TRAIAN BĂSESCU:  "Preşedintele va trimite legile Justiţiei la Comisia de la Veneţia înainte de a le respinge sau promulga"

Andrei Stan
Politică #Legislatie / 11 decembrie 2017

Traian Băsescu (Sursa foto: Facebook)

Traian Băsescu (Sursa foto: Facebook)

Liderul Partidului Mişcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, şi-a exprimat convingerea, aseară, că preşedintele Klaus Iohannis va trimite legile justiţiei la Comisia de la Veneţia înainte de a le respinge sau de a le promulga, potrivit Agerpres.

Fostul şef de stat a declarat, la B1 TV: "Eu zic că până la urmă vor trebui să suporte rigorile recomandărilor Comisiei de la Veneţia, pentru că legile acestea nu vor rămâne la acest stadiu. Sunt convins că preşedintele le trimite la Comisia de la Veneţia, înainte de a le respinge sau a le promulga. 20 de zile are preşedintele la dispoziţie, dar Comisia de la Veneţia poate lucra şi foarte repede, când are situaţii de urgenţă".

Traian Băsescu susţine că, în loc să se permită ca legile Justiţiei să urmeze parcursul firesc, s-a înfiinţat o comisie specială care este condusă de Florin Iordache, fapt ce a creat neîncredere: "Din acel moment, neîncrederea a fost generalizată, inclusiv la mine, care i-am spus reprezentantului nostru: «Nu participi, nu participăm la aşa ceva, lasă-i pe liberali, lasă USR să-şi pună amendamentele, văd câte trec, dar nu vreau să fie un amendament pus de PMP, o contribuţie a PMP la această lege». (...) Ei s-au repezit să modifice trei legi: Legea 303 - Statutul magistraţilor, Legea 304/2004 de organizare şi funcţionare a justiţiei şi 317 care-i legea de funcţionare a CSM-ului (Consiliul Superior al Magistraturii, n.r.). Prostie mai mare ca asta eu nu am văzut, pentru că nu astea erau urgenţele. Dar i-a înnebunit gândul să pună mâna pe Inspecţia Judiciară şi să-l lase pe ministru să facă ce vrea el. Cheia a fost Inspecţia Judiciară şi controlul asupra procurorilor, prin autoritatea ministrului Justiţiei. (...) S-au repezit acolo unde s-ar putea crea instrumentele de punere sub control a Procuraturii, la care-i ajută Constituţia".

Fostul preşedinte a mai arătat că sunt câteva zeci de decizii ale Curţii Constituţionale care constată neconstituţionalitatea unor articole din Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, însă nu s-a început cu acestea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb