Nou dosar de evaziune fiscală pentru Mediafax Group, deschis la Parchetul General

Media-Advertising / 7 decembrie 2014

Orlando Nicoară a confirmat că este urmărit penal într-un nou dosar deschis la grupul de presă

ACTUALIZARE 12:20 Orlando Nicoară părăseşte Mediafax Group

Orlando Nicoară, directorul general al Mediafax Group, trustul de media care îi aparţine lui Adrian Sârbu, părăseşte compania după 8 ani de activitate, confirmând astfel informaţiile care au circulat în urmă cu o lună, transmite reportervirtual.ro.

Potrivit sursei citate, Orlando Nicoară a transmis pe mail-urile colegilor săi un mesaj în care îşi anunţă plecarea şi subliniază că miercuri, 10 decembrie, va fi ultima sa zi de lucru în compania lui Adrian Sârbu.

Mesajul lui Orlando Nicoară:

"Săptămâna aceasta este ultima pe care o petrec alături de voi, miercuri fiind ultima mea zi în calitate de director general al Mediafax Group/ Mediafax. Va mulţumesc pentru cei opt ani, va mulţumesc pentru ultimii +3 ani de Mediafax Group, ani în care am construit multe lucruri impreuna. Meritul pentru toate succesele este al vostru, esecurile si nerealizarile sunt ale mele.

Sper sa rămâneţi un grup unit, sa construiţi mai bine decât aţi făcut-o sub conducerea mea şi sa ţineţi capul sus pentru ca sunteţi una dintre cele mai mişto echipe de pe piaţa în care activam. Voi rămâne cel mai mare fan al vostru si al produselor pentru care lucraţi, o sa va urmăresc de la distanta şi o sa va ţin pumnii. Ii mulţumesc Roxanei pentru tot şi lui A.S. pentru încrederea pe care mi-a acordat-o acum mai bine de opt ani. Le mulţumesc colegilor din management pentru efort, susţinere si înţelegere.

Sărbători fericite şi sa aveţi un an mai bun decât acesta !"

---

Actualizare

Orlando Nicoară, şeful Mediafax Group a confirmat sâmbătă, pe contul său de Facebook faptul că este urmărit penal într-un nou dosar deschis la grupul de presă.

Şeful Mediafax Group a postat următorul mesaj: "Da, e adevarat si da, sunt bine. Thx pt mesaje/suport".

---

Procurorii de la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică au deschis un alt dosar de evaziune la Mediafax Group, în care au început urmărirea penală pe numele preşedintelui CA şi a directorului general, Roxana Grigoruţă, respectiv, Orlando Nicoară, transmite sursazilei.ro.

"Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este înregistrat un dosar penal în care, prin ordonanţa din data de 2 decembrie 2014, procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de SC MEDIAFAX GROUP SA, Grigoruţă Roxana Dorina şi Nicoară Ilie Orlando, sub aspectul săvârşirii infracţiunii deevaziune fiscală", arată răspunsul la solicitarea făcută de sursazilei.ro către Ministerul Public.

Sursa Zilei mai scria, în aprilie, că mai multe percheziţii făcute de IGPR la trustul Media Pro vizează o serie de tranzacţii suspecte, derulate până în august 2013 - perioadă în care Pro TV şi Media Pro Pictures erau conduse de Adrian Sârbu, din poziţia de CEO al acţionarului majoritar CME Media Enterprises B.V. - Olanda.

O serie de alte societăţi înfiinţate şi conduse de Adrian Sârbu şi de apropiaţi ai acestuia au derulat şi ele în perioada vizată relaţii comerciale cu Pro TV şi Media Pro Pictures (firme deţinute de CME).

Firmele înfiinţate şi controlate în prezent de Adrian Sârbu sunt Mediafax Group SA, Mediafax SA, Apropo Media SRL şi Alerria Management Company SA (toate, acţionari la agenţia de presă Mediafax, "Ziarul Financiar", "Pro Sport" şi cotidianul online "Gandul").

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Mediafax Group SA este deţinută de SC Mediafax SA (25% din acţiuni), Apropo Media SRL (25%) şi SC Alerria Management Company SA (50%) şi este condusă de Roxana - Dorina Grigoruţă (preşedinte al CA), Ilie Orlando Nicoară (director general), Liliana Florentina Şerban (vicepreşedinte al CA).

La rândul ei, societatea Mediafax SA este deţinută de Alerria Management Company SA (99,41% din acţiuni) şi o companie olandeză (cu doar 0,5% din acţiuni), dar are ca acţionari minoritari şi o serie de foşti şi actuali angajaţi ai agenţiei de presă Mediafax. Mediafax SA este condusă, din poziţia de director general, de acelaşiOrlando Nicoară, unul dintre apropiaţii lui Adrian Sârbu.

Potrivit aceloraşi date, Alerria Managament Company îl are ca acţionar majoritar pe Adrian Sârbu (87% din acţiuni) şi o companie off-shore cu sediul în Cipru (Nicosia) - Rootland Trading Ltd. şi este condusă tot de apropiaţi ai fostului mogul media - Roxana Grigoruţă (director general şi preşedinte al CA), Liliana Petrovici (director) şi Mark Andrew Webster, cetăţean britanic (vicepreşedinte al CA).

În acelaşi timp, Apropo Media SRL este deţinută de Alerria Management Company (95%) şi de Adrian Sârbu (5%).

Orlando Nicoară, şeful Mediafax Group (Ziarul Financiar, Mediafax, gândul.info, prosport.ro), ar fi demisionat şi sunt mari şanse ca el să plece de la 1 ianuarie 2015, scria, în noiembrie, jurnalistul Cătălin Tolontan, pe blogul său.

Tolontan cita o sursă din Mediafax Group, care spunea că "de cînd nu mai are ProTV, Sârbu se implică în chestiunile zilnice de business de la Mediafax Group şi Orlando nu e omul care să suporte comportamentul deseori nervos al lui Sârbu".

Din 2011, Nicoară a preluat managementul întregului grup Mediafax, ce reuneşte agenţia Mediafax şi publicaţiile tipărite şi online deţinute de Adrian Sârbu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb