REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 29.06.2010

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Revista Presei / 29 iunie 2010

Financial Times

"Siemens" vrea să-şi înfiinţeze propria bancă

"Siemens" intenţionează să-şi înfiinţeze propria bancă, urmărind să-şi reducă dependenţa de finanţarea prin instituţiile creditoare. Grupul german de inginerie a anunţat că, pentru început, va utiliza licenţa bancară pentru extinderea vânzărilor sale de produse financiare, dar va crea şi depozite pentru o parte din lichidităţile pe care le are la Bundesbank.

...........

Un director FSA demisionează

Autoritatea Serviciilor Financiare (FSA) din Marea Britanie va rămâne fără unul din directorii săi generali, în condiţiile în care organismul se pregăteşte de divizare, ca să se alinieze unui plan al guvernului. Jon Pain, directorul departamentului de Supraveghere, va părăsi autoritatea la începutul anului viitor, când FSA se va diviza.

...............

BA îi avertizează pe însoţitorii de zbor

"British Airways" i-a avertizat pe însoţitorii de zbor că ar putea fi acţionaţi în instanţă sau chiar concediaţi, în cazul în care vor vota pentru noi greve în această vară. BA a anunţat, luni, că 4.500 de persoane şi-au exprimat interesul să fie angajate în cadrul companiei, ca însoţitori de zbor.

...........

Wall Street Journal

Euro slab, benefic pentru Irlanda

Deprecierea euro ar putea ajuta Germania să vândă maşini, Franţa - să vândă medicamente, iar Grecia, insule. Însă, Irlanda va fi cel mai important beneficiar al declinului euro, întrucât exporturile reprezintă peste 50% din PIB-ul ţării. În timp ce numeroase ţări din zona euro exportă către vecinele din Europa, Irlanda livrează chimicale, servicii business, tehnologie şi alimente în principal către SUA şi Marea Britanie, ceea ce maximizează beneficiile declinului euro. Moneda europeană a pierdut aproape 15% faţă de dolar şi 8% faţă de lira sterlină, anul acesta.

...........

SUA acuză 11 ruşi într-un caz de spionaj

Procurorii federali americani pretind că 11 persoane din Rusia au derulat activităţi de spionaj, ducând vieţi secrete în comunităţile americane din Seattle până în Washington D.C. Aceştia au fost trimişi de Rusia, cu ani în urmă, ca să se infiltreze în societatea americană.

............

FMI: Reducerile de cheltuieli bugetare vor stimula creşterea

Fondul Monetar Internaţional (FMI) estimează că expansiunea globală din următorii cinci ani va fi cu 2,5% mai mare dacă SUA şi alte naţiuni dezvoltate îşi reduc cheltuielile bugetare mai mult decât plănuiesc.

...........

New York Times

Le Monde şi-a ales investitorii

Consiliul de Supraveghere al publicaţiei franceze Le Monde a acceptat, ieri, oferta primită de la un grup de trei întreprinzători, salvând ziarul de la faliment. Astfel, controlul ziarului a fost transferat din mâinile jurnaliştilor către invstitori. Grupul este format din

Pierre Bergé, fost partener al designerului Yves Saint-Laurent, bancherul Matthieu Pigasse şi mogulul Internetului Xavier Niel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb