BRM vrea să-şi dezvolte produsele prin modificarea legislaţiei

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 21 august 2008

BRM vrea să-şi dezvolte produsele prin modificarea legislaţiei

Noua conducere a Bursei Române de Mărfuri (BRM) a anunţat că s-a întâlnit, marţi, cu ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, pentru a-şi prezenta obiectivele şi priorităţile. Delegaţia membrilor noului Consiliu de Administraţie a fost condusă de preşedintele - director general al BRM, Gabriel Purice, şi de preşedintele Bursei, Septimiu Stoica.

Oficialii BRM au discutat cu ministrul Vosganian despre necesitatea funcţionării unei pieţe bursiere a energiei electrice şi a gazelor naturale, precum şi despre modalităţile prin care BRM poate ajuta la rezolvarea problemei alimentării CET-urilor cu păcura, cărbune şi gaze naturale pentru sezonul rece. Discuţiile au abordat şi dezvoltarea Pieţei creanţelor, despre produsele derivate pe mărfuri, precum şi despre posibilitatea tranzacţionării la BRM a certificatelor de emisie de gaze cu efect de seră.

Septimiu Stoica, preşedintele BRM, a declarat, pentru ziarul BURSA: "Noi dorim modificarea legislaţiei privind bursele de mărfuri pentru a ne putea dezvolta şi pentru a putea promova noi produse. Avem nevoie de o definire clară a mărfurilor şi produselor pe care le putem tranzacţiona şi a tipurilor de servicii aferente. Fără o modificare legislativă, nu putem implementa piaţa produselor la termen şi nici nu putem pune bazele unei pieţe a cerealelor. Astfel, vom lucra la o propunere de modificare şi completare a cadrului legislativ în domeniul burselor de mărfuri şi a OUG 34/2006 privind achiziţiile publice".

Domnia sa ne-a precizat că oficialii BRM au propus Minis­terului Economiei şi Finanţelor ca refacerea rezervelor statului prin achiziţii de cereale de la producătorii agricoli să implice mecanismele Bursei. Preşedintele BRM susţine că Varujan Vosganian a fost, ca de obicei, receptiv la planurile de dezvoltare prezentate şi la sprijinirea Bursei Române de Mărfuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb