Procter&Gamble ar putea investi 50 milioane de euro într-o fabrică la Urlaţi

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 21 august 2008

Preşedintele Consiliului Judeţean Ploieşti, Mircea Cosma, a declarat, ieri, că firma Procter&Gamble intenţionează să deschidă, în localitatea Urlaţi, în următoarele două luni, o fabrică de şampon şi gel de duş. Aceasta ar fi prima investiţie a companiei într-un parc indus-trial după ce firma a mai des-chis, în România, alte două puncte de lucru în Timişoara şi Bucureşti. Compania ar putea investi în Urlaţi aproximativ 50 de milioane de euro şi ar crea, iniţial, peste 300 de locuri de muncă, dar numărul acestora ar putea creşte în scurt timp la peste 1.000 ţinând cont că alături de Procter&Gamble vor veni şi furnizorii companiei să deschidă hale de producţie pentru ambalaje. Compania Procter&Gamble şi-a exprimat intenţia de a investi la Urlaţi încă din luna mai a acestui an, discuţiile fiind demarate, la acea dată, cu fostul preşedinte al CJ, Florin Anghel, şi cu directorul Parcului Industrial Ploieşti, Mihai Enciu. Fabrica unde se vor produce şampon şi gel de duş va fi situată pe un teren de 25 de hectare, care aparţine Parcului Industrial Ploieşti.

Pe alte 11 hectare, aflate în vecinătatea terenului care va fi ocupat de compania Procter&Gamble, îşi vor desfăşura activitatea unii dintre furnizorii firmei, informează Agerpres.

Această investiţie face parte din programul de extindere a Parcului Industrial Ploieşti şi în alte zone ale judeţului, după ce suprafaţa totală a parcului, de aproximativ 160 de hectare, a fost ocupată în proporţie de 100 %. Până în prezent, au fost achiziţionate, în afara parcului industrial, peste 100 de hectare de teren în localităţile Urlaţi, Mizil şi Ciorani şi există solicitări din partea investitorilor pentru alte 200 de hectare, a declarat directorul Parcului Industrial Ploieşti, Mihai Enciu. În Prahova, exis-tă patru parcuri industriale la Ploieşti, Vălenii de Munte, Plopeni şi Brazi, în care au fost create peste 10.000 de locuri de muncă. Un al cincilea parc industrial, de la Tătărani, a fost transformat în zonă pentru investiţii imobiliare, urmând să fie construit aici un cartier rezidenţial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb