va cere şi protecţia procurorului general al României.

"Am să duc în Parlamentul României poziţii şi înregistrări ale unor patroni de firme de construcţii din Ploieşti chemaţi de acest domn procuror, ţinuţi şase ore la audiere şi veţi auzi cum acest procuror le promitea lucruri: «Îţi promit că nu te arestez, îţi promit că scapi de evaziune fiscală, îţi promit luna şi cerul, spune ceva de Ghiţă». Omul spune «Nu-l cunosc pe Ghiţă, nu l-am întâlnit»; «Domnule, te bag în puşcărie şi te ţin 60 de zile acolo dacă nu spui exact cum a fost». Veţi auzi aceste înregstrări în Parlament. Le am şi le voi duce şi luni la procurorul general al României. Am înţeles că Onea este un procuror de la DNA, dar nu pot să cred că în ţara asta, dacă un procuror e de la DNA, e infailibil, că nu greşeşte, că nu are intenţii rele şi nu-şi construieşte cariera pe munca şi sudoarea altora care au muncit zeci de ani", a spus Ghiţă la postul B1 TV.

El a adăugat că va arăta că procurorul este în afara legii şi va cere protecţia procurorului general al României.

"Este posibil ca Ponta să fie pus sub control judiciar şi să i se interzică să intre în Guvern"

Procurorii urmăresc să îl determine pe premierul Victor Ponta să demisioneze de la conducerea Guvernului, fiind posibil în acest sens să-l pună sub control judiciar şi să-i interzică să intre în clădirea Guvernului, a susţinut deputatul Sebastian Ghiţă.

"Intenţia era ca lui Victor Ponta să i se dea control judiciar. Vor să-l facă să-şi dea singur demisia. E posibil să-l pună sub control judiciar şi să-i interzică să intre în clădirea Guvernului", a spus Ghiţă la postul de televiziune.

Ideea că Ponta ar putea fi pus sub control judiciar a fost vehiculată la începutul lunii iunie, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, fiind atunci citată în presă spunând că nimeni nu este mai presus de lege, dar că rămâne la aprecierea celui care dispune acea măsură să o fundamenteze pe probele din dosar.

Ghiţă cere Comisiei de control SRI să fie prezentat numărul politicienilor interceptaţi în campanii

Deputatul Sebastian Ghiţă a anunţat că va solicita Comisiei parlamentare de control SRI să fie prezentate date cu numărul politicienilor care au fost interceptaţi în campanii electorale şi anterior, arătând că se întreabă dacă aceste interceptări nu sunt folosite în favoarea unui candidat sau partid

"Voi cere în Comisia SRI şi o să vedeţi câţi politicieni au fost ascultaţi pe perioadele campaniilor electorale şi premergătoare campaniilor electorale, cu mandate de siguranţă naţională şi ale procurorilor. O să vedeţi că aflăm numărul acestor policitieni interceptaţi şi o să ne dăm seama că rămân aceste interceptări cu anii şi sunt folosite când se doreşte", a spus Sebastian Ghiţă.

El a precizat că îşi bazează afirmaţia pe experienţa sa şi pe cunoştinţele pe care le deţine ca membru al Comisiei de control al Serviciului Român de Informaţii.

Ghiţă a adăugat că îşi pune întrebarea dacă aceste interceptări nu sunt folosite de procurori sau de ofiţeri de informaţii în favoarea unui candidat sau a unui partid.

(Elena Deacu)

---

Deputatul Sebastian Ghiţă a răbufnit ieri, la ieşirea de la DNA Ploieşti, acuzând că dosarul în care este acuzat de procurorii DNA reprezintă, de fapt, "o lovitură de stat şi de palat", care vizează "dărâmarea acestui guvern".

"Tot acest dosar este doar un pas în ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni. Discuţii, întâlniri, ameninţări care vizau demisia primului ministru Victor Ponta. Nu-l pot influenţa să-şi dea demisia când doresc procurori, nu am această influenţă asupra primului ministru al României", a spus Sebastian Ghiţă, susţinând că o parte din dosarul său se referă la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014 şi că are interdicţia să comunice cu Victor Ponta.

"De două săptămâni oameni din politic, procurori şi din servicii îmi atrag atenţia că voi avea probleme dacă Victor Ponta nu-şi dă demisia. Sper să vă spună şi Victor Ponta ce se întâmplă când va reveni în ţară. Dacă nu, voi rămâne singur să vă spun", şi-a continuat Ghiţă tirada.

De asemenea, deputatul a anunţat că procurorii i-au interzis să părăsească Ploieştiul, susţinând că această decizie a fost luată probabil pentru a fi umilit şi că abuzurile asupra cetăţenilor nu pot fi tolerate.

Sebastian Ghiţă a mai precizat că ieri şi-a dat seama despre ce este vorba în dosarul în care este urmărit penal, precizând că, în ultimele două săptămâni, asupra sa au fost făcute presiuni constante.

Deputatul a mai completat: "Absolut toată lumea din familia şi prietenii mei au sechestru pe conturi, pe firme până la o sumă nelimitată. Aşa s-a spus în cazul meu. Este nelimitată suma până la care este instituit sechestrul. La DNA Bucureşti există un raport pe baza rapoartelor întocmite de domnul Blejnar şi care are acelaşi conţinut. Eu mă întreb dacă un cetăţean poate fi urmărit de 10 procurori în 10 feluri diferite. Mă întreb dacă în România se urmăresc fapte sau persoane din familii. Nu sunt un neiniţiat şi un necunoscător al oamenilor din servicii, din procuratură. Ştiu ce vor (...) 15 ani de zile n-a aflat nimeni nimic de Sebastian Ghiţă, nici DNA, nici SRI şi dintr-o dată un procuror de la Prahova vine, pentru a-l determina pe Ponta să îşi dea demisia. (...) După acest procuror, eu controlez tot ce se întâmplă în Prahova, eu controlez alegerile parlamentare, televiziuni şi piaţa media. Mi se par absurde lucrurile. Nu aş fi deschis gura dacă nu ajungeam în acest scenariu SF (...) Cred că anumite persoane gen Pantea, Ionuţ Ionescu şi alţii, în momentul în care au primit tehnică de la procurori au fabricat probe. Acele persoane nu mă cunosc, nu s-au întâlnit cu mine niciodată. E momentul să le spunem procurorilor că atunci când fabrică probe, sunt infracţiuni".

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat, ieri, la ieşirea de la DNA Ploieşti, că în dosarul său sunt cercetate peste 20 de persoane şi 50 de firme, sub acuzaţiile de evaziune fiscală, spălare de bani, constituire de grup infracţional, fapte care ar fi fost comise în perioada 2000-2015.

Sechestru pe conturile a 51 de firme controlate de omul de afaceri ploieştean

Procurorii DNA au pus ieri sechestru pe bunurile, acţiunile şi conturile lui Sebastian Ghiţă, precum şi pe conturile a 51 de societăţi comerciale controlate de acesta, în dosarul în care deputatul este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi evaziune, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

Procurorii au dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra bunurilor mobile, bunurilor imobile, acţiunilor şi părţilor sociale deţinute, sumelor existente în conturile bancare, precum şi poprirea sumelor ce urmează a fi încasate în conturile aparţinând lui Sebastian Ghiţă, fără limită de sumă, în vederea asigurării confiscării speciale şi confiscării extinse.

Totodată, s-a dispus indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra sumelor existente în conturile bancare, precum şi poprirea sumelor ce urmează a fi încasate în conturile aparţinând următoarelor 51 de societăţi comerciale: Asesoft International SA, Asesoft Com SRL, Asesoft Distribution SA, Asesoft Net SRL (actual SC Shopmania Net SRL), Asesoft Smart SRL, Asesoft Services SRL, Asesoft Technologies SRL, Asesoft Web SRL, Asesoft World Wide SRL, Asociaţia Sportivă Basket Club Asesoft, Asociaţia Sportivă Baschet Club Ploieşti, Access Net Internaţional SRL, Alfa Trade SRL, Alpedor SRL, A&S World Travel SRL, Coneco Serv SRL, DNS Birotica SRL, Domeniile viticole SRL, Edel Weiss SA, Federal Media Partener SRL, Foto Tehnologies SRL, Glar Construct SRL, Idilis SRL, Infratel Net SRL, IT Infocons Services SRL, Master Software Info SRL, Media Fantasysolution SRL, Mediata Consulting SRL, Merconsult Team SRL, Muntenia Furnizare SRL, Network One Distribution SRL, Nxtel Solutions SRL, Ploieşti Import Export SRL, Podgoriile Tohani SRL, Q Net Internaţional SRL, Ridzone Computers SRL, Rotherfield Properties Romania SRL, RTV Satellite Net SRL, Senior consulting group SRL, Sport Arena SRL, Star Soft SRL, Studio Harry SRL, Sungard Systems SRL (fostă Softbit Services SRL), SunSAt Integrare IT SRL, Teamnet Internaţional SA, Tohani SA, Tvmp SRL, Viewpedia Soft SRL, Xor IT Systems SRL (S.C. Expert One ReSAch SRL), 2 K Telecom SRL, 360 Revolution SRL.

În cazul firmelor, s-a dispus sechestru şi poprirea pe conturi până la concurenţa sumei de 129.343.768 lei, cu excepţia fondurilor alocate plăţii salariilor angajaţilor şi a celor destinate achitării datoriilor către bugetele publice.

Totodată, procurorii au dispus, potrivit Mediafax, instituirea sechestrului asupra acţiunilor şi părţilor sociale deţinute, sumelor existente în conturile bancare, precum şi poprirea sumelor ce urmează să fie încasate în conturile a încă 23 de persoane fizice, printre care Cristian Anastasescu, Gabriel Marian Anghel, Daniel Iulian Buduluş, Sorin Adrian Chirilă, Răzvan Ionuţ Chirilă, Mariana Meri Dimulescu, Alexandru Ghiţă, Maria Ghiţă, Alexandra Iacobescu, Vlad Dumitru Iacobescu, Alina Daniela Iordăchescu, Ionuţ Alexandru Iordăchescu, Valentin Neacşu, Radu Bogdan Nedelcu, Valentin Gabriel Niţu, Bogdan Padiu, Cristian Săndulescu, Liliana Adina Stan, George Mihail Stan, Marius Laurenţiu Stan, Iulian Gabriel Stanciu, Ion Ovidiu Traşcu, Ovidiu Romulus Văleanu, până la concurenţa sumei de129.343.768 lei, cu excepţia a două treimi din drepturile primite cu titlu de salariu.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat ieri, într-un comunicat de presă, că a fost extinsă acţiunea penală faţă de Sebastian Ghiţă, pentru infracţiunile de trafic de influenţă, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, în formă continuată. Aceste noi infracţiuni se adaugă celei iniţial reţinute în sarcina lui Sebastian Ghiţă, respectiv cea de sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Anchetatorii au mai arătat că Sebastian Ghiţă controlează încă, direct sau indirect, prin 23 de interpuşi, 54 de firme pe care le-a deţinut până în anul 2012. Operaţiunile efectuate de Ghiţă prin intermediul acestor societăţi sunt incompatibile cu funcţia de deputat, potrivit procurorilor.

Sebastian Ghiţă a spus la România TV: "Eu am vândut un număr de societăţi comerciale, am plătit impozit statului român pentru zeci de mililoane de euro, am pus banii în cont şi acum acei bani sunt bani furaţi. Nu se poate spune că au ajuns banii la mine în cont din activităţi ilegale. Acuzele sunt cât se poate de trase de păr. Nu am discutat despre ceea ce fac procurorii până când nu am văzut că înainte să se întâmple ceva trimit stenograme în presă. Eu ştiu şi o să prezint de pe ce mailuri se dau acele mailuri. Ceea ce se întâmplă este groaznic. O să fac o plângere procurorului general al României. Toată această nenorocire trebuie să se oprească. Veţi vedea oameni politici, procurori şi oameni din serviciile de informaţii în plângerea pe care o voi depune. Lucrurile sunt de o gravitate incredibilă. Voi depune această plângere împotriva oamenilor care astăzi cred că vor reuşi o lovitură de palat în România. Mie mi-au făcut dosar la 21 de ani şi m-au târât 15 ani prin tribunale. Mi-aş dori ca celor doi copii ai mei să nu le mai poată face dosar. Mai spun un lucru care mi se pare ilegal. Trebuie să fie foarte scrupuloşi, dacă nu vrem să ne întoarcem la societatea lui Nicolae Ceauşescu şi a Securităţii. (...) Voi face toate demersurile ca procurorul general să mă asculte şi să se uite la toate dovezile mele. Şi cred că dovezi pot aduce şi Traian Băsescu, şi Victor Ponta. Şi nu cred că îi puteţi suspecta că sunt înţeleşi. Este un act contra democraţiei. Nu cred că acest domn procuror acţionează singur. Cred că este un test, cred că tot establishmentul juridico-informaţional participă".

Procurorii au probe şi date că, în perioada 2000-2015, Sebastian Ghiţă a obţinut nelegal importante sume de bani, prin traficarea influenţei, sau aparent legal din fonduri publice, pe care le-a introdus într-un circuit financiar care nu are la bază operaţiuni reale.

O parte din sumele de bani obţinute ilicit ar fi fost folosite de Sebastian Ghiţă în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2012, când a obţinut un mandat de deputat, dar şi în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2014, în scopul obţinerii de voturi pentru candidatul PSD Victor Ponta.

Anchetatorii au arătat că o parte din sumele de bani, care ar fi fost obţinute ilicit prin trafic de influenţă sau devenite ilicite prin transferuri bancare efectuate pentru disimularea naturii provenienţei lor şi păstrate în conturile societăţilor controlate, au fost folosite de Sebastian Ghiţă, la momente diferite, "pentru atingerea unor scopuri personale sau de grup, economice sau politice".

Anchetatorii au mai stabilit, pe baza probelor din dosar, că Sebastian Ghiţă s-a folosit de funcţia de deputat pentru a-l determina pe şeful Unităţii de Implementare a Proiectelor din cadrul SC Hidro Prahova SA să facă plăţi către SC Grossman Engineering Group SRL.

Ghiţă le-a trimis parlamentarilor o scrisoare prin care cere declararea unui conflict constituţional

Deputatul Sebastian Ghiţă le-a trimis, ieri, colegilor săi parlamentari o scrisoare prin care solicită declararea unui conflict constituţional între puterile statului, după ce DNA a dispus în cazul său interdicţiile de a-şi exercita funcţia de deputat şi de a părăsi municipiul Ploieşti.

"Decizia mi se pare extrem de gravă, neconstituţională şi cu potenţiale repercusiuni asupra democraţiei în România. Consider că Parlamentul şi Comisia Juridică trebuie să reacţioneze urgent în vederea limitării unui astfel de abuz. Sunt dispus să înaintez Biroului Permanent şi Comisiei Juridice orice documente relevante. Totodată, solicit declararea unui conflict între puterile statului care să fie soluţionat de către Curtea Constituţională", se arată în scrisoarea trimisă de Ghiţă Camerei Deputaţilor şi făcută publică de secretarul Biroului Permanent al Camerei deputaţilor, Niculae Mircovici.

Ghiţă le atrage atenţia colegilor săi parlamentari că lipsa unei reacţii poate duce la măsuri ale procurorilor care "să schimbe configuraţii politice" şi susţine că se va adresa procurorului general al României, ministrului Justiţiei şi procurorului ierarhic superior procurorului de la DNA Ploieşti care i-a dispus interdicţia de a-şi exercita atribuţiile de parlamentar.

Sebastian Ghiţă mai spune: "Lipsa unei reacţii acum va permite unui reprezentant al Parchetului să dispună într-o zi măsuri asupra unui număr atât de mare de parlamentari încât să modifice majorităţi şi să schimbe configuraţii politice. Aştept un răspuns cât mai rapid în faţa unui evident atac la valorile democratice ale statului. Menţionez că intenţionez sesizarea procurorului general al României şi a ministrului Justiţiei precum şi a procurorului ierarhic superior. Metoda aleasă de acest procuror pentru a opri un parlamentar să-şi desfăşoare activitatea în calitate de deputat a fost modificarea măsurii de control judiciar anterioare pe care o respectasem. Această metodă de acţiune a procurorului nu-mi mai permite să mă adresez justiţiei, respectiv Înaltei Curţi în cazul meu. Singura posibilitate este să fac o cerere procurorului ierarhic superior. Vă rog să analizaţi cu atenţie şi celeritate situaţia mea şi să conştientizaţi faptul că vă scriu aceste lucruri pentru că eu cred cu tărie că România nu se poate întoarce la practicile nedemocratice în care Securitatea şi procuratura dominau societatea".

Secretarul general al Camerei Deputaţilor a precizat că Biroul Permanent a trimis "cu celeritate" scrisoarea lui Sebastian Ghiţă către Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, care are la dispoziţie o săptămână "pentru a cerceta acest lucru şi pentru a rezolva".

Deputatul Sebastian Ghiţă ar fi dat 350.000 de euro pentru ca alegători din Republica Moldova să îl voteze pe Victor Ponta la alegerile prezidenţiale din 2014, activitatea de corupere a alegătorilor fiind concepută, iniţiată şi coordonată de Ghiţă, potrivit DNA.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Căror servicii le cere iertare ca a deschis gura?!?

    1. le cânta în strună pe tema legilor Big Brother. Cât de nesuferit era atunci. Atenție tuturor celor care se asociază cu structurile de forță, fie din convingeri (în mod evident idioate), fie din interese materiale (în mod evident ilegale, că serviciile fac bani de multe ori ilegal). Vă vor scuipa ca pe o gumă de mestecat infectată.

      Dar, Ghiță, dacă tot pici, te rog eu să pici cu zgomot. Proasta aia de Udrea a tăcut până la urmă. Tu fii bărbat. Spune tot ce știi. Distruge "establishmentul", cum îl numești. Să curgă sânge și de la Coldea & Co. 

      Asa ar face si el o fapta buna.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb