Grupul URB cere Guvernului diminuarea taxelor şi acordarea de subvenţii

DIANA ENACHE
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 13 martie 2013

Grupul URB cere Guvernului diminuarea taxelor şi acordarea de subvenţii

Varujan Vosganian: "Aveţi susţinerea mea totală pentru sectorul de rulmenţi"

URB Grup a solicitat Guvernului sprijin fiscal pentru producătorii locali şi măsuri împotriva produselor contrafăcute, a declarat directorul financiar al Grupului URB, Ismail Hakki Tuyun, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Domnia sa a sugerat ca măsuri de stimulare a producătorilor locali atât diminuarea taxelor şi impozitelor pe investiţii, cât şi acordarea de subvenţii.

Varujan Vosganian, ministrul Economiei, a declarat în cadrul conferinţei: "Aveţi susţinerea mea totală pentru sectorul de rulmenţi, pe care îl consider exemplar din multe puncte de vedere, pentru că este integral privat, pentru că a păstrat locuri de muncă şi a reuşit să fie prezent în pes-te 90 de ţări şi pentru cum îşi îndeplineşte obligaţiile faţă de statul român".

Domnia sa a adăugat: "Pentru cei care au considerat că este excesiv să ajuţi public o firmă românească, să participi la întâlniri cu oficiali care au întotdeauna o listă cu companii ale căror solicitări le prezintă în mod expres, să le prezentam deschis, transparent, interesele industriei româneşti, eu asum azi susţinerea totală pentru sectorul de producţie al rulmenţilor din România".

Vosganian a mai spus că este ministrul Economiei, dar nu doar al celei de stat şi că un guvern al secolului XXI, într-o ţară democratică, trebuie să îşi asume economia de piaţa în integralitatea ei.

"Mi-ar face plăcere ca românii să fie într-o zi mândri de industria româ-nească", a arătat domnia sa.

Ministrul economiei a invitat conducerea URB să facă parte din comisia care va elabora o strategie de reindustrializare a ţării noastre.

Vosganian a declarat: "Am fost acuzat că în discuţiile cu Mechel m-am aservit capitalului rus. Vreau să spun că în ultimele două săptămâni m-am aservit capitalului american, belgian, francez, polonez, ucrainean. Astăzi, cu mare bucurie mă aservesc şi capitalului turcesc".

Ismail Hakki Tuyun a precizat: "URB este un brand puternic, cu o reputaţie excelentă în străinătate. Astfel de companii trebuie să aibă parte de protecţie din partea Guvernului, astfel încât să poată produce în continuare. Efectul negativ al unei crize economice prelungite va fi mai mare în condiţiile scăderii producţiei şi exportului".

Domnia sa consideră că producţia trebuie sprijinită prin creşterea inves-tiţiilor şi că investiţiile trebuie susţinute de stat.

În ultimii doi ani, Rulmenţi Bârlad a realizat investiţii de peste 10 milioane euro, în principal în echipamente care vor produce pe o perioadă lungă de timp, a mai spus Ismail Hakki Tuyun.

Proprietarul fabricii Rulmenţi Bârlad este de părere că Guvernul ar trebui să acorde sprijin fiscal pentru producătorii locali, astfel încât aceştia să facă faţă crizei economice prelungite şi cere măsuri energice împotriva importului de produse contrafăcute care subminează producţia internă.

Esin Ugurtay, directorul de dezvoltare al URB Grup, a indicat că Guvernul trebuie să găsească soluţii pentru încurajarea vânzării de produse locale.

URB exportă rulmenţi în peste 90 de ţări, însă doreşte să vândă mai mult în ţara noastră, având în vedere că producţia grupului se duce în proporţie de 90% spre export, au mai spus reprezentanţii URB.

Corneliu Pricope, directorul general al Rulmenţi Bârlad, a explicat: "Din nefericire ne confruntăm, la fel ca şi alţi mari producători de rulmenţi, cu probleme majore din cauza falsificării mărcii noastre. Din păcate, pe piaţa internă se manifestă în mare proporţie acest fenomen care ne aduce grave prejudicii".

Esin Ugurtay a completat: "50% din rulmenţii vânduţi cu marca URB sunt contrafăcuţi".

Rulmenţi Bârlad produce în prezent peste 7.000 de tipuri de rulmenţi în peste 20.000 de variante. URB investeşte între 5% şi 10% din cifra de afaceri pentru creşterea performanţelor produselor sale, a mai spus domnia sa.

URB Grup deţine trei fabrici în ţara noastră, Turcia şi Ungaria şi va deschide în acest an o nouă unitate de producţie în India.

Grupul are 3.000 de angajaţi şi produce anual 30 milioane rulmenţi.

În ultimul deceniu, cifra de afaceri a grupului a fost de 1,1 miliarde dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb