REVISTA PRESEI 28.11.2018

T.L.
Revista Presei / 28 noiembrie 2018

REVISTA PRESEI 28.11.2018

Adevărul

Cât ar trebui să ne sperie demonstraţia de forţă a Rusiei din Marea Neagră?!

Publicaţia "Adevărul" este de părere că recentele puseuri de agresivitate a Rusiei în zona Mării Negre a cărei pază de coastă a deschis focul şi a capturat trei nave ucrainene cu tot cu echipaje demonstrează că, nici după anexarea Crimeei, Moscova nu are de gând să se liniştească.

Analiştii străini şi români consideră că Rusia vrea să ridice în zonă o nouă Cortină de Fier asemănătoare cu cea din Războiul Rece pe fondul nemulţumirilor aduse de lărgirea NATO şi faptul că Ucraina se înţelege tot mai bine cu lumea occidentală. Tocmai de aceea experţii sunt de părere că aliaţii NATO ar trebui să decidă, de urgenţă înfiinţarea unor unităţi multinaţionale în România. Unele voci plusează cerând aducerea în ţara noastră a unei puternice componente militare americane.

"Se pare că Rusia vrea să instituie o nouă Cortină de Fier în Marea Neagră", arată generalul în retragere Ben Hodges, fostul şef al forţelor americane în Europa.

Militarul american susţine că, în zonă, NATO se bazează pe ţări ca România, Turcia şi Bulgaria. "Ankara are acum probleme cu Siria şi greul rămâne pe celelalte două ţări aliate. Pericolul rusesc în zonă ar putea fi compensat cu mai multe unităţi de rachete şi drone dislocate în România", a precizat generalul Ben Hodges.

Bancherul

Justiţia anulează un ordin al ANPC privind conversia creditelor în franci elveţieni ale Piraeus Bank la cursul istoric

Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat o decizie definitivă prin care anulează un ordin emis de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) în 2015, în care obligă Piraeus Bank să efectueze conversia în lei a creditelor în franci elveţieni (CHF) la cursul istoric, din dată acordării, şi să ramburseze clienţilor diferenţa de curs valutar, care s-a dublat între timp, notează publicaţia "Bancherul".

ANPC a susţinut că banca nu a informat consumatorii, înainte de încheierea contractului de credit, despre riscul valutar şi "a prezentat moneda CHF că fiind una stabilă şi sigură, recomandând creditul în CHF, determinându-şi clienţii să ia o decizie pe care nu ar fi luat-o dacă ar fi avut toate informaţiile".

Cotidianul

DNA, somată să spună

Publicaţia "Cotidianul" informează că DNA trebuie să comunice, până pe data de 4 decembrie, dacă în dosarele Belina şi Tel Drum a avut sprijin din partea SRI, iar în caz afirmativ să detalieze în ce a constat această colaborare, a dispus un judecător de la Tribunalul Bucureşti.

Decizia aparţine judecătorului de cameră preliminară din dosarul lui Sevil Shhaideh. În caz contrar, judecătorul a pus în vedere DNA că va emite o amendă judiciară.

Tot sub sancţiunea amenzii judiciare vor fi şi avocaţii, dacă nu studiază în timp util răspunsul procurorilor anticorupţie.

Naţional

America aduce bomba nucleară în Europa de Est

Conflictul ruso-ucrainean din Marea Azov este apă de ploaie pe lângă bătălia pe care Moscova si Washingtonul o poartă de câţiva ani. Un nou război rece, în care declaratiile şi ameninţările reciproce sunt în mod cert depăşite de acţiunile duse în spatele cortinei de cele două superputeri. Pe fondul reacţiilor venite după sechestrarea navelor Kievului, Serghei Ryabkov, adjunctul lui Lavrov, a exprimat cu voce tare ceea ce toată Europa gandeşte: America se pregăteşte să instaleze rachete nucleare în Europa de Est!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb