REVISTA PRESEI 27.06.2019

A.P.
Revista Presei / 27 iunie 2019

REVISTA PRESEI 27.06.2019

Adevărul

Portret. Cine este Renate Weber, noul Avocat al Poporului. Fost director al Fundaţiei Soros, a susţinut asaltul PSD la Justiţie şi Rusia în Parlamentul European

Publicaţia "Adevărul" scrie că: "Fostul europarlamentar ALDE Renate Weber a fost numită miercuri în funcţia de Avocat al Poporului. Fostă militantă pentru drepturile omului în anii '90, susţinătoare a lui George Soros şi critic al PSD-ului până în 2014, Weber s-a transformat în avocat al asaltului PSD la Justiţie. În Parlamentul European, Renate Weber s-a poziţionat de partea Rusiei. În vârstă de 63 de ani, Renate Weber a absolvit, în anul 1979, Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti iar mai apoi devenea avocat în cadrul Baroului din Bucureşti, până în decembrie 2004. În paralel, între 1993-2004, aceasta a deţinut şi funcţia de redactor-şef al Revistei Române de Drepturile Omului, pentru ca mai târziu să fie numită în funcţia de consilier prezidenţial pe probleme constituţionale şi legislative a fostului preşedinte Traian Băsescu. Aceasta a demisionat un an mai târziu din motive de sănătate".

Bancherul

In timp ce bancile atrag bani ieftini din strainatate pentru a acorda credite ipotecare cu dobanzi mai mici, parlamentarii fac legi traznite care scumpesc imprumuturile si sfideaza directivele europene si Constitutia

"Bancherul" scrie că: "In timp ce la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) se lista prima emisiune de obligatiuni ipotecare din Romania emisa cu succes de Alpha Bank, cu scopul de a atrage bani ieftini din strainatate si de a-i plasa in credite ipotecare cu dobanzi mai mici, Parlamentul vota o noua lege pentru darea in plata a caselor cumparate cu credite de la banci, care ar putea face ca imprumuturile sa fie mai scumpe si mai greu de obtinut.

Legea obligatiunilor ipotecare a fost adoptata in 2015, insa in anul urmator a aparut si legea darii in plata, initiata de Daniel Zamfir, senator PNL in acel moment, impreuna cu avocatul Gheorghe Piperea, implicat in numeroase procese impotriva bancilor, deci direct interesat in discreditarea acestora".

Cotidianul

Misterul macabru de la Cercul Militar

Publicaţia "Cotidianul" scrie că: "Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) în colaborare cu Parchetul Militar Timişoara, a organizat şi desfăşurat o campanie de investigaţii arheologice în municipiul Caransebeş, judeţul Caraş-Severin, la presupuse gropi ale unor opozanţi anticomunişti. În curtea Cercului Militar din oraş au fost descoperite două schelete umane, dar şi resturi scheletice de la alte două persoane, dar institutul transmite că nu are indicii certe care să arate că este vorba neapărat despre oameni executaţi de Securitate, însă împrejurările, mărturiile şi unele documente din fondul arhivistic al fostei Securităţi îi fac să creadă că lucrurile ar fi aşa".

Naţional

Tariceanu nu pleaca urechea la critici, subliniind ca "Isarescu beneficiaza de sprijinul ALDE"

Publicaţia "Naţional" scrie că: " Dupa ce au fost voci din PSD si chiar din ALDE care nu au vazut cu ochi buni varianta anuntatei sustineri din partea Coalitiei pentru actualul guvernator al Bancii Nationale, in vederea obtinerii un nou mandat, Calin Popescu Tariceanu a fost foarte clar cand a subliniat ca partidul pe care il conduce isi va arata sprijinul pentru Mugur Isarescu la votul ce va fi dat in Parlament".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb