"Mechel" - amendată cu 32 de milioane de dolari

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 august 2008

"Mechel" - amendată cu 32 de milioane de dolari

Gigantul minier rus "Mechel" va fi amendat cu 790 de milioane de ruble (32 de milioane de dolari), respectiv 5% din cifra anuală a vânzărilor sale, pentru că a încălcat Legea concurenţei, anunţă Serviciul Federal Anti-Monopol. Acesta a precizat că "Mechel" a abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţă, umflând în mod artificial preţurile de distribuţie, a refuzat să încheie contracte de livrare şi a susţinut o politică de fixare a preţurilor. Analiştii aşteptau ca "Mechel" să fie amendată cu până la 100 de milioane de dolari.

Autorităţile din Rusia au lansat o anchetă la "Mechel" după ce, la finele lunii iulie, premierul Vladimir Putin a acuzat compania că vinde cărbune cocsificabil pe piaţa internă la preţuri duble faţă de cele la care livrează în exterior.

Igor Artemiev, şeful Serviciului Federal Anti-Monopol, consideră un semn pozitiv faptul că "Mechel" a decis să reducă preţurile de distribuţie. Artemiev a declarat: "Am primit un semn încurajator de la şi alte companii implicate în distribuţia de cărbune cocsificabil. Acestea sunt gata să reducă preţurile cu 15%".

Autorităţile din Rusia mai investighează operaţiunile companiilor "Raspadsky Coal" şi "Evraz Holding", care, alături de "Mechel", controlea-ză peste 50% din piaţa carbunelui cocsificabil din ţară. "Raspadsky" şi "Evraz" sunt, de asemenea, acuzate de implicare în fixarea de preţuri pe piaţă. Potrivit spuselor lui Artemiev, şi aceste două societăţi ar putea fi amendate cu 5% din cifra anuală a vânzărilor. "Intenţionăm să finalizăm anchetele la şi în următoarele două săptămâni", a menţionat Artemiev.

"Mechel" are fabrici în Rusia, România şi Lituania. Compania produce cărbune, miniereu de fier, nichel, oţel şi produse laminate. În 2007, producţia "Mechel" a totalizat 21,2 milioane tone metrice de cărbune şi 5,1 milioane tone de produse laminate.

În România, "Mechel International Holdings" AG deţine controlul la combinatele "Mechel" Târgovişte şi "Mechel" Câmpia Turzii, ambele active pe piaţa produselor din oţel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb