REVISTA PRESEI 15.02.2019

V.D.
Revista Presei / 15 februarie 2019

REVISTA PRESEI 15.02.2019

Adevărul

Abonaţi la sinecuri. Surse: Ca să scape de Crin Antonescu, PNL îi face loc pe lista pentru Bruxelles soţiei, Adina Vălean

Publicaţia "Adevărul" scrie că conducerea PNL l-a scos de pe lista pentru alegerile europarlamentare pe Crin Antonescu, însă i-a oferit un loc eligibil soţiei sale, Adina Vălean, eurodeputat liberal încă din 2007, susţin surse politice pentru "Adevărul". Luni e programată prima dezbatere în partid între candidaţii care s-au înscris în cursa pentru Bruxelles.

"În urma sondajelor, concluzia e următoarea: Crin Antonescu, pe orice loc l-ai fi aşezat, ar fi tras lista în jos. Ca fost lider al PNL, Crin Antonescu are încă mulţi susţinători în interirorul partidului, însă trecutul său legat de USL e o vulnerabilitate în campania electorală, mai ales că ne luptăm cu USR şi PLUS pe acelaşi segment de electorat, radical anti-PSD", a explicat unul dintre vicepreşedinţii PNL pentru "Adevărul".

Bancherul

BNR avertizeaza ca riscurile privind cursul de schimb, dobanzile, inflatia si cresterea economica raman ridicate, din cauza masurilor adoptate de Guvern

Publicaţia "Bancherul" informează că episodul recent de depreciere a leului, de cadere a Bursei si de crestere a dobanzilor s-ar putea repeta, pentru ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) avertizeaza ca riscurile raman in continuare ridicate, fiind determinate in principal de OUG 114/2018 prin care s-a introdus taxa pe activele bancilor si pe afacerile firmelor din domeniul energetic si telecomunicatii.

Riscurile sunt amplificate si de masurile economice prociclice adoptate de Guvern, precum nivelurile ridicate ale deficitelor gemene (bugetar si comercial), pe fondul stimularii consumului si neglijarii investitiilor.

Cotidianul

"Penala" Udrea o pulverizează pe "penala" Kovesi: I-am dat cadouri

Publicaţia "Cotidianul" informează că Elena Udrea i-a urat joi seara, la Antena 3, Laurei Codruţa Kovesi, citată ca suspect la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, " Bun venit în "clubul penalilor" şi a susţinut că ea şi familia sa, dar şi alţi politicieni şi oameni de afaceri, i-au oferit fostei şefe DNA cadou bijuterii şi poşete, a căror valoare depăşea 200 de euro, ceea ce înseamnă că ar fi fost obligată să le declare.

"Mă uit cu mare atenţie la ce se întâmplă în România. Fără niciun fel de patimă sau vreun resentiment, spun că începe să devină vremea normalităţii. După ani de zile în care s-a tot vorbit despre abuzurile şi ilegalităţile făcute de Kovesi şi cei care au făcute parte din gruparea pe care dânsa a reprezentat-o - Coldea, Livia Stanciu - a ajuns să fie pusă oficial sub acuzare", a declarat Udrea.

Naţional

Serviciu privat de filaj la Politia de Frontiera!

Cătălin Tache de la Publicaţia "Naţional" notează: "Ce-i drept, multe cutremure au mai zguduit de-a lungul anilor Ministerul de Interne, dar de aceasta data se anunta o adevarata "apocalipsa" in care vor "pieri" multi sefi de structuri. Dar care insa, fara a fi musai initiat al sistemului poti banui ca se va opri chiar in usa biroului "nemuritorului" chestor Ioan Buda, cel care acapareaza pe zi ce trece tot mai multe structuri din cadrul MAI. Iar "epicentrul" seismului declansat de notele contrainformative pur si simplu incendiare intrate in posesia noastra se afla in chiar "inima" Garzii de Coasta, actuala conducere a Inspectoratului General al Politiei de Frontiera fiind deci implicit pe lista neagra. Si cu toate ca la ce influenta are din nou "fratia frontieristilor" in cadrul ministerului o doza de pesimism privind eventuala incercare de musamalizare din fasa si a acestui nou scandal este oarecum de inteles, precizarea expresa ca raportul apartine unei structuri contrainformative din afara MAI este binevenita".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb