REVISTA PRESEI 24.06.2019

P.P.
Revista Presei / 24 iunie 2019

REVISTA PRESEI 24.06.2019

Adevărul

Rezultate parţiale Istanbul. Lovitură usturătoare pentru partidul lui Erdogan. Ekrem Imamoglu, noul primar al oraşului

Publicaţia "Adevărul" scrie că: "Milioane de locuitori ai Istanbulului au votat, duminică, în cadrul unui nou scrutin pentru primăria oraşului, acesta având rolul simbolic al unui referendum pentru preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi fiind un test pentru democraţia Turciei.

După numărarea a aproape 97 la sută din voturi, candidatul din opoziţie, Ekrem Imamoglu se plasează pe primul loc în alegerile pentru primăria oraşului Istanbul, cu 53,82 la sută din voturi, în timp ce Binali Yildirim, reprezentantul partidului de guvernământ AKP a obţinut 45,27 la sută din voturi, potrivit publicaţiei Daily Sabah, care citează agenţia Anadolu".

Bancherul

Eximbank a cumparat Banca Romaneasca

"Bancherul" scrie că: "EximBank si National Bank of Greece au semnat acordul de achizitie a 99,28% din Banca Romaneasca, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

"In urma acestei tranzactii, EximBank va activa pentru prima oara pe segmentul de retail banking din Romania, devenind astfel o banca universala.

Ca urmare a finalizarii acestei tranzactii, cota de piata a EximBank va creste la aproximativ 3% ceea ce va conduce la o situare a bancii in top 10 institutii financiar-bancare din Romania".

Cotidianul

Scenariu pentru legea pensiilor

Publicaţia "Cotidianul" scrie că: "Traian Băsescu a declarat că PSD a oprit legea pensiilor, în Senat, unde are o majoritate confortabilă, deoarece este "nerealistă" din punctul de vedere al capacităţii de plată. El crede că legea va fi respinsă de Camera Deputaţilor şi va fi reanalizată.

"Fondul de pensii e undeva la 60 de miliarde lei anual şi dacă ne luăm după mintea lui Olguţa, în patru ani ar trebui să ajungă la 150 miliarde lei. De unde să ajungă la atât? Din ce? Eu îmi doresc să se mărească pensiile, pentru că şi eu am pensie, dar nu văd de unde va creşte pensia aşa cum a promis-o Olguţa (Vasilescu-n.red.). Şocul este că legea a căzut în Senat, unde PSD are o majoritate confortabilă. Nu ştiu cum o vor trece prin Camera Deputaţilor, unde, dacă UDMR rămâne de partea opoziţiei, practic nu au majoritate. Este posibil, dându-şi seama că bagă ţara într-o mare dificultate, s-o fi oprit, pentru că legea este nerealistă din punctul de vedere al capacităţii de a plăti. Anul acesta putem, dar la anul şi peste doi ani nu mai putem, iar peste patru ani ajungem la 150-160 de miliarde lei fondul de pensii. Bănuiesc că o vor abandona. Va lua un vot negativ şi în Cameră şi va fi luată la repieptănat", a declarat, duminică seară, senatorul PMP Traian Băsescu, la RomâniaTV.

Deputaţii vor dezbate luni Legea Pensiilor, după ce aceasta a fost respinsă săptămâna trecută în Senat, ca urmare a neîntrunirii numărului necesar de voturi. Legea urmează să fie votată miercuri".

Naţional

Avem raportul informativ pe corvete!

Cătălin Tache de la publicaţia "Naţional" scrie că: "Asa dupa cum anticipam cu doar cateva zile in urma, desi s-a reusit in cele din urma "decaparea" secretarului de stat pentru Armamente din cadrul Ministerului Apararii Nationale, manevrele de "directionare" externa a castigatorului contractului in valoare totala de1,6 miliarde euro pentru corvetele multinationale considerate o prioritate a inzestrarii Armatei Romane a fost totusi blocat. Cel putin momentan, decizia Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor fiind astfel o adevarata "gura de oxigen" pentru structurile contrainformative romanesti care incearca sa stopeze imixtiunile deja "barbare" ale unor factori externi de la cel mai inalt nivel, atit politic, cat si din domeniul de intelligence, pentru ca Armata Romana "sa inghita" fara sa cracneasca impunerea acestei noi "taxe de smecherie". Una extrem de costisitoare, tinand cont de costurile estimate de peste 1,6 miliarde de euro".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb