PSD pune piedică "campionului energetic"

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 21 august 2008

Social-democraţii ameninţă Guvernul cu o moţiune de cenzură dacă se ia decizia înfiinţării companiei naţionale energetice

PSD va depune o moţiune de cenzură dacă Guvernul va înfiinţa compania energetică naţională, a declarat, ieri, preşedintele formaţiunii, Mircea Geoană, care a caracterizat intenţia Executivului drept una antieconomică şi antinaţională.

Mircea Geoană a spus că, în condiţiile crizei din Georgia, care poate majora riscul dependenţei României de gazul rusesc, în condiţiile în care nu există un tarif social la energie şi o strategie energetică naţională, înfiinţarea prin Hotărâre de Guvern a acestei companii, fără aprobarea Parlamentului, va determina PSD să depună o moţiune de cenzură şi să atace în contencios acest demers.

Liderul PSD a mai spus că energia a devenit o temă economică şi socială strategică şi că România nu poate să facă din acest domeniu o "jucărie pentru acoliţii politici" ai actualei puteri.

La rândul său, secretarul general al PC, Codruţ Sereş, fost ministru al Economiei, a susţinut şi el că niciun studiu de fezabilitate nu recomandă înfiinţarea acestei companii unice.

"Nu ne putem permite să regrupăm societăţi care n-au făcut decât să majoreze pierderile din sistem", a adăuugat el.

Pe de altă parte, întrebat dacă PSD va depune în continuare moţiune de cenzură dacă guvernul va renunţa la această iniţiativă, Mircea Geoa­nă a spus că formaţiunea este într-un proces de inventariere a acţiunilor şi "marilor tunuri" ale acestui Guvern şi că, în funcţie de această analiză partidul îşi rezervă dreptul de acţiune politică.

"Instrumentul cel mai aspru de acţiune politică este moţiunea de cenzură", a precizat el. După ce i s-a atras atenţia că ultima moţiune de cenzură a PSD, din toamna anului trecut, a eşuat şi din cauza opoziţiei unor lideri pesedişti, precum Ion Iliescu, Geoană a răspuns că "toamna nu-i ca vara".

Vicepreşedintele PSD Cris­tian Diaconescu a declarat luni că PSD " se gândeşte serios" la posibilitatea depunerii unei moţiuni de cenzură pentru că prioritatea este blocarea unui guvern care foloseşte în scop electoral resursele bugetare.

Fostul ministru al Economiei, senatorul PC Codruţ Şereş, declara pe 29 iulie că PC şi PSD vor ataca în contencios administrativ Hotărârea de Guvern privind comasarea complexelor Rovinari şi Turceni cu Hidroelectrica şi înfiinţarea companiei energetice unice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb