ZIARUL BURSA

21 august 2008
Ediţia din 27.09.2024

Porturile Georgiei la Marea Neagră rămân fără petrol

Alina VasiescuInternaţional / 21 august 2008

Porturile georgiene la Marea Neagră rămân fără ţiţei şi produse petroliere, în condiţiile în care trupele armatei ruseşti blochează liniile de cale ferată de lângă oraşul Haşuri, susţin agenţii locali de transport, citaţi de presa străină.

Firmele româneşti nu s-au înghesuit să-şi deschidă afaceri în Georgia

Simona MureşanCompanii / 21 august 2008

Nicio firmă din ţara noastră nu a decis să-şi deschidă sucursale sau puncte de lucru în Georgia, potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, ceea ce face ca prezentul conflict armat din caucaz, dintre Tbilisi şi Moscova, să nu afecteze în mod direct afacerile unor companii româ­neşti.

România ar putea emite, în 2010, obligaţiuni pe 30 de ani şi titluri Samurai

N.I.Companii / 21 august 2008

România ar putea lansa, în 2010, prima sa emisiune de obligaţiuni pe 30 de ani şi, totodată, ar putea vinde titluri Samurai (denominate în yeni) în 2009 sau 2010, în funcţie de condiţiile de piaţă şi de nevoile financiare, a declarat directorul Trezoreriei, Ştefan Nanu, pentru Reuters, informează NewsIn. Guvernul României a aprobat, ieri, strategia privind datoria publică pe termen mediu, al cărei obiectiv major este atragerea de fonduri în lei, spre deosebire de strategia anterioară care se baza mai mult pe împrumuturi.

Comisioane mai mici pentru piaţa Rasdaq

Ştefania CiocîrlanPiaţa de Capital / 21 august 2008

Consiliul Bursei de Valori Bucureşti a decis, ieri, să diminueze comisioanele la cumpărare pentru acţiunile listate pe piaţa Ras­daq. Stere Farmache, preşedintele-director general al BVB, ne-a spus că vor fi reduse comisioanele, de la 0,13% la 0,05%, pentru alinierea cu cele de pe piaţa reglementată.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Noul sistem BRAVIA Theatre DAV-IS50

C.P.Companii / 21 august 2008

Modelul Sony DAV-IS10 a revoluţionat modul în care utilizatorii se gândesc la un sistem Home Cinema integrat, prin finisajele în negru lucios, butoanele de comandă elegante şi discrete şi prin boxele atât de mici încât pot fi cu uşurinţă ţinute...

SAP - lider de piaţă la nivel global

C.P.Companii / 21 august 2008

SAP AG a fost declarat oficial drept lider de piaţă la nivel global, pe baza veniturilor totale obţinute din vânzările principalelor sale produse software - aplicaţiile din familia "Business Suite", specializate în oferirea de soluţii de...

"Mechel" - amendată cu 32 de milioane de dolari

"Mechel" - amendată cu 32 de milioane de dolari

Alina VasiescuInternaţional / 21 august 2008

Gigantul minier rus "Mechel" va fi amendat cu 790 de milioane de ruble (32 de milioane de dolari), respectiv 5% din cifra anuală a vânzărilor sale, pentru că a încălcat Legea concurenţei, anunţă Serviciul Federal Anti-Monopol.

"Goodyear" închide 92 de magazine din SUA

Alina VasiescuInternaţional / 21 august 2008

Producătorul de anvelope "Goodyear Tire & Rubber" Co. va închide 92 de magazine în Statele Unite, adică 12% din centrele de pe teritoriul SUA, şi va reduce 600 de locuri de muncă, întrucât scăderea activităţii celei mai mari economii...

"Emirates": "Alitalia" ar trebui închisă

Alina VasiescuInternaţional / 21 august 2008

Compania aeriană "Alitalia" SpA ar trebui închisă, iar ulterior transformată într-o societate sănătoasă, consideră Tim Clark, preşedinele "Emirates", societatea aeriană a Emiratelor Arabe Unite.

"Terra" deschide patru reprezentanţe la nivel regional

"Terra" deschide patru reprezentanţe la nivel regional

Cornelia AngelescuCompanii / 21 august 2008

"Terra" este prima companie de pe piaţa utilajelor de cons-trucţii care deschide reprezentanţe de service şi vânzări în ţară.

Victor Vasluian, directorul "Terra Utilaje de Construcţii" SRL, ne-a declarat: "Precizez că...

Corecţie de 7% a acţiunilor "Petrom

Corecţie de 7% a acţiunilor "Petrom

Izabela SîrbuPiaţa de Capital / 21 august 2008

Cotaţia acţiunilor "Petrom" Bucureşti (simbol SNP) a suferit o corecţie de 7,02% în şedinţa de ieri a Bursei de Valori Bucureşti, până la 0,45 lei/titlu, după ce, marţi, urcase spectaculos, cu 10%.

"Roman" SA a trecut pe profit

Ovidiu Vrânceanu, BraşovPiaţa de Capital / 21 august 2008 /

Compania braşoveană "Roman" SA a încheiat primele şase luni cu un profit de 861.755 lei, după ce în aceeaşi perioadă a anului trecut înregistrase pierderi de 14,14 milioane de lei.

Masochism sau inconştienţă ?

Mihai IordachePiaţa de Capital / 21 august 2008 /

Să mai spui acum că pe piaţa de capital românească au scăzut indicii bursieri este o tautologie gratuită. Ce este de comentat este cât de mare este această scădere şi dacă ea este sau nu justificată.

PSD pune piedică "campionului energetic"

N.I.Politică / 21 august 2008

PSD va depune o moţiune de cenzură dacă Guvernul va înfiinţa compania energetică naţională, a declarat, ieri, preşedintele formaţiunii, Mircea Geoană, care a caracterizat intenţia Executivului drept una antieconomică şi antinaţională.

PSD cere demisia lui Nicolăescu

PSD cere demisia lui Nicolăescu

A.G.R.Politică / 21 august 2008

Partidul Social Democrat solicită demisia ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla va depune o moţiune simplă la Camera Deputaţilor, la începutul sesiunii parlamentare, a anunţat ieri, într-o conferinţă de...

Partidele au rămas cu datorii după alegerile locale

N.I.Politică / 21 august 2008

Partidele parlamentare,cu excepţia PRM, au angajat în campania electorală pentru alegerile locale din 2008 mai multe cheltuieli decât veniturile obţinute, PD-L fiind în topul veniturilor şi cheltuielilor, iar PSD în cel al datornicilor.

Trimitem ajutoare în Georgia

A.G.R.Politică / 21 august 2008

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru, a declarat, ieri, la finalul şedinţei Executivului, că România va trimite Georgiei un ajutor umanitar în valoare de peste un milion de euro constând în medicamente şi instrumente medicale.

Alexandru Păunescu, în Consiliul de supraveghere al AVAS

Alexandru Păunescu, în Consiliul de supraveghere al AVAS

C.P.Politică / 21 august 2008

Fostul preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea, domnul Alexandru Nicolae Păunescu, a fost numit ieri, prin hotarâre de guvern, de către premierul Călin Popescu Tăriceanu în componenţa Consiliului de supraveghere şi...

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo