REVISTA PRESEI 15.10.2018

V.D.
Revista Presei / 15 octombrie 2018

REVISTA PRESEI 15.10.2018

Adevărul

Credite cu dobândă zero, garantate de stat: condiţii de acordare şi riscuri în caz de neplată

Publicaţia Adevărul susţine că Creditele cu dobândă zero, garantate de stat, pot fi accesate începând de luni la CEC Bank, beneficiarii şi codebitorii acestora asumându-şi însă o serie de riscuri în caz de neplată.

În aceste considerente, Adevărul scrie că Potrivit normeor metodologice ale Programului "Investeşte în tine", aprobat în ultima şedinţă a Guvernului, începând de luni, 15 octombrie, tinerii cu vârsta între 16 şi 26 de ani pot accesa un credit de până la 40.000 de lei, iar cei cu vârste între 26 şi 55 de ani pot lua credite de până la 35.000 de lei. Bugetul total al subvenţiilor pentru anul 2018 este de 5 milioane de lei, plafonul total al garanţiilor de stat pentru acest an fiind de 600 milioane de lei. Dobânda acestui program va fi suportată de la bugetul de stat, care-şi asumă şi garantarea, prin FNGCIMM a 80% din cuantumului creditului.

Bancherul

Romanii vor putea face plati instant cu telefoanele mobile, din 2019

Publicaţia Bancherul menţionează: "Platile interbancare de mica valoare (sub 50.000 de lei) vor putea fi realizate instant de la finalul acestui an, fata de cateva ore sau chiar o zi, ca in prezent, iar Transfond va pune la dispozitia bancilor, IFN-urilor si fintech-urilor un serviciu suplimentar care va permite platile instant cu dispozitive mobile, din prima parte a anului 2019".

De asemenea, "Bancherul" introduce precizarile transmise de Transfond, la solicitarea Bancherul.ro, cu privire la platile instant:

Contextul dezvoltării serviciului Plăţi Instant de către TRANSFOND este unul complex: pe de o parte, industria de plăţi europeană şi globală se mişcă accelerat înspre standardul de Plăţi Instant (incluzând atât băncile şi PSP-urile tradiţionale, cât şi FinTech-urile), iar pe de altă parte, piaţa locală este, comparativ cu restul Uniunii Europene, ultima la categoria de plăţi electronice per locuitor, ceea ce indică un deficit masiv de educaţie şi de practică financiară, manifestat atât la nivelul consumatorilor individuali cât şi la cel al utilizatorilor instituţionali de servicii de plăţi.

Astfel, am considerat, in strategia noastra de dezvoltare, ca un instrument electronic cu valente reale de inlocuire a numerarului (si la plata cu numerar transferul de fonduri este unul in timp real) are cele mai bune sanse pentru a furniza pietei locale o premiza concreta de recuperare a ramanerii in urma.

Serviciul Plati Instant, avand inca, in Uniunea Europeana, un caracter de serviciu optional, ne asteptam ca si in Romania aderarea la infrastructura centrala a institutiilor de plata sa fie una treptata, pe masura ce proiectul isi va gasi locul in procesul de prioritizare interna a acestor institutii, dar si ca urmare a presiunii clientilor finali (atat initiatori, cat si beneficiari de plati) care vor dori sa poata utiliza platile instant.

Cotidianul

Ziua Z pentru JUSTIŢIE. Ordonanţa lui Toader, criticată de unii lideri din PSD

Publicaţia Cotidianul, susţine că Guvernul se reuneşte, luni dimineaţă, pe ordinea de zi a şedinţei Executivului fiind o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei, textul fiind criticat de unii lideri social-democraţi. Mai exact,varianta propusă de ministrul Tudorel Toader nu e pe placul social-democraţilor. Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat vineri, la Parlament, că "de principiu" va avea loc luni, la ora 09.00, o şedinţă de Guvern pentru adoptarea OUG pe legile justiţiei, înainte ca premierul Viorica Dăncilă să plece, pentru o săptămână, într-o deplasare în Turcia şi în mai multe state din zona Golfului Persic.

De asemenea, publicaţia scrie despre OUG pe legile justiţiei, care a ajuns vineri seară spre aviz la CSM, sunt prevăzute o serie de modificări, printre care amânarea pensionării anticipate a magistraţilor întrucât va avea un impact major asupra funcţionării instanţelor şi parchetelor. Astfel, se amână prevederile privind pensionarea anticipată până la data de 31 decembrie 2022.

În OUG se mai arată că se va adopta un nou alineat la articolul 54 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor ce prevede numirile în funcţiile de conducere de la Parchetul General, DNA şi DIICOT. Potrivit Ordonanţei, alineatul introdus arată că selecţia procurorilor-şefi se realizează pe baza unui interviu, în cadrul căruia candidaţii vor susţine un proiect şi, pentru a fi asigurată transparenţa procedurii, audierea se va transmite în direct, audio-video pe pagina de internet a Ministerului.

National

"Sondaje shaorma", doar pentru sponsori!

Publicaţia "National", susţine că de prea multa vreme, "a consuma" sondajele de opinie aruncate pe piata este ca si cum te-ai uita la reclamele de la teleshopping se gasesc inca destui sponsori creduli, mai ales cei din strainatate, care sa se cramponeze de iluziile date de aceste "esantioane reprezentative".

De asemenea, publicaţia este de părere că pentru a demonstra o data in plus ca Romania chiar este tara tuturor posibilitatilor, la doar cateva zile dupa "dezastrul" sociologic de la referendumul pentru redefinirea familiei, puzderie de alte sondaje de opinie au fost aruncate pe piata. Pe bani grei, bineinteles, fie ei si "pe caiet"... Fara ca nimeni sa mai piarda vremea cu dezlegarea misterului sociologic cum de, la referendum, "marja de trei la suta" garantata de catre toate instituutele de sondare s-a dovedit a fi de fapt la final una de nici mai mult nici mai putin de 33 la suta!

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Omul LUI pt. Justiţis LUI ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb