REVISTA PRESEI 21.05.2019

P.P.
Revista Presei / 21 mai 2019

REVISTA PRESEI 21.05.2019

Adevărul

Povestea iahtului regal al României, nava construită pentru a-i sfida pe bogaţii lumii. Cum a fost vândut ca fier vechi, la un preţ ridicol

Publicaţia "Adevărul" scrie că "Nava "Nahlin", cunoscută mai apoi în România ca "Libertatea" a uimit întreaga lume prin luxul şi prin dotările ei. Folosit pentru croazierele Casei Regale a României, apoi de comunişti, iahtul, la fel ca alte valori ale României, a fost tratat cu indiferenţă şi chiar cu rea-voinţă de autorităţi după 1989, astfel că în 1998 a fost înstrăinat la preţ de fier vechi. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Cum s-a produs cea mai mare tragedie navală din istoria României. În d... Nava ultramodernă construită în România pentru un gigant mondial din i... FOTO România lucrului prost făcut: jumătate de milion de euro pentru o... În cea mai mare parte a existenţei ei de peste nouă decenii, nava cunoscută sub numele de "Libertatea" a fost ancorată la Galaţi, la malul Dunării. În realitate, însă, ea nu a primit, la botezul apei, acest nume, ci unul care are cu totul alte sonorităţi: "Nahlin". Originea numelui este controversată, căci unele surse spun că înseamnă, în hindi (limbă vorbită pe teritoriul Indiei), "navă-amiral", iar altele spun că ar fi o expresie a nativilor nord-americani şi că înseamnă "iute de picior"."

Bancherul

Cresterea economica mare nu este un motiv de mandrie, pentru ca produce dezechilibre, avertizeaza guvernatorul BNR, Mugur Isarescu

"Bancherul" scrie că "Produsul Intern Brut (PIB) al Romaniei a crescut in primul trimestru din 2019 cu 5%, a anuntat Institutul National de Statistica (INS), o surpriza pentru economisti si analisti, care se asteptau la un avans economic cu aproape un punct mai redus, de abia 4,1%.

Cifra a fost exploatata imediat de politicienii de la putere aflati in campania pentru alegerile europene, care s-au laudat cu a doua cea mai mare crestere economica din UE, insa atat economistii, cat si Banca Nationala a Romaniei (BNR) avertizeaza ca este vorba de o crestere nesanatoasa, care ar putea face, in viitor, mai mult rau decat bine, dupa cum s-a intamplat si in perioada 2007-2010, cu o perioada de euforie economica dupa aderearea la UE, urmata de o recesiune puternica, doar doi ani mai tarziu, in contextul crizei financiare izbucnite la finalul lui 2008.

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, avertizeaza, cu precizarea ca BNR nu poate fi impotriva cresterii economice, ca accelerarea PIB-ului din acest moment nu este sanatoasa, pentru ca se bazeaza aproape exclusiv pe consum, care este stimulat de o politica fiscala prociclica a Guvernului, prin cresteri de salarii, in detrimentul investitiilor si reformelor structurale.

Stimularea consumului nu este sanatoasa pentru ca romanii consuma mult mai mult decat pot produce in tara, astfel ca importurile cresc peste masura, mult mai mult decat exporturile, ceea ce determina cresterea deficitului comercial si a datoriei externe, aceasta fiind, in opinia guvernatorului Isarescu, dezechilibrul cel mai amenintator, care trebuie corectat."

Cotidianul

Pronostic în cazul sentinţei lui Dragnea! "Va fi jihad"

Publicaţia "Cotidianul" scrie că "Naţional Avocata Ingrid Mocanu crede că Liviu Dragnea va fi achitat la instanţa supremă luni dacă PSD obţine în alegeri peste 35% şi ALDE ia peste 10%. Avocata a postat un mesaj pe Facebook în contextul în care judecătorii au anunţat că se vor pronunţa definitiv în cazul Dragnea pe 27 mai. "Amânare soluţie Dragnia: 27 mai. Sincer, eu cam am încredere în complet, este unul din judecători destul de normali.

Pronosticul meu este însă unul strict politic: dacă PSD obţine în alegeri peste 35% şi ALDE ia peste 10% soluţia va fi achitare. De ce? pentru că asta înseamnă că actuala coaliţie va câştiga preşedintele.

Iar dacă PSD va câştiga prezidenţialele nu va rămâne picior de opoziţie în libertate, mai exact "nepenală". Să te ţii atunci chiţăialăVa fi jihad, mafriend!

Iar ÎCCJ nu va mai avea niciun motiv pentru care să nu respecte legea, căci Secţia pentru Magistraţi va rămâne în fiinţă şi se va consolida, cătuşele nu vor mai zăngăni de după fiecare colţ, iar judecătorii nu vor mai fi sub talpa butucănoasă a DNA, deci vor deveni liberi", a scris Ingrid Mocanu."

Naţional

PNL, din nou cu nadragii in vine

Publicaţia Naţional spune:" In aprilie 2017, Raluca Turcan, pe atunci presedinte interimar al liberalilor, declara ca "PNL nu ar fi fost mai breaz la guvernare decat partidele care sunt acum la putere." Adevarul este ca nu o poti contrazice pe aceasta doamna cu alura de apendice al organului politic, chiar daca, inaintea ei, Alina Gorghiu, alta prelungire inutila a partidului, spunea ca PNL va castiga la scoruri zdrobitoare toate alegerile. Si s-a vazut, nimic de zis. 20,04 la suta la parlamentare a aratat cat de mult e apreciat partidul. Spre deosebire de PSD, care, cu aproape 46 la suta din preferintele romanilor, obtinea o majoritate covarsitoare in Parlament".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb