Digitalizarea este un fenomen curent, care transformă implicit oportunităţile şi schimbă modul de lucru. Modelul clasic de muncă s-a schimbat radical, ştim cu toţii. Ori work from home nu mai este doar o consecinţă post pandemie, a migrat de la sfera excepţiei în cea a standardului.
Sunt industrii în care munca remote este posibilă, fără impedimente. Sunt şi activităţi pentru freelanceri, pentru cei care caută sursă de venituri. Cu program flexibil! De la venituri generate de cazinouri online până la monetizarea unui blog, iată un top 3 surse prin care pot fi obţinute venituri online.
⦁Content sau educaţie digitală
Îţi poţi transforma cunoştinţele, expertiza dintr-un domeniu în sursă de venit. Să facem însă bine delimitarea între expert wanna be, influenceri şi cunoscători în adevăratul sens al cuvântului. Pentru cei care deţin cunoştinţe vaste într-un domeniu dintre cele căutate - investiţii spre exemplu, psihologie, consiliere sau nutriţie - diverse canale online pot fi locul oportun de promovare. Pot fi opţiuni de luat în seamă canale precum YouTube.
⦁Gaming la nivel profi
Primul gând vă zboară la jocurile populare printre tineri, adolescenţi, însă şi şahul sau orice alt tip de joc poate fi la fel de bine viralizat. Cum? Conţinutul despre cum să joci a luat amploare în ultimii ani. Este deopotrivă o sursă de divertisment, dar şi de venit generat online. Pot fi efectuate tutoriale - publicul ţintă fiind clasa celor începători.
Cei care încearcă astfel de experienţe pot alege să testeze jocurile noi, recent lansate pe piaţă. Posibilităţile sunt variate; cert este că un hobby poate deveni un part time job. Vezi aici mai multe.
⦁Managementul conturilor de social media
Dacă nu cele personale, devenind aşadar un influencer, atunci ale unor firme/companii. Chiar şi un start-up îşi setează ca obiectiv incipient să devină cunoscut online. Nu doar prezenţa cu un site în online bifează un lucru necesar pentru promovare. Nu doar un cont activ în una din platformele de profil ajută. Algoritmii odată înţeleşi, te pot propulsa, afişând pentru un public mai larg conţinutul tău, postările tale. Mai mult decât atât, este vorba nu doar despre reacţiile publice, ci şi despre un mod eficient de organizare a activităţii în online. Efectiv personal care să menţină activitatea şi managementul conturilor poate deveni un job online exclusiv.
Pentru cei care sunt angajaţi sau pur şi simplu desfăşoară diverse alte activităţi şi ar dori un venit suplimentar, ecosistemul actual este destul de permisiv şi promiţător. Am putea considera că piaţa muncii online este într-o etapă de metamorfozare. Sunt multe experimente care ajung proiecte de succes. Sunt multe activităţi care pot genera o sursă reală de venit online. Nu ne mirăm că generaţia tânăra este atrasă de această oportunitate, prin care pot face bani mai rapid. Faţă de sursele tradiţionale de venit, online-ul promite rapiditate. Este însă important de precizat şi că parte din cheia succesului este să alegi bine nişa şi să te adaptezi constant, ţinând cont de dinamica pieţei, evident.
Decizia nr 334/27.02.2017